Παναθηναϊκή… αντίδραση και 2-0 στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη (video+photos)

Παναθηναϊκή… αντίδραση και 2-0 στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες καθώς «πέρασε» 2-0 από το Παγκρήτιο σε βάρος του Εργοτέλη, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση για πρώτη φορά φέτος τον Καπίνο που έκανε σωρεία επεμβάσεων και σκόρερ τον Λούτσο Φιγκερόα στο 83’ και τον Γιώργο Κουτρουμπή στο 93’ του ματς.

Πάση θυσία τη νίκη ήθελε ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα-σοκ από τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο, έτσι ώστε η ομάδα να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και να πάει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τόσο στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο και κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, αλλά και κυρίως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο στις 2 Νοεμβρίου. Γι’ αυτό το λόγο ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, έχοντας στην ίδια ενδεκάδα από το ξεκίνημα τον Μάρκους Μπεργκ και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Η συνεργασία των δύο, έστω κι αν άργησε, απέδωσε καρπούς κι ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα έχοντας νωρίτερα δει τον Στέφανο Καπίνο να κάνει την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Ο διεθνής πορτιέρο είπε «όχι» σε πολλές καλές στιγμές του Εργοτέλη, κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα κι έδωσε έτσι στους συμπαίκτες του το δικαίωμα να αποδείξουν με τη σειρά τους πως το «τριφύλλι» έχει χαρακτήρα και έβγαλε στο γήπεδο τη δουλειά που γίνεται από Αναστασίου και ποδοσφαιριστές. Οι «πράσινοι» απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στην ήττα της περασμένης αγωνιστικής, αφού έχοντας σοβαρές απώλειες όπως αυτή του Πράνιτς, κατάφεραν για πρώτη φορά να κερδίσουν μακριά από τη Λεωφόρο φέτος, στην έδρα του Εργοτέλη ο οποίος ως τώρα ήταν αήττητος στο πρωτάθλημα.

Το Παγκρήτιο βέβαια, δεν είναι αυτό που ονομάζουμε… καυτή έδρα, με την παρουσία 1000 οπαδών του Παναθηναϊκού που έκαναν «πάρτι» στην κερκίδα να σπρώχνει το συγκρότημα του Αναστασίου προς τη νίκη, ωστόσο δεν παύει το τρίποντο να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το «τριφύλλι» ενόψει των δυο πολύ κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν. Αν πάντως οι «πράσινοι» εμφανιστούν με την ίδια σοβαρότητα και στον επαναληπτικό της Τετάρτης, εκ νέου με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο ίδιο γήπεδο, τότε θα έχουν σοβαρό προβάδισμα να περάσουν στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου και να πάνε με την ψυχολογία στα ύψη στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό στη «Λεωφόρο» στις 2 Νοεμβρίου.

Συνεργασία που τελικά… απέδωσε

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά αγωνίστηκε φέτος με 4-4-2 κι όχι με το αγαπημένο 4-3-3 του Αναστασίου, αρχικά έδειξε να έχει… μπερδέψει κάπως την ομάδα. Ωστόσο, οι «πράσινοι» σταδιακά άρχισαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με την αμυντική γραμμή αυτή τη φορά να νιώθει την απαραίτητη «ασφάλεια», καθώς ο Καπίνο ήταν σε εξαιρετική βραδιά πραγματοποιώντας τουλάχιστον τέσσερις εξαιρετικές επεμβάσεις που στέρησαν στον Εργοτέλη ένα γκολ που θα μπορούσε να αλλάξει τελείως την εικόνα του ματς.

Από τη στιγμή που οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να νικήσουν τον πορτιέρο του «τριφυλλιού», ο Παναθηναϊκός το μόνο που είχε να κάνει για να πάρει το τρίποντο ήταν να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις δικές του ευκαιρίες. Αυτό δεν έγινε σε κάποιες καλές στιγμές με τους Ατζαγκούν και Λαγό, ενώ Μπεργκ και Φιγκερόα δεν είχαν καταφέρει να συνδυαστούν και να απειλήσουν επί της ουσίας την εστία του Αθανασίου.

Οι δυο φορ του Παναθηναϊκού χρειάστηκαν, όμως, 83’ για να κάνουν τη συνεργασία που έκρινε και το ματς. Μετά από κούρσα του Αμπεΐντ και λάθος του Μεχία, ο Μπεργκ πήρε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και την «έσπασε» την κατάλληλη στιγμή στον Φιγκερόα, ο οποίος με το δεξί την έσπρωξε στα δίχτυα του Εργοτέλη για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού και την αποθέωση για μια ακόμα φορά από την κερκίδα. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης πλέον και το εδραίωσε για τα καλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γιώργος Κουτρουμπής – που αντικατέστησε τον Φιγκερόα για να «δέσει» και η άμυνα και να μην υπάρξει… δυσάρεστη έκπληξη – βρέθηκε σε θέση φορ και μετά τη σέντρα του Αμπεΐντ έστειλε με ωραία κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου για το τελικό 2-0 του «τριφυλλιού» στο Ηράκλειο.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 14 βαθμούς, όσους κι ο σημερινός του αντίπαλος Εργοτέλης, όντας στην 4η θέση πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Επόμενο… ραντεβού των αποψινών αντιπάλων, την Τετάρτη (30/10) στις 18:00 στο ίδιο γήπεδο, στον επαναληπτικό του 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού από το πρώτο ματς της Λεωφόρου για το Κύπελλο κι επόμενη… υποχρέωση για το πρωτάθλημα για το «τριφύλλι», το ελληνικό «clasico» με τον Ολυμπιακό, το ερχόμενο Σάββατο (02/11) στη Λεωφόρο.

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (86΄ Αναστασάκος), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρντόσο (89΄ Χαλκιαδάκης), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαντί (68΄ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Νάνο, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Σπυρόπουλος, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (81΄ Αμπέιντ), Μπεργκ (90΄+ Κλωναρίδης), Φιγκερόα (88΄ Κουτρουμπής).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

{coveritlive}0861ddeb61{/coveritlive}

Παναθηναϊκή… αντίδραση και 2-0 στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη (video+photos)

Unsupported video


Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved