«Υπερήφανος στον Ολυμπιακό»

«Υπερήφανος στον Ολυμπιακό»

Περήφανος που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του, ο Αριέλ Ιμπαγάσα, το βράδυ της Δευτέρας (21/03).

Απόλυτα ευχαριστημένος δηλώνει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον Ολυμπιακό ο "κάνιο" σε συνέντευξή του στο κανάλι της «Nova», όπου εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να παίρνει τίτλους με τους Πειραιώτες, αλλά και τη νέα χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα.

Χαρακτηριστικά, ο Αργεντίνος μέσος, μίλησε:

Για την έφεσή του να δημιουργεί τις… συνθήκες για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του: «Η πιο μεγάλη ικανοποίηση για μένα είναι οι ασίστ. Όταν μπαίνει γκολ από δική μου μπαλιά είναι ότι καλύτερο για μένα. Έχω βάλει λίγα γκολ στην καριέρα μου. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι πρώτος στις πάσες. Μου αρέσει πολύ να συνεισφέρω στην ομάδα μου».

Για το «παρατσούκλι» του «Ελ Κάνιο»: «Συνηθίζεται στην  Αργεντινή. Με είδε κάποιος περαστικός να κάνω... ποδιά σε έναν αντίπαλό μου και μου έδωσε αυτό το παρατσούκλι, που σημαίνει σωλήνας στα ισπανικά».

Για το αν περίμενε ότι θα αναδεικνυόταν πρωταθλητής από την πρώτη χρονιά: «Όχι, η αλήθεια είναι ότι επειδή το περσινό πρωτάθλημα το είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός δεν το περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλω να το απολαύσω μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Θέλω να τελειώσω με όσο το καλύτερο τρόπο τη χρονιά.

Θα πρέπει να είναι πολύ πιο έτοιμη η ομάδα μου και καλύτερα προετοιμασμένη  για την επόμενη χρονιά γιατί θα έχουμε να δώσουμε πολύ περισσότερα παιχνίδια, ενώ θα έχουμε και την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την μεταγραφή του: «Από την πρώτη χρονιά που ήμουν στην Βιγιαρεάλ υπήρχαν φήμες για Ολυμπιακό. Μετά τη δεύτερη χρονιά μου στη Βιγιαρεάλ εντάθηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και έκλεισα. Απ ό,τι αποδείχθηκε ήταν μια πολύ σωστή απόφαση. Όλα πήγα  κατ’ ευχήν».

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλη ομάδα: «Όχι, δεν υπήρχε κάτι. Απλά συνέπεσε μετά από τα χρονιά που έφυγε από την ΑΕΚ ο Νικολαϊδης. Ήταν απλά μία φήμη».

Για το ότι ο Ολυμπιακός έχει 38 πρωταθλήματα, ένα περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες: «Όχι δεν το ήξερα πως υπάρχει τόσο σημαντική διαφορά. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι σε αυτήν την ομάδα αλλά και που κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο μαζί της».

Για το τι έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό: «Το γεγονός ότι καταφέραμε να κερδίσουμε εντός έδρας. Η ομάδα έδειξε ότι αντιδράει. Όταν θες να κερδίσεις κάτι πρέπει να παίρνεις τη νίκη, τόσο εντός, όσο και εκτός».

Για το νικηφόρο σερί: «Ναι. Πιστεύω ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ήταν δύσκολη εποχή. Καταφέραμε να πάρουμε σημαντική διαφορά από τον Παναθηναϊκό, που ακολουθούσε.

Για την αμφισβήτηση που δέχθηκε σχετικά με την ηλικία του: «Όχι δεν με ενόχλησε. Μου φαίνεται φυσιολογικό, όταν ένας παίκτης που είναι σε αυτή την ηλικία, αν και στην Ιταλία υπάρχουν  πολλοί ποδοσφαιριστές. Κατάφερα με δουλειά και με τους συμπαίκτες μου να πετύχω τους στόχους. Από την πρώτη στιγμή νιώθω πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα. Και η οικογένειά μου είναι καλά εδώ. Από την πρώτη στιγμή με υποδέχθηκαν καλά και ο πρόεδρος με εμπιστεύτηκε από την αρχή».

Για τις ήττες, που ήρθαν από ανατροπή: «Όντως χάσαμε αυτά τα παιχνίδια γιατί όταν παίζεις ένα ντέρμπι είναι διαφορετικό. Είχαμε μπει δυνατά, είχαμε πάρει προβάδισμα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος και να μας «κλέψει» τη νίκη. Το συζητούσαμε και λέγαμε ότι πρέπει να το επαναλάβουμε».

Για το γεγονός ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών: «Όντως τον ήξερα από την Βιγιαρεάλ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Ο Βαλβέρδε ήξερε το πρωτάθλημα από την προηγούμενη χρονιά, έβαλε τους στόχους. Το αποδέχθηκαν όλοι και είμαι χαρούμενος που πήγε καλά.

Για την φιλοσοφία του Βαλβέρδε και αν βοήθησε στην επίτευξη των στόχων τη φετινή σεζόν: «Ναι βοήθησε. Ο Βαλβέρδε από την στιγμή που ήρθε ήξερε τους παίκτες. Ξεκαθάρισε από την αρχή τους στόχους του και κατάφερε να πετύχει».

Για το αν θα συνεχίσει στο ποδόσφαιρο μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του: «Με τίποτα δεν σκέφτομαι να συνεχίσω ως προπονητής. Έχω ένα όνειρο να δημιουργήσω μια Ακαδημία για μικρά παιδιά. Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά».

Για το τι του θυμίζει ένα βίντεο με εικόνες από κατάκτηση Κυπέλλου με την Μαγιόρκα: «Είναι μια ικανοποίηση. Συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Αυτό ήταν το 2003».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επέστρεφε άμεσα στις νίκες μετά από ήττα: «Είναι σημαντικό για μια ομάδα, μετά από μια ήττα να επιστρέψει. Κάτι τέτοιο το συζητάμε κάθε μέρα στις προπονήσεις».

Για το αν κατάφερε να δώσει… νόημα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Προσπαθώ να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και ειδικά τους νεότερους, να τους ενθαρρύνω. Είναι σημαντικό που ο Κούπερ είπε πολύ καλά λόγια για μένα. Τον ξέρω και ήταν αυτός που με έφερε στην Ευρώπη».

Για το αν θα εμπλουτίσει το αρχείο του με το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό: «Είναι κάτι που σίγουρα θα μου μείνει. Θα ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο, που από την πρώτη στιγμή μας υποστηρίζει, αλλά και με την οικογένειά μου».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε στην σύνθεσή του πολλούς ποδοσφαιριστές που ήταν «διψασμένοι» για το πρωτάθλημα: «Ήταν πολύ νέοι παίκτες, που δεν είχαν κερδίσει πρωτάθλημα. Ήταν ένα όνειρο. Ξέραμε ότι είχαμε έρθει σε μία μεγάλη ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο… μοτίβο γιατί τη νέα χρονιά θα είναι πιο δύσκολο».

Για τι περίμενε για το Ελληνικό πρωτάθλημα, τι του άρεσε και τι τον… χάλασε: «Αυτό που μου άρεσε ήταν να εξικοιωθώ με την ομάδα. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν που παίξαμε χωρίς κόσμο, λόγω επεισοδίων. Δεν θέλω να υπάρχουν αυτά και δεν θέλω η ομάδα να έχει σχέση με τέτοια γεγονότα».

Για τα επεισόδια στην Αγρεντινή: «Είναι κρίμα που έγιναν αυτά. Ο αστυνομικός χτύπησε ένα παιδί. Η οικογένεια είχε μόνο δύο παιδιά».

Για το τι ευθύνεται για τα επεισόδια: «Πιστεύω ότι λίγο απ’ όλα. Υπάρχει κόσμος που έχει πολλά προβλήματα και ξεσπάει στο γήπεδο με αφορμή μιας ήττας της ομάδας του. Ελπίζω να σταματήσουν όλα αυτά».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και αν ήταν εύκολα τα πράγματα για τον ίδιο που ερχόταν από ένα δύσκολο πρωτάθλημα: «Είναι ένα δύσκολο πρωτάιλημα. Εγώ έπρεπε να μάθω τις ομάδες. Έχει πολλές ομάδες που είναι δύσκολο να κερδίσεις. Ήταν πολύ κλειστά παιχνίδια. Ίσως να μην έχει τον ρυθμό που υπάρχουν σε άλλα πρωταθλήματα».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή η σχέση μου με το κοινό. Ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα μας και πίστευε σε εμάς και πιστεύω να συνεχίσω να του δίνω χαρά».

Για την ασίστ του Μοντέστο στο πρώτο γκολ του Τζεμπούρ: «Ναι ήταν πάρα πολύ καλά εκτελεσμένο το κόρνερ. Ήταν πολύ καλό που ήρθε και στο 2’».

Για το αν είναι κάτι που το δουλεύουν στην προπόνηση: «Έχουμε κι άλλες κομπίνες που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Δεν γινόταν να τις εφαρμόσουν. Αυτό μπορούσε να γίνει εκείνη την στιγμή».

Για το αν η απόκρουση του Μάχο στο πέναλτι του Μάρα, στο ματς του Ηρακλή με τον Πανιώνιο: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν τερματοφύλακα να αποκρούσει ένα πέναλτι».

Για το φιλικό της Πέμπτης, αλλά και για την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει επιταγή 100.000 ευρώ για τα θύματα του φονικού σεισμού στην Ιαπωνία: «Είναι σημαντικό. Είναι πολύ όμορφη η πρωτοβουλία του προέδρου. Ήταν πολύ άσχημο αυτό που έγινε. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να στηρίξει αυτή η προσπάθεια».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης: «Ένας πολύ όμορφος τελικός. Είναι οι καλύτερες ομάδες της Ισπανίας. Η Μπαρτσελόνα μου αρέσει, γιατί παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχει τον καλύτερο παίκτη, τον Μέσι».

Για το αν μπορεί η Μπαρτσελόνα να κερδίσει τέσσερις φορές την Ρεάλ σε μικρό χρονικό διάστημα: «Δεν ξέρω και για τα τέσσερα παιχνίδια. Και η Ρεάλ έχει μια καλή ομάδα, καλούς παίκτες και προπονητή. Πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα ότι είναι ένα βήμα πιο πάνω».

Για το «αιώνιο» ερώτημα Μαραντόνα ή Πελέ και αν ο Μέσι μπορεί να γίνει καλύτερός τους: «Πιστεύω ότι λίγη διαφορά είναι μεταξύ του Μαραντόνα και του Πελέ. Αλλά ο Μαραντόνα έχει σημαδέψει μια μεγάλη εποχή. Στα χνάρια του είναι ο Μέσι, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του».

Για το αν θα έχει ένα… απωθημένο που δεν αγωνίστηκε σε μία από τις δύο ομάδες: «Είχα πάντα αυτό το όνειρο. Θα μου άρεσε να είχα παίξει μια χρονιά στην Μπαρτσελόνα».

Για το ρεκόρ που έχει στην Ισπανία, όντας ο πρώτος σε συμμετοχή Αργεντίνος: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Θεωρώ Είναι σημαντικό που είμαι ο Αργεντίνος που έχω τις περισσότερες συμμετοχές. ότι ο Μέσι θα με ξεπεράσει αλλά είμαι χαρούμενος για αυτό».

Για την συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα της χώρας του: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν παίκτη να έχει θέση στην ομάδα της Αργεντινής γιατί έρχονται πολλοί νέοι παίκτες. Δεν έχω απογοητευτεί από αυτό. Πάντα θα είμαι μεγάλος οπαδός της Αργεντινής».

Τέλος, για το που θέλει να φτάσει με τον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν και αν θέλει να συνεχίσει και μετά τη λήξη του συμβολαίου του: «Θα είναι πολύ δύσκολη η επόμενη χρονιά να πάρουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Πρέπει να κάνουμε μια καλή προετοιμασία. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ στο Τσάμπιονς Λιγκ αν θέλουμε να συνεχίσουμε στις επόμενες φάσεις. Έχω πολύ όρεξη, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά είναι θέμα της διοίκησης αν θα συνεχίσω».



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved