Champions… limit up

Champions… limit up

Με την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι διαθέτει, για άλλη μία χρονιά, την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Αν… κοιτάξει, όμως, κανείς λίγο πιο πέρα θ’ αντιληφθεί ότι ο φετινός τίτλος θα φέρει και πολλά έσοδα στα ταμεία του συλλόγου, τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο ενόψει του σχεδιασμού της νέας χρονιάς. Η αλήθεια είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έριξε πολλά χρήματα, αποσπώντας υπογραφές ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας, όμως δεν έκανε τη καλύτερη δυνατή απόσβεση, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν νωρίς από το Κύπελλο UEFA.

Το παραπάνω φαινόμενο θ’ αποφευχθεί τη νέα χρονιά, καθώς ο Ολυμπιακός προκρίθηκε ήδη, από την περασμένη Κυριακή, στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αναμένονται περαιτέρω έσοδα και από άλλες πλευρές.

Το συμβόλαιο των «ερυθρολεύκων», για παράδειγμα, με την ΕΡΤ, σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των εντός έδρας αγώνων, ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει πλέον ένα… ατού στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τους ανθρώπους της κρατικής τηλεόρασης για τυχών ανανέωση του. Αυτό δεν είναι άλλο από τον τίτλο. Οι πειραιώτες ισχυροποίησαν το… προϊόν του και έτσι θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους όρους που θέλουν αυτοί.

Περαιτέρω έσοδα αναμένονται και από την πώληση των νέων εισιτηρίων διαρκείας. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αύξηση των τιμών, ωστόσο η κατάκτηση του τίτλου, από μόνη της, αναμένεται να προσελκύσει κι άλλους… πελάτες.

Το ίδιο ισχύει και στις χορηγίες της νέας σεζόν, καθώς ο Ολυμπιακός θα διαπραγματευτεί ως πρωταθλητής και όχι ως δεύτερος, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι.

Δεδομένων, λοιπόν, τα παραπάνω, αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν υπολόγισε τα χρήματα πέρυσι, σκεφτείτε τι θα κάνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού…

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Σημαντικό ποσό, έστω και σε δόσεις, θα βάλει στα ταμεία της η ΠΑΕ Ολυμπιακός από το νέο συμβόλαιο για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το συμβόλαιο των «ερυθρολεύκων» με την ΕΡΤ ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και έτσι θα γίνει νέα διαπραγμάτευση για την ανανέωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια πρώιμη κουβέντα που έγινε στα μέσα του Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός αξίωσε περίπου το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που βρήκε αντίθετους τους ανθρώπους της κρατικής τηλεόρασης. Οι νέες διαπραγματεύσεις, όμως, θα γίνουν υπό άλλο… καθεστώς, καθώς ο Ολυμπιακός κατάκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, αποδίδοντας μάλιστα καλό ποδόσφαιρο. Το… προϊόν του είναι, αδιαμφισβήτητα, το πιο ελκυστικό και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν τυχών ανανέωσή του υπό άλλες συνθήκες.

Δεν θα πρέπει όμως να εξαιρέσουμε το ενδεχόμενο να συμφωνήσει ο Ολυμπιακός με τη NOVA και να μπει και πάλι σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης, ενώ… παρακολουθεί, παράλληλα, τις εξελίξεις στο CONN-X.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ο σημαντικότερος παράγοντας στην πραγματοποίηση των μεταγραφών του καλοκαιριού δεν είναι άλλος από την είσοδο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν στα ταμεία τους τουλάχιστον 3,9 εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο επειδή θα συμμετάσχουν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι θα πάρουν περίπου άλλα τόσα (3,3 εκατομμύρια ευρώ) από τους έξι αγώνες που θα δώσει (550.000 Χ 6), τότε το ποσό ανεβαίνει στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Αυτό, μάλιστα, μπορεί ν’ ανέβει ακόμα περισσότερο εφόσον βέβαια οι πειραιώτες καταφέρουν και συγκεντρώσουν βαθμούς (η νίκη χαρίζει 800.000 ευρώ, ενώ η ισοπαλία 400.000 ευρώ). Σε περίπτωση πρόκρισης στους «16» ο Ολυμπιακός θα πάρει άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από εκεί και πέρα το ποσό ανεβαίνει.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Οι διοικούντες την ΠΑΕ περιμένουν τον ίδιο αριθμό εσόδων, αναφορικά με τις χορηγίες της νέας σεζόν, με τον αντίστοιχο φετινό. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των ομάδων της Super League, παρά την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και εκεί σκοπεύουν να μείνουν. Οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους χορηγούς θα γίνουν, όταν αυτές γίνουν, με την προϋπόθεση ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής. Πέρυσι δεν συνέβη αυτό.

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει καταλήξει στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Ανεξάρτητα, ωστόσο, απ’ αυτό, αναμένεται αύξηση στις πωλήσεις μετά την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και έτσι αναμένεται να προσελκύσει την επόμενη χρονιά και νέους… πελάτες.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved