«Δεν κινδυνεύουμε»

«Δεν κινδυνεύουμε»

Ο Εργοτέλης δεν θα μπει σε «περιπέτειες» για την παραμονή του στην κατηγορία σύμφωνα με τον Ηλία Κυριακίδη.

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αναφορικά με την παραμονή του Εργοτέλη στη Super League εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio 104,2» ο μέσος των Κρητικών. Επίσης, αναφέρθηκε στην ισοπαλία με τη Λάρισα, στα αμυντικά λάθη του Εργοτέλη αλλά και στην εικόνα του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για την επιστροφή του στην Λάρισα: «Υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός μεταξύ εμένα και των φιλάθλων της Λάρισας και αυτό ίσως να μην το είχαν συνειδητοποιήσει οι άνθρωποι του Εργοτέλη μέχρι και πριν από το παιχνίδι. Όμως, εγώ θα έδινα ούτως ή άλλως τον καλύτερο εαυτό μου για τον Εργοτέλη. Το να δίνουν οι ποδοσφαιριστές τον καλύτερο εαυτό τους είναι ο μεγαλύτερος «πλούτος» του ποδοσφαίρου και όλοι το έχουμε ξεχάσει με όλα όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό».

Για την εμφάνιση του Εργοτέλη: «Χθες εμείς είδαμε τον κόσμο της Λάρισας να παράγει πολιτισμό και μέσα σε αυτό το κλίμα όλοι στον Εργοτέλη ήμασταν μια γροθιά. Όταν μια ομάδα είναι τόσο δεμένη δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Για την ανατροπή του εις βάρος του αποτελέσματος: «Μια ομάδα που βρίσκεται τρεις φορές πίσω στο σκορ πρέπει να δείξει χαρακτήρα και προσωπικότητα. Καλά είναι όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα παιχνίδι όπως η τακτική και τα συστήματα όμως σημαντικό ρόλο παίζουν η ταυτότητα και η ψυχή που δείχνει μια ομάδα. Το πρώτο που έπρεπε να καταφέρουμε είναι να δείξουμε τα ψυχικά αποθέματα που χρειαζόταν να ανατρέψουμε το σκορ. Έχω την αίσθηση ότι αν υπήρχε περισσότερος χρόνος ίσως να παίρναμε και τη νίκη. Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για εμάς για να κάνουμε κάτι σημαντικό».

Για τα λάθη στην άμυνα: «Αν δεν είχαμε δεχτεί τα τρία γκολ θα μπορούσε το παιχνίδι να λήξει 0-3 με βάση την λογική των λαθών. Το καλό κομμάτι που αφορά την επίθεση προέκυψε δυστυχώς από τα κακά κομμάτια που φέραμε στην επιφάνεια. Βγάλαμε έναν ποδοσφαιρικό εγωισμό όμως δεν είναι ανάγκη να βρισκόμαστε τρεις φορές πίσω στο σκορ προκειμένου να δείξουμε τα θετικά στοιχεία που διαθέτουμε σαν ομάδα».

Για την παραμονή: «Μαθηματικά δεν έχει «κλειδώσει» η παραμονή αλλά και το μη πλασάρισμα μας στα πλέι – οφ. Είμαστε ακριβώς στο μεταίχμιο. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα μιλώντας με τους συμπαίκτες μου βλέπω ότι γίνεται καλή δουλειά και η προσήλωση που δείχνουμε με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα κινδυνεύσουμε. Είμαστε ακριβώς στην μέση και είμαι αισιόδοξος λόγω της εικόνας που παρακολουθώ καθημερινά».

Για τις τελευταίες εμφανίσεις του Εργοτέλη: «Όταν λέμε ότι μια ομάδα αλλάζει επίπεδο και σταθεροποιείται εκεί τότε αυτό γίνεται επειδή μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι την επιτυχία. Αυτό το ξεχνάμε μερικές φορές. Όμως το συζητάμε μεταξύ μας πως θα αλλάξουμε επίπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραμένουμε στο ίδιο επίπεδο και θα είμαστε μίζεροι. Όμως αυτό θα αλλάξει. Έχουμε κάνει εμφανίσεις που αλλάζουν επίπεδο όπως στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο με τον ΠΑΟΚ. Όμως δεν πήραμε κανέναν βαθμό. Για να αλλάξουμε επίπεδο θα πρέπει να παίρνουμε βαθμούς. Η συνεχόμενη επιτυχία και οι συνεχόμενες νίκες θα έρχονται όταν νιώθεις και γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να εφησυχάζεσαι».

Για το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα αποτελείται από ομάδες σχεδόν ίδιες που οι λεπτομέρειες κάνουν τις διαφορές. Χθες αγωνιστήκαμε με μια ομάδα που θα παίζει σε κατώτερη κατηγορία και παράλληλα ήταν μια εξαιρετική ομάδα. Για εμένα δεν είχε μεγάλη διαφορά με τον Άρη που δείχνει ότι ξεφεύγει. Πιστεύω ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα υπάρχουν ανακατατάξεις. Ο τρίτος από το τέλος είναι επικίνδυνη θέση για τις ομάδες. Κάποτε υπήρχαν δύο ομάδες που είχαν σιγουρέψει τον υποβιβασμό τους. Πλέον όμως δεν υπάρχει σιγουριά για ένα αποτέλεσμα».



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved