«Πρώτη, αλλά όχι τελευταία»

«Πρώτη, αλλά όχι τελευταία»

«Κατακτώ το πρωτάθλημα για πρώτη φορά, αλλά ελπίζω να μην είναι η τελευταία», τόνισε ο Φρανσουά Μοντέστο σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3.

Ο άσος του Ολυμπιακού τόνισε πως αισθάνεται πολύ καλά στην Ελλάδα και πολύ χαρούμενος που κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για την βοήθεια που είχε από τους Ελληνες συμπαίκτες του.

Είπε ακόμα πως αισθάνεται υπερήφανος για την ομάδα του και επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κατακτά το πρωτάθλημα.

Ανέφερε τέλος πως χαίρεται να παίζει στο Καραϊσκάκη μπροστά σε τόσο ένθερμό κοινό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και ευχήθηκε η χώρα να βγει γρήγορα απ’ αυτήν.

Αναλυτικά ο Μοντέστο είπε:

Για τα συναισθήματά του μετά την κατάκτηση του τίτλου: «Αισθάνομαι πολύ καλά γιατί χθες κερδίσαμε και μαθηματικά τον τίτλο και ειδικά με μια τεράστια νίκη με 6-0 σε ένα κλασικό ντέρμπι. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα του, είναι σημαντικό για μια ομάδα να παίρνει πρωτάθλημα. Ημασταν μπροστά από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παίρνει το πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα, αλλά ελπίζω όχι η τελευταία. Είναι μεγάλη τιμή για έναν παίκτη να παίρνει πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ ότι κατέκτησα το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό».

Για την χρησιμοποίησή του ως αμυντικού χαφ: «Δεν είχα πολύ χρόνο και χρειάστηκε να παίξω σε μια θέση νέα για μένα. Ενώ έπαιζα ως αμυντικός, χρησιμοποιήθηκα από τον προπονητή μου ως αμυντικός χαφ. Ο προπονητής μου έδειξε εμπστοσύνη. Ηταν έκπληξη για μένα να παίξω σ’ αυτή τη θέση αλλά νομίζω ότι τα πήγα καλά και γι΄ αυτό τελείωσα έτσι τη σεζόν».

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό: «Ηταν δύσκολο για μένα γιατί έπρεπε να δουλέψουμε πολύ από την αρχή της σεζόν. Αλλάξαμε πρόεδρο, ήμασταν 14 νέοι παίκτες, έπρεπει να δουλεύουμε πολύ και καθημερινά. Μας βοήθησαν όμως οι Ελληνες συμπαίκτες μας, ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Νικοπολίδης».

Για το αν ήταν δύσκολη απόφαση να έρθει στην Ελλάδα: «Είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα πως η χώρα έχει προβλήματα και είναι κρίμα που υπάρχουν αυτά και εύχομαι να τα ξεπεράσει γρήγορα. Ηταν δύσκολη απόφασή μου, αλλά από την άλλη η Ελλάδα είναι μια ωραία χώρα. Είναι ο ήλιος, η θάλασσα, είναι ένα μέρος όπου αισθάνομαι καλά και εγώ και η οικογένειά μου».

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ελλάδα: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να πεις ποτέ. Μου αρέσει το επάγγελμά μου, είναι μια σπουδαία εμπειρία, ίσως να μείνω στην Ελλάδα ίσως να γυρίσω στη Γαλλία».

Για το πώς νοιώθει όταν παίζει στο Καραϊσκάκη: «Ποιος δεν θα αισθανόταν ωραία να παίζει μπροστά σε τόσο ένθερμο κοινό; Και η Μονακό είχε ωραίο γήπεδο και καλή ατμόσφαιρα, αλλά δεν είχαμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Ελπίζω να ανταμείψουμε τον κόσμο μας με ακόμα περισσότερες νίκες στο μέλλον, γιατί το αξίζουν».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved