Ολυμπιακός: Το limit up της… μετοχής του Μήτρογλου

Ολυμπιακός: Το limit up της… μετοχής του Μήτρογλου

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού είναι τις τελευταίες μέρες ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο δυναμικός επιθετικός έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σημείωσε χατ-τρικ σε αγώνα του Champions League και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η μετοχή του έχει πάρει την… ανιούσα, όντας ένα από τα πιο hot ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από την… αμφισβήτηση στην καταξίωση

Η φετινή σεζόν δεν… άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον διεθνή άσο, καθώς μετά την αποχώρηση του Κώστα Μήτρογλου λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν πως ο διεθνής άσος θα μπορούσε να… γεμίσει τα «παπούτσια» του Αλγερινού επιθετικού, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο… δύσκολα, σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, όταν ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Χαβιέρ Σαβιόλα, στην μεγαλύτερη μεταγραφή ελληνικής ομάδας το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ωστόσο, ο Μίτσελ ήταν ο πρώτος που πίστεψε από την αρχή στο ταλέντο του δυναμικού επιθετικού και τον στήριξε, δίνοντάς του πολλές ευκαιρίες για να αποδείξει το ταλέντο του, με τον «πιστολέρο» να τις εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να θέτει τον εαυτό του στην θέση του βασικού επιθετικού, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Εθνική Ελλάδας.

Η… αρχή έγινε στον αγώνα των «ερυθρόλευκων» στην Λιβαδειά, όταν ο Κώστας Μήτρογλου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και σημείωσε χατ-τρικ, το πρώτο για τη φετινή σεζόν. Αυτό του έδωσε το… διαβατήριο για την αρχική ενδεκάδα στο επόμενο ματς των Πρωταθλητών, αυτό με την Skoda Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου συνέχισε την τρελή του… παρουσία, σημειώνοντας το δεύτερο συνεχόμενο χατ-τρικ.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον «πιστολέρο», καθώς έμεινε μακριά από τα αντίπαλα δίχτυα για μερικές εβδομάδες, όπως και στην πρεμιέρα του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο, έσπευσε να δώσει τις… απαντήσεις του στον αγώνα της Τετάρτης (2/10) με την Άντερλεχτ, πανηγυρίζοντας νέα… τριάδα τερμάτων και… αναγκάζοντας την UEFA να τον συμπεριλάβει στην καλύτερη 11άδα της αγωνιστικής, αλλά και να του… δώσει το βραβείο του πολυτιμότερου.

Πλέον, οι φήμες στον Πειραιά για νέο συμβόλαιο στον «πιστολέρο» είναι έντονες. Επίσημα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν πως πριν από λίγους μήνες επιβραβεύτηκε ο Κώστας Μήτρογλου με νέο συμβόλαιο, στο οποίο έχει μπει ρήτρα 8 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, σκέψη όλων είναι να «δεθεί» ο διεθνής άσος με νέο συμβόλαιο και καλύτερες αποδοχές, όπως και με υψηλότερη ρήτρα.

Η Ελπίδων… διαβατήριο για Ολυμπιακό

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι ομάδες από το εξωτερικό που εξετάζουν με προσοχή την πρόοδο του Έλληνα επιθετικού. Ο διεθνής άσος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελπίδων της χώρας μας το καλοκαίρι του 2007… αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει από την δεύτερη ομάδα της Γκλάντμπαχ.

Τότε, η… μετοχή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «transfermarkt» - η οποία δεν αποτελεί επίσημο… χρηματιστήριο – έφτανε τα 200.000 ευρώ. Στην πρώτη του χρονιά στους «ερυθρόλευκους» έδειξε κάποια σημάδια της εκτελεστικής του δεινότητας, όπως στον αγώνα με την Λάρισα στις 6 Απριλίου του 2008 που έδωσε τη νίκη 2-1 στους Πειραιώτες, αγωνιστική, όπου «αγκάλιασαν» τον τίτλο.

Μάλιστα, τα κρίσιμα τέρματα που σημείωσε για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, έφεραν το πρώτο… limit up στην αξία του, μια και τον Σεπτέμβριο του 2007 η μετοχή του είχε πάρει… άνοδο 1 εκ. ευρώ, φτάνοντας τα 1.250.000 και σε διάστημα ενός έτους έφτασε να αξιολογείται με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η σεζόν 2008-’09 δεν ήταν η καλύτερη για τον διεθνή άσο. Μάλιστα, άρχισε με το… αριστερό, καθώς στον πρώτο προκριματικό αγώνα του Champions League με την Ανόρθωση στην Κύπρο, ο Κώστας Μήτρογλου έχασε πέναλτι για τους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα, οι νησιώτες να πανηγυρίσουν τη νίκη 3-0 και ουσιαστικά να πάρουν την πρόκριση, που «σφράγισαν» στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης».

Προπονητής των «ερυθρόλευκων» εκείνη τη σεζόν ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν ήταν ανάμεσα στους θαυμαστές του Έλληνα επιθετικού. Μάλιστα, τους επόμενους μήνες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, που τον έφερε πίσω και οι συμμετοχές του στην αρχική ενδεκάδα ήταν ελάχιστες.

Η καθιέρωση και τα… πιστόλια

Την σεζόν 2009-΄10 ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να τον διαδέχεται. Εκείνη την εποχή, στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων», ήταν οι Ματ Ντέρμπισιρ και Ντιόγκο, αλλά ο Άγγλος τραυματίστηκε και ο Βραζιλιάνος δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό έφερε τον Έλληνα άσο στο βασικό σχήμα, πετυχαίνοντας μερικά σημαντικά γκολ, όπως τα τρία συνεχόμενα με Αστέρα Τρίπολης, Σταντάρ Λιέγης και Εργοτέλη, αλλά κυρίως, τα δύο που σημείωσε με τον Παναθηναϊκό.

Στην αναμέτρηση με τους «πράσινους», ο Κώστας Μήτρογλου πανηγύρισε κρατώντας τα… πιστόλια του, αν και μερικές μέρες νωρίτερα είχε δεχθεί… παρατήρηση από τη διοίκηση της ΠΑΕ για τον τρόπο του πανηγυρισμού του. Πλέον, οι… κάννες έγιναν το σήμα κατατεθέν του ποδοσφαιριστή, παίρνοντας το προσωνύμιο «πιστολέρο».

Ακολούθησε νέα… άνοδος στην αξία του, φτάνοντας τον Μάρτιο του 2010 να κοστολογείται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού τον έφεραν εκτός ομάδας και δανεικό στον Πανιώνιο, ενώ την επόμενη χρονιά έπαιξε και πάλι με την μορφή… δανείου στον Ατρόμητο, έχοντας τον Γιώργο Δώνη στο «τιμόνι». Στους Περιστεριώτες αποτέλεσε το βαρύ… πυροβολικό, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ομάδα του, με τους Πειραιώτες να παίρνουν το τρόπαιο στην παράταση.

Η επιστροφή και οι λύσεις από τον πάγκο

Το καλοκαίρι του 2012 ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να τον διαδέχεται. Ωστόσο, ο δυναμικός άσος είχε… μπροστά του το εμπόδιο του Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος αποτέλεσε τον βασικό επιθετικό και τον Έλληνα να δίνει λύσεις κυρίως ως αλλαγή. Η αποχώρηση του Πορτογάλου και η έλευση του Μίτσελ έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Μήτρογλου να πάρει μερικές συμμετοχές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε σημειώνοντας μερικά σημαντικά τέρματα, όπως στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Τότε σημειώθηκε το δεύτερο limit up των… μετοχών του, πάντα σύμφωνα με το «transfermarkt», καθώς το Σεπτέμβριο αξιολογήθηκε στα 4,5 εκ. ευρώ, ωστόσο, σε περίπτωση που συνεχίσει με τον ίδιο… ρυθμό, θεωρείται σίγουρο πως η τιμή του θα… ξεπεράσει τα 5,5 εκατομμύρια και ο Ολυμπιακός θα έχει στη διάθεσή του ένα δυνατό… περιουσιακό «χαρτί».

Δεύτερος σε αξία

Στην… γενική κατάσταση του ρόστερ των «ερυθρόλευκων», ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται στην δεύτερη θέση, αλλά η… έκπληξη είναι πως στην πρώτη δεν είναι ο Χαβιέρ Σαβιόλα, αλλά ο Λεάντρο Σαλίνο, που κοστολογείται στα 5 εκατομμύρια, ενώ με 4,5 ακολουθεί ο «πιστολέρο» και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, με τέταρτο τον Ρομπέρτο με 4, όπως και τους Πάουλο Μασάντο και Γιάννη Μανιάτη και ο Σαβιόλα βρίσκεται πιο πίσω, με 3 εκατομμύρια, 500.000 ευρώ λιγότερα από τον Βλαντιμίρ Βάις.

mitrogloumarket

Ολυμπιακός: Το limit up της… μετοχής του Μήτρογλου



Ολυμπιακός: Στο Βερολίνο με στόχο την κορυφή
Ολυμπιακός: Στο Βερολίνο με στόχο την κορυφή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βερολίνο ο Αλβέρτης μετά από πρόσκληση Δ. Γιαννακόπουλου!
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βερολίνο ο Αλβέρτης μετά από πρόσκληση Δ. Γιαννακόπουλου!
Λαϊκό Λαχείο και το κλειδί στο χέρι
Λαϊκό Λαχείο και το κλειδί στο χέρι
Final 4 Euroleague 2024: Παναθηναϊκός AKTOR - Φενέρμπαχτσε: Ποιος θα προκριθεί στον τελικό; (poll)
Final 4 Euroleague 2024: Παναθηναϊκός AKTOR - Φενέρμπαχτσε: Ποιος θα προκριθεί στον τελικό; (poll)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved