Λεωφόρος... Φιγκερόα

Λεωφόρος... Φιγκερόα

Μεγάλο ματς από τον Παναθηναϊκό, γκολάρες από Λούτσο και Μπεργκ και η Λεωφόρος πήρε... φωτιά, με το «τριφύλλι» να βρίσκει το δρόμο του και να μοιράζει υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες μέρες στο 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης

Η Λεωφόρος της νίκης άνοιξε με τη γκολάρα του Μπεργκ, πήγε να γίνει... στενάκι «γκέλας» από το όμορφο γκολ του Ναβάρο αλλά ο Λουτσιάνο Φιγκερόα «καθάρισε» για το τριφύλλι και του χάρισε το 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Η απόδειξη ότι Μάρκους Μπεργκ και Λουτσιάνο Φιγκερόα είναι εκ των πλέον ποιοτικών επιθετικών που αγωνίζονται στην Ελλάδα κατατέθηκε στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης. Τόσο ο Σουηδός με γκολ αλά... Φαν Μπάστεν, όσο κι ο Αργεντινός με γκολ που τον έχουν καταξιώσει παγκοσμίως τόσα χρόνια, χάρισαν στους “πράσινους” μεγάλη νίκη και το τρία στα τρία για πρώτη φορά φέτος από την αρχή της χρονιάς.

Κι αυτή τη φορά η ομάδα του Αναστασίου ήταν ανώτερη, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήρε το προβάδισμα, αλλά για μια ακόμα φορά αδράνησε κι ισοφαρίστηκε απο τον Αστέρα, στη μοναδική αξιόλογη φάση που έκαναν οι Αρκάδες σε όλο το ματς!

Αυτή τη φορά, όμως, η διαφορά ήταν πως οι ποιοτικοί παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, μαζί με την καυτή Λεωφόρο, τράβηξαν την ομάδα και την οδήγησαν στο τρίποντο. Πέρα απο το απίθανο γκολ που έβαλε ο Μπεργκ, ο Φιγκερόα ήταν αυτός που με την κλάση του στο 76', ενώ είχε περάσει στο ματς στο 74', καθόρισε τη μοίρα του ματς κι έδωσε στο τριφύλλι την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη.

Ο Παναθηναϊκός παρουσία 12000 οπαδών κατάφερε αυτή τη φορά να δείξει πως πράγματι χτίζει χαρακτήρα. Οι “πράσινοι” με την αύρα της Λεωφόρου, που για άλλη μια φορά ήταν καμίνι με εξαίρεση τη... γωνία των 30 φίλων του Αστέρα που βρέθηκαν στη Θύρα 6 κι ενώ είχαν ζητήσει 200 (!) εισιτήρια, πήραν το τρίτο εντός έδρας τρίποντο, απέναντι σε μια ομάδα που δεν δικαιολόγησε τη φήμη που έχτισε στο περσινό πρωτάθλημα και προσπάθησε μάλιστα στο φινάλε να... τινάξει το ματς στο αέρα με καθυστερήσεις, αντιαθλητικά μαρκαρίσματα και... τσαμπουκάδες, ωστόσο αυτά δεν πέρασαν με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη.

Όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς αφού ακολουθεί το πρώτο πολύ σοβαρό ντέρμπι για το νεανικό τριφύλλι του Αναστασίου, απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Συν αυτώ, οι “πράσινοι” έδειξαν να έχουν “δέσει” περισσότερο όσο κυλούν τα παιχνίδια, με τους πιο έμπειρους του ρόστερ, όπως οι Μπεργκ, Πράνιτς, Σίλντενφελντ και Φιγκερόα να προσδίδουν όσα χρειάονται οι νεαροί – που ήταν αρκετά καλοί στο ματς με τους Αρκάδες – Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός και Κλωναρίδης, έτσι να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην ομάδα!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός με το γκολ του Μπεργκ από το 59' και του Φιγκερόα στο 76', επικράτησε του Αστέρα ο οποίος είχε να επιδείξει μόνο το πολύ όμορφο γκολ του Ντε Μπλάσις στο 60'. Όσο για τη διαιτησία του Παππά, θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στον πειθαρχικό έλεγχο και να μην επιτρέψει να... ξεφύγουν σε κάποιες περιπτώσεις οι παίκτες, κυρίως των φιλοξενούμενων, αλλά δεν έγινε η μεγάλη φάση που θα του δημιουργούσε προβλήματα.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (74’ Φιγκερόα), Ντίνας, Μπεργκ (90’ Μπαϊράμι).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (80’ Καράσκο), Γκόιαν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (53’ Εντό), Ναβάρο, Μπαράλες (78’ Χουάνμα).

Θυμηθείτε όσα έγιναν στη Λεωφόρο

{coveritlive}468423e838{/coveritlive}

Λεωφόρος... Φιγκερόα



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved