«Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»

«Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός απέδειξε το ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό εξέφρασε μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σε ερώτηση που δέχθηκε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Πειραιώτες επισήμανε ότι οι «πράσινοι» απέδειξαν στο ντέρμπι του Φαλήρου ότι είναι ανώτεροι από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο στη συνέχεια έστρεψε την προσοχή όλων στο αγωνιστικό κομμάτι και στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη διαδικασία των Play off.

Αρχικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στάθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που είχαν οι «πράσινοι» λέγοντας: «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς, με πολλά πράγματα που δεν ήταν σαφή, είχαμε το Σαριέγκι που δε μπορούσε να παίξει, ο Καντέ είχε ένα πρόβλημα μυϊκό και τον ανάγκασε να αποχωρήσει. Το ίδιο και με τον Σπυρόπουλο, ο Μπουμσόνγκ τελευταίος του αγώνας ήταν με τον Πανιώνιο, ο Λέτο είχε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και πραγματικά μέχρι και τη στιγμή που άρχιζε ο αγώνας δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να πάρω το ρίσκο να τον βάλω από την αρχή. Επίσης, ο Λάζαρος επέστρεψε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι αφού είχε παίξει μόνο είκοσι λεπτά στον αγώνα με τον Ηρακλή».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Αυτό σημαίνει ότι είχαμε προβλήματα στην αμυντική γραμμή λόγω τραυματισμών. Αυτό δημιούργησε στην ομάδα μια ανασφάλεια. Κατά τη διάρκεια του αγώνα αναγκάστηκε να αποχωρήσει ο Καντέ, αυτό μας υποχρέωσε να μετακινήσουμε το Βύντρα και ουσιαστικά στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα δεν είχαμε έναν παίκτη στην άμυνα που να έχει παίξει ικανό διάστημα στο παρελθόν».

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα δήλωσε: «Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε τουλάχιστον ένα γκολ ακόμα, θα έλεγα όμως ότι τελικά σήμερα δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι, ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Όμως πήραμε τη νίκη και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται θα έχουμε τις απουσίες των διεθνών που έχουν υποχρεώσεις στις Εθνικές τους και δεν είναι μόνο οι Έλληνες. Είναι και ο Καντέ με τον Σιμάο. Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή επιθυμώ να παίζει καλά πάντα η ομάδα και πάντα να κερδίζει, σα συμπέρασμα θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό ήταν η νίκη μας και οι τρεις βαθμοί».

Για την πορεία της ομάδας στη συνέχεια, ανέφερε: «Αυτές τις δύο εβδομάδες θα κοιτάξουμε να κάνουμε περισσότερες προπονήσεις ώστε να συνεχίσουμε και να ανασυνταχθούμε για να ξέρουμε ποιες είναι οι δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε τους τρεις αγώνες που απομένουν. Είναι σημαντικό για τους παίκτες που έχουν παίξει λιγότερο και που έχουν προπονηθεί λιγότερο, θα μπορέσουν να είναι έτοιμοι παίρνοντας δυνάμεις. Βεβαίως δε ξέρω πόσο καιρό ακόμα θα είναι εκτός ο Καντέ και ο Σπυρόπουλος. Για μένα, για να μπορέσουμε να έχουμε μια ομάδα που ελέγχει και είναι επιθετική είναι σημαντικό η τελευταία γραμμή να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο και να εγγυάται την καλύτερη επιθετική λειτουργία της ομάδας. Προβλήματα υπήρχαν πολλά, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η νίκη που πετύχαμε».

Ο Φερέιρα στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια σε Χριστοδουλόπουλο και Σισέ για τα γκολ που πέτυχαν λέγοντας: «Να συγχαρώ τους παίκτες  μου για τα δύο γκολ που πέτυχαν γιατί ήταν πανέμορφα. Ειδικά το γκολ του Λάζαρου. Επίσης, ο Σισέ που έκανε κάποια παιχνίδια χωρίς να σκοράρει σήμερα έφτασε τα 50 και είναι κάτι πολύ σημαντικό. Βλέπω τα πράγματα όσο μπορώ θετικότερα και το θετικό ήταν η σημερινή μας νίκη. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να συγχαρώ τους παίκτες μας που σκόραραν».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το ρόλο του Πετρόπουλου και αν ήταν διαφορετικός από το παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, απάντησε: «Δε μπορούμε να συγκρίνουμε το σημερινό με το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Εκεί παίξαμε με τον Μαρίνο στα δεξιά που είναι πιο μέσος σε σχέση με το Λάζαρο. Αυτό υποχρέωνε να υπάρχουν δύο επιθετικοί και για λόγους κίνησης έπρεπε να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις. Σήμερα ο Λάζαρος έπαιξε και είναι πιο δημιουργικός, ο Πετρόπουλος υπήρχε μπροστά και ο Σισέ έπαιζε δύο με τρία μέτρα πιο πίσω. Όταν έχουμε τρεις μέσους και στη Θεσσαλονίκη είχαμε τέσσερις μέσους, όταν έπαιζε ο Σπυρόπουλος και έδινε μεγαλύτερο βάθος, δε μπορούμε να πούμε ότι ήταν άλλες εντολές. Έπρεπε να υιοθετήσουμε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού στο κάθε παιχνίδι».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν αντικαταστάθηκαν ο Πετρόπουλος και ο Χριστοδουλόπουλος, ήταν για να μείνει η ομάδα συντεταγμένη προς τον αντίπαλο που είχε περάσει στο παιχνίδι τέσσερις προωθημένους. Αυτό ήταν μεν επικίνδυνο αλλά μας έδωσε δυνατότητες αντεπίθεσης. Διεκδικήσαμε περισσότερους χώρους με τον Νίνη και το Σισέ στη συνέχεια».

Κληθείς να σχολιάσει την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό και το αν του δίνει συγχαρητήρα, απάντησε: «Δεν είδα όλο το πρωτάθλημα για να σας πω συγκεκριμένα την άποψή μου. Από το Δεκέμβριο βλέπω το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και το απέδειξε στο ντέρμπι. Σε εκείνο το παιχνίδι ενώ έπρεπε να κερδίσει με 2-1, έχασε με το ίδιο σκορ. Μετά με τη διαφορά των δέκα βαθμών, ήταν πιο εύκολο τα πράγματα για αυτούς. Ξέρω ότι εμείς μετά το Καραϊσκάκη χάσαμε πέντε βαθμούς όμως από όσο είδα, στο ντέρμπι ήμασταν πολύ καλύτεροι και το θέμα δεν είναι ότι το λέμε, αλλά το δείχνουμε. Ποτέ δεν ήταν καλύτεροι από εμάς. Όταν παίζαμε εκτός έδρας δείχναμε πόσο καλύτεροι είμαστε. Πριν έρθω δε ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί».

Ενώ πρόσθεσε ακόμα πως: «Δε θέλω να χάσω χρόνο σχολιάζοντας το πρωτάθλημα. Στόχος είναι να προετοιμάσουμε την ομάδα για τη διαδικασία των play off. Όπως έχω πει ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και σαν μεγάλη ομάδα πρέπει να έχουμε τρεις στόχους. Το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Champions League. Ξέρετε πολύ καλά τι έχει συμβεί με τους δύο προηγούμενους στόχους μας και σκοπός μας είναι να προετοιμαστούμε για τα play off».

Τέλος, σε ότι αφορά το σχεδιασμό της νέας χρονιάς και αν εισηγήθηκε την ανανέωση συμβολαίου του Βύντρα, ανέφερε: «Ο Βύντρα υπέγραψε νέο συμβόλαιο, πιστεύω ότι ήταν μια πετυχημένη απόφαση της διοίκησης. Ο Βύντρα είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας και καλός άνθρωπος. Είναι σημαντικό να έχουμε παίκτες όπως αυτός στο σύλλογο. Ο στόχος τώρα είναι να προετοιμαστούμε για τα play off και το ίδιο σημαντικό είναι να δοθούν και λύσεις στη δομή του συλλόγου ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε από εκεί και πέρα να σκεφτούμε το μέλλον. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δομή που διοικεί το σύλλογο. Ξέρουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει ένα ΔΣ που θα καθορίσει ποιοι θα διοικούν το σύλλογο στη συνέχεια. Εγώ σαν προπονητής αυτή τη στιγμή θα κάνω αυτό που πρέπει. Να προετοιμάσω την ομάδα για τα play off. Αυτός είναι ένας βασικός στόχος για να πάει η ομάδα στο Champions League και δεν είναι μόνο το οικονομικό θέμα στη μέση. Είναι μεγάλο το γόητρο για ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται στο Champions League».



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved