«Τρίποντο» παραμονής στα Πηγάδια

«Τρίποντο» παραμονής στα Πηγάδια

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια και εξασφάλισε εκτός απροόπτου την παραμονή της στην Super League.

Πιστή στην παράδοση που την θέλει να παραμένει αήττητη σε οκτώ αναμετρήσεις της (επτά στο πρωτάθλημα) με αντίπαλο τον Αστέρα εντός ή εκτός έδρας η Ξάνθη πήρε τη νίκη με 1-0 επί των Αρκάδων  που της χαρίζει εκτός σοβαρότατου απροόπτου την παραμονή στην κατηγορία.

Την ίδια στιγμή ο Αστέρας που για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ στα Πηγάδια, μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς μπορεί τα υπόλοιπα αποτελέσματα να μην είναι καταδικαστικά γι’ αυτόν, ωστόσο πλέον η παραμονή του δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο, αλλά και από τα αποτελέσματα τρίτων.

Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά η καλή εμφάνιση του γκολκίπερ Γκσπούρνινγκ και η δική τους αναποτελεσματικότητα τους στέρησαν τη δυνατότητα να ανοίξουν το σκορ. Αντίθετα, η Ξάνθη που ήταν υποτονική στο πρώτο μέρος, ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη και πέτυχε στο 65ο λεπτό του αγώνα το «χρυσό» γκολ με τον Μαρσελίνιο (Λέιτε Περέιρα).

Υπεροχή αλλά και αναποτελεσματικότητα

Από το ξεκίνημα του αγώνα έγινε σαφές πως οι δύο ομάδες θα προσέξουν να διατηρήσουν  ανέπαφες τις εστίες τους και να κυνηγήσουν το γκολ που θα τους δώσει τη νίκη, επομένως το θέαμα δεν ήταν το ζητούμενο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ηρθε όμως ο δυνατός άνεμος να εκμηδενίσει ολοκληρωτικά την πιθανότητα να παρακολουθήσουν καλό θέαμα οι λιγοστοί, είναι αλήθεια, οπαδοί της Ξάνθης που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο άνεμος δυσχέρανε τις προσπάθειες των παικτών, αφού τους ήταν αδύνατον να ελέγξουν τη  μπάλα που έπαιρνε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που της έδιναν.

Ο Αστέρας μπήκε πολύ πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι και είχε σχεδόν ολοκληρωτική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.  Συνέβαλαν σ’ αυτό και οι πολύ καλές τοποθετήσεις του Γκσπούρνινγκ που «κατέβασε τα ρολά» σε όλες τις προσπάθειες των Αρκάδων να ανοίξουν το σκορ.

Ετσι  ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, είπε «όχι» στο 10ο λεπτό σε σουτ του Μπαστία, στο 14΄ σε τετ-α-τετ με τον Ροτζέριο Μάρτινς, στο 29΄ σε κεφαλιά του Παπάζογλου και στο 36΄ σε σουτ του ίδιου παίκτη.

Η τελευταία φάση (36΄) ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχασε ο Αστέρας στο πρώτο μέρος όταν σε μια προσπάθεια του Ροτζέριο  Μάρτινς και σέντρα από δεξιά, ο Παπάζογλου πραγματοποίησε σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος με εξαίρεση ουσιαστικά το τελευταίο πεντάλεπτο, η Ξάνθη διατηρούσε παθητικό ρόλο,  με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από  τους  λιγοστούς οπαδούς της.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ακρίτες είχαν να επιδείξουν όλες κι όλες δύο ευκαιρίες, τις οποίες όμως εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ Αναστασόπουλος. Η πρώτη στο 17ο λεπτό όταν σε σέντρα του Μαρσελίνιο και κεφαλιά του Πόι από το ύψος του πέναλτι ο γκολκίπερ των Αρκάδων μπλόκαρε τη μπάλα.

Η δεύτερη στο 44ο λεπτό, όταν σε σουτ του Μπόατενγκ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Αναστασόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Skoda πήρε μπροστά

Στο δεύτερο ημίχρονο,  ο Νίκος Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Σουάνη με τον Βασιλακάκη και πέρασε τον Πόι στην κορυφή της επίθεσης, σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Η κίνησή του έφερε αποτέλεσμα, η Ξάνθη «πήρε μπροστά» και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Ετσι, στο 60ό λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν το απευθείας κτύπημα φάουλ του Πόι βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Ο,τι όμως δεν κατάφερε στο 60΄ το πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα (65΄):  Ο Μπόατενγκ πασάρει στον Κατόνγκο αυτός βγαίνει από δεξιά, πραγματοποιεί σέντρα και ο Μαρσελίνιο με θεαματική προβολή πάνω στην κίνηση, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου, κάνοντας το 1-0 και ανοίγοντας το δρόμο της ομάδας του προς τη νίκη. Ηταν το πέμπτο γκολ του Βραζιλιάνου τη φετινή σεζόν.

Ενδιάμεσα, (64΄) ο Ουριμπάρι με σουτ μέσα από την περιοχή, απέτυχε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έριξε στον αγώνα τους Φρανκού και Αρσενίεβιτς σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Γκσπούρνινγκ λέει πάλι «όχι» στο 76ο λεπτό σε σουτ του Αργεντινού επιθετικού στην τελευταία σημαντική ευκαιρία του Αστέρα να φτάσει στην ισοφάριση.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φλίσκας.

Γκσπούρνιγκ και Μαρσελίνιο οι κορυφαίοι από πλευράς Ξάνθης, ο Ροτζέριο καλύτερος παίκτης του Αστέρα.

Κακός στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής Μάνταλος που «χαρίστηκε» σε εκτός φάσης χτύπημα του Ορόθκο στον Σουάνη.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης, πατώντας ΕΔΩ.



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved