Καβάλησε τα... play off

Καβάλησε τα... play off

Η μονομαχία ανάμεσα σε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου, για την… εδραίωση στην 5η θέση της Super League, είχε ερυθρόλευκο χρώμα.

Η ομάδα του Βόλου με γκολ του Μαρτίν στο 86ο λεπτό, πήρε μια τεράστια νίκη με σκορ 1-0 στη σημερινή αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Super League και πλέον βάζουν… πλώρη για play off.

Η Καβάλα ήταν η ομάδα που έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη, αλλά τελικά, οι φιλοξενούμενοι σε ιδανική αντεπίθεση λίγο πριν το τέλος κατάφεραν να «κλέψουν» τους βαθμούς.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλβάρεζ τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 4-2-3-1, με τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς και Πφερτζέλ στην άμυνα, Ντιέ και Ντικρόκ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και οι Αμπντούν, Ρίος, Ογκμπέτσε, πίσω από τον φορ Νικουλάε.
Με το ίδιο σχήμα παρατάχθηκε και ο Ολυμπιακός Βόλου. Στο τέρμα ήταν ο Γιακούποβιτς, Σαβιέ, Σανκαρέ, Σέλεζι και Ζαραδούκας στην άμυνα, με τους Μητρόπουλο και Αλβάρεζ αμυντικά χαφ και τους Νέμεθ, Ούμπιντες, Μπρέσκα στο κέντρο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μαρτίν.

Μόνο Καβάλα στο α’

Η Καβάλα μετέτρεψε σε παράσταση για… ένα ρόλο το πρώτο μισό του αγώνα, καθώς με τη συμπαράσταση περίπου 5000 φίλων της, ήταν η ομάδα που έδειχνε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη.
Οι «αργοναύτες» ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ντιέ να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή και τον Αμπντούν να αλλάζει συνεχώς θέσεις και να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου.
Το παθητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σε ολόκληρο το πρώτο μέρος έμοιαζαν να έχουν ως πρωταρχικό μέλημα το να διαφυλάξουν το «μηδέν» στα μετόπισθεν, έδωσε το δικαίωμα στην Καβάλα να επιτίθεται μαζικά και να έχει την κατοχή της μπάλας και τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι μετέφεραν ώρα με τη ώρα το παιχνίδι στα «καρέ» του Γιακούποβιτς, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να απειλήσουν την εστία του. Η πρώτη καλή φάση ήρθε μάλλον από… σπόντα στο 30’, όταν ο Χργκόβιτς έκανε σέντρα σουτ από αριστερά, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να αναγκάζει τον γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (34’) ο Ντιέ με ωραία εκτέλεση φάουλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιακούποβιτς, στο 42’ ο Νικουλάε από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ρουμάνος έχασε τη φάση της χρονιάς!
Ο Ντιέ εκτέλεσε φάουλ, σημαδεύοντας τον Νικουλάε που μόνος του μισό μέτρο από τη γραμμή, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
Η μόνη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο, ήταν στη φάση του 36’, με τον Μπρέσκα να σεντράρει στον Μαρτίν, που με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Τους… πάγωσε ο Μαρτίν

Μετά από ένα χλιαρό πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη, όπου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, η Καβάλα πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να βάλει την μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου.
Ο Κατσαβάκης αντικατέστησε τον Νέμεθ, με τον Ακόστα, καθώς ο Ούγγρος δεν μπόρεσε να παίξει τον ρόλο του «αντι-Μόνχε», αλλά και για να περιορίσει την δεξιά πλευρά της Καβάλας, που δημιουργούσε πολλά προβλήματα.
Μετά το 65’ ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε βγει από την άμυνά του, κερδίζοντας τις μάχες στο κέντρο και καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του.
Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν πιο ψηλά την άμυνά τους και παρότι ήταν πάλι σε αμυντικό ρόλο, κατάφερναν με σχετική ευκολία να κρατήσουν τους παίκτες της Καβάλας μακριά από την περιοχή τους.
Η πρώτη καλή φάση του δεύτερου μέρος μάλιστα ήρθε στο 78’ από στημένη φάση, όταν ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Ντιέ, απέκρουσε δύσκολα ο Γιακούποβιτς.
Ότι δεν κατάφερε η Καβάλα, το έκανε σε ιδανική αντεπίθεση ο Ολυμπιακός Βόλου στο 86’. Ο Ούμπιντες με εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, βρήκε τον Αργεντινό στην «καρδιά» της μικρής περιοχής, ο οποίος με πλασέ «πάγωσε» το «Ανθή Καραγιάννη», διαμορφώνοντας το 0-1.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved