Έκανε το χρέος του

Έκανε το χρέος του

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει νίκησε με 2-1 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Τα 50 γκολ με την πράσινη φανέλα έφτασε ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να... αγχώσουν τους γηπεδούχους, προσπάθησαν να πάρουν κάτι περισσότερο από το ματς του ΟΑΚΑ ωστόσο αυτό δεν ήταν τελικά εφικτό.

Οι «πράσινοι» μετά το ημίωρο ανέβασαν κάπως ρυθμούς, μπήκαν τα γκολ από Χριστοδουλόπουλο και Σισέ, ωστόσο η Κέρκυρα ξαναμπήκε στο ματς με το γκολ του Στολτίδη και στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε αρκετά κακό χωρίς να αλλάξει κάτι η άνοδος των «πρασίνων» στο διάστημα 75’ με 85’.

Στους 57 βαθμούς και τη δεύτερη θέση βρίσκεται μετά από 27 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός, δωδέκατη με 30 η Κέρκυρα. Οι «πράσινοι» κρατάνε τη νίκη από την αναμέτρηση με τους «Φαίακες» και όχι την εμφάνιση, μια νίκη που σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής δίνει ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για τη διαδικασία των play off. Το «τριφύλλι» με τις υπάρχουσες συνθήκες θα μπει στα play off έχοντας 4 βαθμούς, την ώρα που ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου δε θα έχουν βαθμό.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο ΟΑΚΑ για τα θύματα του σεισμού της Ιαπωνίας, με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού να έχουν αναρτήσει πανό συμπαράστασης γραμμένο στα ιαπωνικά, το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η πίεση της ομάδας του Φερέιρα ωστόσο δεν απέφερε γρήγορα καρπούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κενοί χώροι και να επιτρεπεί στο συγκρότημα του Μπάντοβιτς να απειλήσει με κάποιες αντεπιθέσεις. Οι προσπάθειες των Μαζνόβ και Έπσταϊν δεν είχαν αποτέλεσμα, με τον Τζόρβα να κάνει μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του πρώτου, την ώρα που οι «πράσινοι» έγινε ακόμα πιο πιεστικοί για τα καρέ του Κωνσταντόπουλου.

Μετά το μισάωρο ο Παναθηναϊκός έδειξε να ανεβάζει στροφές κάτι που έφερε αποτέλεσμα στο 34’ με ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο άσος των γηπεδούχων έκανε ένα αριστοτεχνικό πλασέ έξω από την μεγάλη περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κωνσταντόπουλου για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 41’ ήταν η ώρα του Τζιμπρίλ Σισέ να επανέλθει στα γκολ μετά από αρκετές αγωνιστικές. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, κινήθηκε στα όρια της περιοχής και με δεξί διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 για τους «πράσινους», φτάνοντας τα 50 γκολ με τη φανέλα του «τριφυλλιού» σε όλες τις διοργανώσεις.

Με την ομάδα του Φερέιρα να κυριαρχεί πλήρως, φαινόταν ότι το 2-0 θα είναι το σκορ του ημιχρόνου ωστόσο η Κέρκυρα που είχε περιοριστεί σε απόλυτα παθητικό ρόλο κατάφερε να αιφνιδιάσει στο τελευταίο λεπτό πριν την ανάπαυλα. Σε μια αντεπίθεση από αριστερά και σέντρα του Έπσταϊν, ο Βύντρα έκανε το λάθος και έδωσε το περιθώριο στο Στολτίδη να σουτάρει με το αριστερό και να νικήσει τον Τζόρβα για το 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το γκολ των «Φαιάκων» τους έφτιαξε την ψυχολογία και στην επανάληψη η ομάδα του Μπάντοβιτς έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η άνοδος της Κέρκυρας σε συνδυασμό με τη νωθρή παρουσία του Παναθηναϊκού έριξε κατά πολύ το ρυθμό, κάτι που σήμανε και τη μη παραγωγή φάσεων στο ΟΑΚΑ.

Πέρα από μια κεφαλιά του Πετρόπουλου και κάποια μακρινά σουτ από Γκουστάβο και Στολτίδη που δεν είχαν αποτέλεσμα, το παιχνίδι δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε έτσι λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα να δώσει χρόνο συμμετοχής στο Σεμπάστιαν Λέτο, αποσύροντας παράλληλα τον Αντώνη Πετρόπουλο με το 4-3-3 να επανέρχεται για τον Παναθηναϊκό.

Ο Φερέιρα πέρασε στο ματς και τον Νίνη για να δώσει «φρεσκάδα» στην ομάδα του, κάτι που έγινε, με τον Παναθηναϊκό να στερείται μεγάλης ευκαιρίας στο 78’ όταν ο νεαρός χαφ και ο Κατσουράνης υποδείχθηκαν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 80’ ο Σισέ με διπλή προσπάθεια δε μπόρεσε να τελειώσει το ματς αφού νικήθηκε διαδοχικά από Κωνσταντόπουλο και δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά ο Μπάντοβιτς ρίσκαρε με την χρησιμοποίηση των Τσίγκα και Γιάντση ωστόσο ούτε αυτό ήταν ικανό για να αλλάξει κάτι στην μορφή του παιχνιδιού, αν και στο 88’ ο Ιωάννου άγγιξε το γκολ σε προσπάθειά του για κεφαλιά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ακόμα μια νίκη στην προσπάθεια που κάνει να μπει με πλεονέκτημα στη διαδικασία των play off.

Για να θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Onsports, την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα, πατήστε  ΕΔΩ



NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved