Στον... έβδομο ουρανό με εξάρα!

Στον... έβδομο ουρανό με εξάρα!

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός με τον πιο ονειρικό τρόπο για τους φίλους του, καθώς συνέτριψε την ΑΕΚ με 6-0!

Η βραδιά άνηκε δικαιωματικά στον Ολυμπιακό… Πριν ακόμα αρχίσει το ντέρμπι (σ.σ. στα χαρτιά βεβαίως…) με την ΑΕΚ για την 27η αγωνιστική της Super League, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ολυμπιακός, καθώς ετοιμαζόταν ν’ ανέβει στον θρόνο του για 38η φορά στην ιστορία!

Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί με λιγότερο εμφατικό τρόπο απ’ αυτόν που επέλεξαν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του… Να συντρίψουν, δηλαδή, την ΑΕΚ με το εντυπωσιακό 6-0!

«Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε!..» ακούστηκε λίγο πριν το φινάλε της θριαμβευτικής βραδιάς για τον Ολυμπιακό από την Θύρα 7 και οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι… Πριν από 30 χρόνια οι Πειραιώτες είχαν πετύχει έναν αντίστοιχο θρίαμβο επί της ΑΕΚ, τότε όμως, κανείς δεν χάρηκε, καθώς εκείνη την αποφράδα ημέρα του ’81 έμελλε 21 ψυχές να «πετάξουν» για τον παράδεισο… Σήμερα (20/3), όμως, κανείς δεν μπορούσε να στερήσει από τους φίλους του Ολυμπιακού το δικαίωμα να βιώσουν την απόλυτη ηδονή!

Η στέψη έπρεπε να γίνει, στην αρένα του «Γ. Καραϊσκάκης», με όλες τις τιμές που πρέπουν σ’ έναν αυτοκράτορα (σ.σ. τέτοιος είναι, άλλωστε, βάση τίτλων ο Ολυμπιακός για το ελληνικό ποδόσφαιρο) κι έτσι ακριβώς έγινε…

Η μεγάλη γιορτή στο Φάληρο ξεκίνησε μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Ράφικ Τζεμπούρ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ, έπειτα από κόρνερ του Αριέλ Ιμπαγάσα και κεφαλιά-πάσα του Φρανσουά Μοντέστο.

Πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες της Ένωσης, ο Όλοφ Μέλμπεργκ από κοντά έκανε το 2-0 και πάλι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του «μαέστρου» Αριέλ Ιμπαγάσα και κάπου εκεί άρχισε να διαφαίνεται ότι οι Πειραιώτες δεν… είχαν όρεξη για αστεία!

Με την συμπλήρωση του πρώτου 15αλέπτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι ενώ το γήπεδο… έγερνε (!) ο Μέλμπεργκ σηκώθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ, η κεφαλιά του ωστόσο, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά ο ίδιος και για τρίτη ο Ολυμπιακός…

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, δεν άργησαν πολύ για να πανηγυρίσουν ένα τρίτο γκολ, καθώς στο 19’ ο Τζεμπούρ πάσαρε στον Φουστέρ, έπειτα από ακόμα ένα… λάθος παιδικής χαράς στην άμυνα της ΑΕΚ, και ο Ισπανός με το 9ο τέρμα του στην φετινή Super League ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί μισό ημίχρονο!

Στην συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΚ κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο, να προβληματίσουν την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων… Με την «εικόνα», όμως, του α’ ημιχρόνου, στο «στρατόπεδο» της Ένωσης μάλλον θα πρέπει να θεωρούν επιτυχία το ότι το σκορ παρέμεινε στο 3-0 και δεν ανέβηκε σε… δυσθεώρητα επίπεδα!

Αυτό, φυσικά, συνέβη στο β’ ημίχρονο, καθώς ο Τζεμπούρ στο 61’ «χόρεψε» τον Μανωλά  -του έδειξε ότι πρέπει να… φάει ακόμα πολλά ψωμιά για να θεωρείται top class αμυντικός, όπως ήταν ο θείος του, Στέλιος-  σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ για το 4-0!

Λίγο νωρίτερα, ο Χολέμπας είχε… προειδοποιήσει την ΑΕΚ στέλνοντας τη μπάλα με κεφαλιά άουτ κι ενώ είχε πηδήξει μόνος του σε απόσταση μισού μέτρου από την εστία των φιλοξενούμενων… Οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν πάρει το «μήνυμα», αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας!

Ο Μιραλάς στο 68’ έβαλε κι αυτός την υπογραφή του στον θρίαμβο της ομάδας του Πειραιά μ’ ένα γκολ ανάλογο της παγκόσμιας κλάσης του και μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Χολέμπας… εξιλεώθηκε για την χαμένη ευκαιρία στις αρχές του β’ ημιχρόνου σκοράροντας με καταπληκτικό σουτ για το 6-0!

«Να ‘τοι, να ‘τοι οι πρωταθλητές» ή όπως θα έλεγαν οι παλιότεροι, «σεισμός, σεισμός, Ολυμπιακός!»…

Το Onsports είναι στο Φάληρο από νωρίς και σας έχει μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί. Θυμηθείτε το pre game του μεγάλου ντέρμπι πατώντας  ΕΔΩ

Για να ζήσετε LIVE, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Onsports, την εξέλιξη της αναμέτρησης για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League ανάμεσα σε Ολυμπακό και ΑΕΚ, πατήστε  ΕΔΩ



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved