Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Πράνιτς στην «Πράσινη» (videos)

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Πράνιτς στην «Πράσινη» (videos)

Περήφανος που στις ομάδες όπου αγωνίστηκε στην καριέρα του συμπεριλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Πράσινη» δήλωσε ο Ντάνιελ Πράνιτς, με τον Κροάτη παιχταρά να ανυπομονεί να πανηγυρίσει τίτλους με το «τριφύλλι»!

Παράλληλα, ο 32χρονος άσος ξεκαθάρισε πως δεν αισθάνεται πίεση για να αποδειχτεί αντάξιος των προσδοκιών, ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να φοβάται κανέναν, ενώ τόνισε πως θέλει να σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και να μην  τον αδικούν οι διαιτητές…

Αναλυτικά η… χορταστική συνέντευξη του Πράνιτς στην «Π» και τους Λευτέρη Μπακολιά και Ηλία Λαλιώτη, που κυκλοφορεί από σήμερα το πρωί στα περίπτερα:

-Πως έχει κυλήσει η καριέρα σου μέχρι τώρα;

«Νομίζω ήμουν 4-5 ετών όταν ακούμπησα μπάλα πρώτη φορά. Ο πατέρας μου έχει… τρέλα με το ποδόσφαιρο και σε κάθε γενέθλια ή γιορτές μου έφερνε μπάλες. Έπαιζα στο δρόμο, μέχρι τα 7 μου όταν πήγα σε μια ομάδα στην Βοσνία. Μετά γυρίσαμε στην Κροατία, πήγα σε μια μικρή ομάδα την Πάπουκ. Έπαιζα και στο σχολείο. Μόλις τελείωσα, πήγα στην Όσιγιεκ. Ήταν η ομάδα που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Έπαιξα εκεί μέχρι τα 20 μου. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με αγόρασε, η οποία είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Κροατίας. Ο πατέρας μου είναι οπαδός της. Μου αρέσει κι εμένα, αλλά στην καρδιά μου έχω τον πρώτο μου σύλλογο, την Όσιγιεκ. Στην Ντιναμό λοιπόν έμεινα έναν χρόνο. Η Χέρενφεν ήρθε και με απέκτησε. Πήγα στην Ολλανδία και έμεινα τέσσερα χρόνια. Η καλύτερη εποχή της καριέρας μου. Έπαιξα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, σκόραρα συχνά. Όλοι με συμπαθούσαν. Στην τελευταία μου σεζόν κερδίσαμε το κύπελλο, το πρώτο στην ιστορία της ομάδας. Μετά με κάλεσε η Μπάγερν. Είχε πάει εκεί ο Φαν Χάαλ που με ήξερε καλά. Όπως είναι λογικό, δεν μπορείς να πεις όχι στην Μπάγερν! Ήταν το μεγάλο μου βήμα. Υπέγραψα για τρία χρόνια. Την πρώτη σεζόν τα πήραμε σχεδόν όλα. Παίξαμε στον τελικό του Champions League και χάσαμε απ’ την Ίντερ. Εξαιρετική σεζόν. Έμεινα λοιπόν τρία χρόνια. Μετά πήγα στην Σπόρτινγκ. Δεν πήγαν καλά τα πράγματα, δόθηκα δανεικός στην Θέλτα. Είχα προβλήματα με τους Πορτογάλους. Όταν λοιπόν μίλησα με τον Γιάννη Αναστασίου, αποφάσισα να κάνω το βήμα και να έρθω εδώ».

-Όταν ενημερώθηκες για τον Παναθηναϊκό, πριν μιλήσεις με τον προπονητή, πριν συζητήσετε για τα οικονομικά, τι σκέφτηκες;

«Η πρώτη σκέψη ήταν να βρεθεί η λύση για να έρθω. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος. Είμαι πολύ περήφανος όταν βλέπω την καριέρα μου και έχει μέσα το όνομα του Παναθηναϊκού. Μπορώ να πω πως είναι τέσσερα τα μεγάλα κλαμπ που έχω αγωνιστεί. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Μπάγερν Μονάχου, η Σπόρτινγκ και φυσικά ο Παναθηναϊκός που είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας. Είπα λοιπόν “οκ” μακάρι να μπορέσει να βρεθεί λύση και να έρθω. Δεν ήταν εύκολο. Πέρασαν δύο μήνες διαπραγματεύσεων με την Σπόρτινγκ μέχρι να βρεθεί η λύση, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

-Πήρες κάποιον τηλέφωνο για να μάθεις περισσότερα για τον σύλλογο;

«Πριν από αρκετούς μήνες είχα μιλήσει με τον Ασάνοβιτς που ήταν στην Εθνική. Τώρα δεν πήρα κανέναν. Ξέρω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό και δεν χρειάστηκε να μιλήσω με άλλους παίκτες που ήταν εδώ. Κάποιοι μπορεί να πέρασαν καλά και άλλοι να πέρασαν άσχημα. Ήταν δική μου η απόφαση δεν ήθελα να ακούω ιστορίες. Πήρα την σωστή απόφαση. Ξέρω τα πάντα. Ελπίζω να πάω καλά και να κάνω χαρούμενο τον κόσμο μας!».

-Είπες πως μίλησες πριν μήνες με τον Ασάνοβιτς. Γιατί;

«Υπήρχε παλιότερα μια επαφή με τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Ήταν στην τελευταία μου σεζόν με την Μπάγερν και πριν πάω στην Σπόρτινγκ. Μιλήσαμε λίγο και δεν υπήρξε κάτι περισσότερο».

-Είσαι μεγάλος παίκτης, είναι μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός. Εσύ τι μπορείς να δώσεις για να βοηθήσεις αυτόν τον μεγάλο σύλλογο;

«Θα δείξει ο χρόνος. Είναι δύσκολο να πω. Μπορώ να δώσω εμπειρία, να βοηθήσω τους νέους και να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Είμαι πεινασμένος. Την περασμένη σεζόν έπαιξα αρκετά ματς, αλλά δεν ευχαριστήθηκα το ποδόσφαιρο. Θέλω να το αλλάξω αυτό. Απ’ την πρώτη μέρα εδώ όλα στο κεφάλι μου είναι διαφορετικά. Χαμογελώ και πάλι κάτι που δεν γινόταν την περασμένη σεζόν. Αν δεν διασκεδάζεις το ποδόσφαιρο τίποτα δεν πάει καλά. Ελπίζω για όλους να είναι καλή σεζόν. Θα είναι δύσκολο γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο. Θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω, θα προσπαθήσουν να με βοηθήσουν επειδή ένας παίκτης δεν μπορεί να τα κάνει όλα, μιλάμε για ομαδικό άθλημα. Είναι σημαντικό όμως πως είμαι καλά, προετοιμάζομαι, έχω δύναμη και όλα θα πάνε καλά».

-Είσαι πλέον ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που έχουν έρθει στην ομάδα. Το πλούσιο βιογραφικό σου δημιουργεί απαιτήσεις. Σε φοβίζει αυτό;

«Δεν αισθάνομαι πίεση. Έχω παίξει με εξαιρετικούς παίκτες. Εγώ είμαι ο Ντάνιελ Πράνιτς. Έχω το αγωνιστικό μου στυλ και θα προσπαθήσω να το δείξει κι εδώ. Την ποιότητά μου. Το σημαντικό είναι πως έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες. Είναι καλοί αλλά πρέπει να μεγαλώσουν με τον σωστό τρόπο. Είναι σημαντικό αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά ελπίζω να προετοιμαστώ καλά και να παίξω σε υψηλό επίπεδο».

-Αν θέσεις έναν στόχο για την ομάδα κι έναν για σένα, ποιος θα ήταν αυτός;

«Για τον Παναθηναϊκό πάντα το πρωτάθλημα! Αυτό που ακούω είναι πως θα είναι δύσκολο. Όμως είμαστε ο Παναθηναϊκός. Είναι πιθανό να κερδίσουμε κάτι. Ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και φυσικά ο σύλλογος ολόκληρος, ο κόσμος. Μετά θα είμαστε πιο δυνατοί. Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να δείξουμε πως δεν φοβόμαστε κανέναν. Όχι όπως έγινε στο ματς με την Παναχαϊκή, που είναι ομάδα Β’ κατηγορίας. Ήταν λίγο μπέρδεμα. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να χάνει από τέτοιες ομάδες. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο κεφάλι μας. Είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και οι πάντες πρέπει να μας φοβούνται. Τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω καλά και να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Να πάρω τίτλους και να βιώσω πως είναι ο κόσμος εδώ όταν πανηγυρίζει επειδή έχω ακούσει πως το… γλεντούν ωραία!».

-Στο δρόμο τι σου λέει ο κόσμος; Πως αντιλαμβάνεσαι τις απαιτήσεις που έχουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού για σένα;

«Όπου πάω πολλοί με σταματάνε. Με όποιον μιλάω μου λέει πως είναι Παναθηναϊκός. Τώρα όλα είναι θετικά. Είμαι μόλις 5 μέρες εδώ. Βέβαια αν παίξεις άσχημα αυτό αλλάζει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνω. Για τώρα όλα είναι θετικά, οι πάντες με βοηθούν και είναι φιλικοί. Νιώθεις χαρούμενος και κερδίζεις αυτοπεποίθηση. Καταλαβαίνεις όμως πως περιμένουν πολλά από σένα. Ίσως να σε πιέζει λίγο αυτό, αλλά εμένα μ’ αρέσει. Έχω στο κεφάλι μου πως πρέπει να το ανταποδώσω αυτό και να τους προσφέρω κάτι περισσότερο. Θα προσπαθήσω να τους κάνω χαρούμενους. Στο τέλος θα δούμε. Αν είναι ικανοποιημένοι μαζί μου κι εγώ μαζί τους, θα έχουμε κάνει καλή δουλειά».

-Είπες πως πρέπει να βοηθήσεις τους νεαρούς παίκτες. Αν και είσαι εδώ λίγο καιρό έχεις αρχίσεις να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία;

«Πρώτα προσπαθώ να προπονηθώ καλά. Στο γήπεδο όμως, όπως στο φιλικό που παίξαμε, προσπαθούσα να τους πω πώς να κινηθούν. Αισθάνομαι πως φοβούνται λίγο. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλος σύλλογος κι αν θες να παίξεις εδώ πρέπει να αισθάνεσαι πως είσαι ο καλύτερος. Όταν γίνει αυτό θα είναι έτοιμοι. Προσπαθώ να τους μιλήσω, ο προπονητής το ίδιο. Για τους νέους είναι σημαντικό να τους μιλάς και να τους λες πως πρέπει να παίξουν, ποιο είναι το σωστό. Προετοιμάζω τον εαυτό μου κι όταν παίζω εγώ καλά θα τους βοηθήσω περισσότερο».

-Το μεγάλο ντέρμπι είναι με τον Ολυμπιακό. Τι έχεις ακούσει και τι θα ήθελες να κάνεις σε αυτά τα ματς;

«Έχουμε και στην Κροατία μεγάλα ματς, αυτά της Ντιναμό με την Χάιντουκ. Δεν είναι το ίδιο όμως. Δεν είναι απ’ την ίδια πόλη. Αυτό είναι μεγαλύτερο ντέρμπι. Ίσως στην Πορτογαλία να είναι το Σπόρτινγκ-Μπενφίκα, ή στην Τουρκία το Γαλατά-Φενέρ. Είναι σπέσιαλ παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να περιμένω να μπω στο γήπεδο με αυτούς για αντιπάλους. Δεν αγχώνομαι ποτέ, αλλά σε αυτά τα ματς ίσως να είναι λίγο διαφορετικά. Για όλους τους οπαδούς είναι σημαντικά. Πρέπει να κερδίσουμε ειδικά στην έδρα μας. Αν τα καταφέρουμε θα είμαστε το νούμερο ένα. Θα δούμε. Θέλω να κερδίσουμε κι αν καταφέρω να σκοράρω θα είμαι ο πιο χαρούμενος στον κόσμο! Θα είναι για τον κόσμο μας και μόνο».

-Έχεις παίξει σε πολλά πρωταθλήματα. Ποια γνώμη έχεις διαμορφώσει για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν έχω παίξει ούτε ένα ματς εδώ. Απ’ αυτό που ακούω, απ’ αυτά που μου έχει πει ο καλός μου φίλος Ιβάν Μπόσνιακ (σ.σ. έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή μια σεζόν) είναι πως πρόκειται για δύσκολο πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί όλοι παίζουν άμυνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Βάζουν 11 παίκτες πίσω και δύσκολα μπορείς να παίξεις. Μόνο αυτά ξέρω τώρα. Πρέπει να τα ζήσω. Περιμένω όμως ειδικά στην έδρα μας να είμαστε κυρίαρχοι και να σκοράρουμε. Όταν παίζουμε εκτός πάντα θα είναι πιο δύσκολα. Μόνο αυτά ξέρω για το πρωτάθλημα».

-Για την διαιτησία σου είπε τίποτα ο φίλος σου ο Μπόσνιακ;

«Είμαι ο τύπος που δεν του αρέσει να μιλά για διαιτητές. Είναι επαγγελματίες κι αυτό πρέπει να κάνουν. Κι εγώ την δουλειά μου κάνω. Μόνο αυτό μπορώ. Αν πρέπει να νικήσουμε πρέπει να νικήσουμε τους πάντες. Αν χρειαστεί ακόμη και τους διαιτητές».

-Πολλοί όταν ήρθαν έλεγαν τα ίδια. Όταν έφυγαν όμως, κατάλαβαν τι γίνεται και έλεγαν άλλα…

«Ίσως κι εγώ να λέω άλλα. Δεν θέλω να πω κάτι κακό εναντίον κάποιου. Κάνω την δουλειά μου και ελπίζω να κάνουν αυτό που πρέπει. Δεν χρειάζεται να μας βοηθά κανείς, όμως δεν μ’ αρέσει να με… κλέβουν. Ελπίζω να είναι δίκαιοι».

-Έχεις παίξει παντού, εκτός από στόπερ και τερματοφύλακας. Τι προτιμάς όμως, να παίζεις στα άκρα ή ως εσωτερικός μέσος;

«Η καλύτερη θέση μου είναι εσωτερικός μέσος. Μ’ αρέσει να παίζω εκεί. Στην Χέρενφεν έπαιζα εκεί και ένιωθα καλά. Όμως μπορώ να παίξω τα πάντα!  Ότι μου ζητήσει ο προπονητής μπορώ να το κάνω για την ομάδα. Η καλύτερη θέση για μένα όμως, είναι εσωτερικός χαφ».

-Όταν έρθει η μέρα που θα φύγει μετά από χρόνια, τι θα ήθελε να λέει πως πέτυχε με τον Παναθηναϊκό;

«Θα είμαι χαρούμενος αν πάω στην Κροατία και μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους γονείς μου και να τους πω έκανα καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό. Ποια θα είναι η καλή δουλειά; Την πρώτη σεζόν, αυτή δηλαδή, θα είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους, παρότι είμαστε νέα ομάδα. Πρέπει να βάλουμε στο κεφάλι μας πως μπορούμε, είμαστε ο Παναθηναϊκός, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Όταν σκεφτόμαστε έτσι θα είναι εύκολα. Τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου μου θέλω να πάρω τα πάντα! Να έχουμε χτίσει μια καλή ομάδα και να πάρουμε τα πάντα! Αυτό θέλω να κάνω. Μετά θα μπορώ να πάω σπίτι μου και να πω στους γονείς μου έκανα καλή δουλειά, τα πήρα όλα»!

Διαβάστε περισσότερα στο prasini.gr

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Πράνιτς στην «Πράσινη» (videos)



Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved