Ανατροπή με Σαβιόλα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Ατρόμητο (photos)

Ανατροπή με Σαβιόλα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Ατρόμητο (photos)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός με τον Χαβιέρ Σαβιόλα να… ανοίγει λογαριασμό στο πρωτάθλημα κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή κόντρα στον Ατρόμητο, πήρε νίκη 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και απέδωσε αρκετά καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι.

Η παρουσία του Χαβιέρ Σαβιόλα στο δεύτερο ημίχρονο του ματς δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Αργεντινού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού έκανε τα πάντα στο γήπεδο, βοήθησε τους Πειραιώτες να βρουν επιθετικό ρυθμό και να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο από τη μέση και μπροστά, σκόραρε το νικητήριο γκολ ενώ είχε και δοκάρι, κάνοντας μια «γεμάτη» εμφάνιση που δικαιολόγησε τουλάχιστον το γιατί αποσπά τα χειροκροτήματα σε κάθε επαφή του με τη μπάλα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εκτός του Αργεντινού ήταν καταλυτική και η παρουσία του Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος απέδειξε πως είναι πολυτιμότατο εργαλείο για τον Μίτσελ αλλά και για κάθε προπονητή του Ολυμπιακού, με τον Ισπανό να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης κόντρα σε έναν εξαιρετικό Ατρόμητο που λίγο έλειψε να επαναλάβει τα περσινά, όταν κι έγινε η μοναδική ομάδα που κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Παράσχου ήταν εξαιρετική στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων, άστοχη όμως στο πρώτο ημίχρονο, πήρε το προβάδισμα με τον Ναπολεόνι, αλλά η ποιότητα της επιθετικής γραμμής των Πειραιωτών τη «λύγισε» στο τέλος.

Εκπλήξεις από Μίτσελ, με Ναπολεόνι ο Ατρόμητος

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσε στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρο με τον Μπονγκ να κάνει την πρώτη του συμμετοχή στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Σιόβα, Μανωλά και Σαλίνο να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας. Ο Σάμαρης πήρε τη θέση του Φέισα, που έφυγε για τη Μπενφίκα, στη μεσαία γραμμή, με τους Τσόρι και Μανιάτη μπροστά του. Στην επιθετική τριάδα του Ολυμπιακού, ο Κάμπελ ήταν αριστερά κι ο Φετφατζίδης δεξιά, με τον Μήτρογλου στην κορυφή και τον Σαβιόλα να μένει στον πάγκο.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Παράσχος άφησε στον πάγκο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης τον Στέφανο Ναπολεόνι, ενώ έβαλε σε θέση δεξιού μπακ τον Φυτανίδη, αντί του Νάστου που χρησιμοποιούσε συνήθως. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σηφάκης με τους Γιαννούλη, Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και Φυτανίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Παναγιώτης Μπάλλας, με τους Πίτου και Δημούτσο μπροστά του. Ο Μπρίτο κινήθηκε στο αριστερό άκρο, ο Ούμπιντες στο δεξί κι ο Ναπολεόνι στην κορυφή της επίθεσης.

«Φλυαρία» και… αντεπιθέσεις «φαρμάκι»

Ο Ολυμπιακός με το ξεκίνημα θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κάνει παιχνίδι, είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε εύκολα να απειλήσει την εστία του Σηφάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά… φλύαροι, την ώρα που ο Ατρόμητος περίμενε τους Πειραιώτες και στις αντεπιθέσεις του ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Η ομάδα του Παράσχου σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο έχασε τις πιο κλασικές ευκαιρίες του ματς, με τους Ναπολεόνι και Φυτανίδη να σημαδεύουν τον Ρομπέρτο στα ισάριθμα τετ-α-τετ που είχαν!

Η ομάδα του Μίτσελ από την πλευρά της είχε ως πηγή δημιουργίας τον «κεφάτο» Φετφατζίδη, όμως, στην εκτέλεση τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά. Είτε ο διεθνής μέσος, είτε ο Μανιάτης, είτε ο Μήτρογλου, δεν είχαν βρει στόχο και οι προσπάθειές τους κατέληξαν εκτός εστίας του Σηφάκη, ο οποίος όταν χρειάστηκε σε ένα καλό σουτ του Κάμπελ ήταν σε σωστή θέση. Παράλληλα, οι Περιστεριώτες ήταν άτυχοι καθώς αναγκάστηκαν από το 7’ να κάνουν αλλαγή καθώς ο Παναγιώτης Μπάλλας αποχώρησε με κάταγμα στο χέρι…

Όλο το ματς… ένα τέταρτο!

Ο Μίτσελ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε εντελώς τη μορφή του Ολυμπιακού. Ο Φετφατζίδης λόγω ενός προβλήματος δεν μπορούσε να συνεχίσει και στη θέση του πέρασε ο Φουστέρ, με τον Σαβιόλα να μπαίνει στο ματς αντί του Σαλίνο, στην πρώτη του κοινή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο με τον Κώστα Μήτρογλου. Την ίδια ώρα, ο Μανιάτης μετακινήθηκε σε θέση αριστερού μπακ για να καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου.

Το αν η νέα διάταξη θα είχε αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό δεν πρόλαβε να… φανεί, αφού μόλις στο 47’ ο Ατρόμητος «πάγωσε» το «Γ. Καραϊσκάκης». Ναπολεόνι έφυγε ανάμεσα σε Μανωλά και Σιόβα, έφερε τη μπάλα μπροστά και κεραυνοβόλησε τον Ρομπέρτο, κάνοντας το 0-1 για τους Περιστεριώτες. Η χαρά για την ομάδα του Παράσχου, όμως, δεν κράτησε πολύ. Στο 51’ ο Φουστέρ, μετά από ωραία «κομπίνα» σε φάουλ που κέρδισε ο Ολυμπιακός, έφερε το ματς στα ίσα. Στο 54’, από κόρνερ του Τσόρι ο Σαβιόλα βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με το πρώτο επίσημο «ερυθρόλευκο» γκολ που πέτυχε.

Ως το 75’ το ματς είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να είναι ιδιαίτερα επιθετικός και τον Σαβιόλα να αποτελεί κινητήριο μοχλό για την ομάδα του Μίτσελ, ωστόσο πότε ο Σηφάκης και πότε το… δοκάρι του, δεν επέτρεψαν στους νταμπλούχους να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα και να «κλειδώσουν» το ματς. Όσο η ώρα περνούσε, ο Ατρόμητος δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει στην επίθεση και να ψάξει την ισοφάριση, κάτι που θα μπορούσε να πετύχει στο 73’ σε δυο κλασικές ευκαιρίες του Μπρίτο, όμως ο αρχηγός του «αστεριού» δεν κατάφερε να βρει στόχο. Έτσι, αφού και στις τελευταίες του επιθετικές ενέργειες ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ, ο Ολυμπιακός έριξε στροφές και διατήρησε εύκολα τη νίκη ως το φινάλε.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (46’ Φουστέρ), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης (73’ Μεντζανί), Σάμαρης, Τσόρι, Κάμπελ, Φετφατζίδης (46’ Σαβιόλα), Μήτρογλου

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας (7’ Καραμάνος), Δημούτσος (66’ Παπουτσογιαννόπουλος), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Ούμπιντες, Ναπολεόνι (76’ Παπαδόπουλος)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

{coveritlive}a69d472387{/coveritlive}



Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Euroleague: Κρίσιμα παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
Euroleague: Κρίσιμα παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved