Εύκολα ο ΠΑΣ, 2-0 τον Απόλλωνα (photos)

Εύκολα ο ΠΑΣ, 2-0 τον Απόλλωνα (photos)

Με νέα «φωτοβολίδα» του Κριστιάν Τσάβες και ένα ακόμα γκολ από τον Ίλιτς, ο ανώτερος ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα στους «Ζωσιμάδες» και πήρε το πρώτο τρίποντο για φέτος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εμφανώς ανώτερος από τον Απόλλωνα, με την ομάδα του Παντελίδη να έχει βρει στο πρόσωπο του Κριστιάν Τσάβες τον νέο ηγέτη της. Ο Αργεντινός κατάφερε και να σκοράρει αλλά και να δημιουργήσει, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν σωρεία λαθών στη μεσαία γραμμή και να μην μπορούν να φανούν απειλητικοί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Με εξαίρεσε μια-δυο περιπτώσεις στην επανάληψη, ο Απόλλων Σμύρνης δεν μπόρεσε να «μπει» στο ματς, την ώρα που ο Παντελίδης είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα Στρούνα, αλλά και στον νεαρό Γιάκο προς το τέλος της αναμέτρησης.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε για τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Κολοβέτσιο και Ντάσιο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν Τσουκαλάς και Κοροβέσης με τους Λίλα και Βίλα να κινούνται πιο μπροστά τους και τον Τσάβες να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ίλιτς.

Στον αντίποδα, ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε τον Τζόρβα κάτω από τα γκολπόστ, με τους Παντελιάδη, Δεληζήση, Βέρτζο και Χατζηζήση από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή κινήθηκε ο Αλβάρες σε ανασταλτικό ρόλο, με τον Γκουέλα και τον Καμαρά ως εσωτερικούς μέσους μπροστά του. Στο αριστερό άκρο ήταν ο Κόρμπος και στο δεξί ο Μίνγκας, με τον Πετρόπουλο μοναδικό προωθημένο.

Νέα «βόμβα» Τσάβες…

Ο ΠΑΣ από την αρχή θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Απόλλωνα να κάνει πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και να δίνει το δικαίωμα στους γηπεδούχους να κάνουν περισσότερες επιθέσεις. Οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Τσουκαλά να αποκρούεται από τον Τζόρβα. Ο τερματοφύλακας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» κρατούσε το «μηδέν» για την ομάδα του, η οποία είχε μόνο μια καλή στιγμή με τον Πετρόπουλο στο 10’, αλλά στο 23’ ο Τσαβες έκανε ξανά τη διαφορά.

Ο βιρτουόζοας άσος του ΠΑΣ έκανε το δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Τζόρβα, ανοίγοντας το σκορ. Από αυτό το σημείο και μετά, ο ΠΑΣ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ίλιτς στο 43’ να κάνει το 2-0 μετά από ωραία ασίστ του Τσάβες, αποτέλεσμα που ήταν κι αυτό του πρώτου ημιχρόνου στους «Ζωσιμάδες».

Συντήρηση και… δοκιμές

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βοσνιάδης με τις αλλαγές του προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του ματς, όμως δεν το κατάφερε. Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε την υπεροχή, είχε καλές στιγμές με τους Ίλιτς και Τσάβες οι οποίοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, αλλά το θετικό για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν πως είχε κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα ο οποίος κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα με τις επεμβάσεις του.

Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα έχοντας στην ενδεκάδα από ένα σημείο κι έπειτα τους Μπλάζεκ, Φαρινόλα και Τσιλιγκίρη, αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη μορφή του παιχνιδιού. Ο ΠΑΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο, έκανε… συντήρηση δυνάμεων και πήρε καθαρά τη νίκη, έχοντας πλέον τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (82’ Κεϊτά), Κοροβέσης (76’ Στρούνα), Λίλα, Ίλιτς (89’ Γιάκος), Βίλα, Τσάβες

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Αλβάρεζ (53’ Τσιλιγκίρης), Γκουέλα, Καμαρά, Πετρόπουλος (64’ Μπλάζεκ), Κόρμπος, Μίνγκας (46’ Φαρινόλα)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

{coveritlive}b0e10397ad{/coveritlive}



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved