Απαραίτητοι, αλλά αναλώσιμοι

Απαραίτητοι, αλλά αναλώσιμοι

Με αφορμή την απόλυση του Χένρικ Κάσπερτσακ από την Καβάλα και την πρόσληψη του Γιάννη Μαντζουράκη, το Onsports σας θυμίζει όλες τις αλλαγές προπονητών στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Σύνηθες φαινόμενο έχουν γίνει στη χώρα μας οι συχνές αλλαγές των προπονητών, αφού σχεδόν πάντα το μερίδιο ευθύνης πέφτει πάνω τους. Η αντικατάσταση προπονητή στην Καβάλα, ήταν η 22η για φέτος και ακόμη το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Από τις 16 ομάδες της Super League, μόνο οι τρεις δεν έχουν αλλάξει... καπετάνιο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αυτές είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξεκίνησε τη Super League με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Εργοτέλης με τον Νίκο Καραγεωργίου και ο Ατρόμητος με τον Γιώργο Δώνη.

Πρωταθλήτρια ομάδα στις αντικαταστάσεις προπονητών, με τρεις, είναι η Λάρισα, από τον πάγκο της οποίας έχουν περάσει τέσσερις προπονητές. Τη χρονιά ξεκίνησε ο Γιάννης Παπακώστας, ανέλαβε προσωρινά για την 13η και 14η αγωνιστική ο Κώστας Κατσάρας, στη συνέχεια τα ηνία πήρε ο Γιορν Άντερσεν, ενώ από την 18η αγωνιστική στον πάγκο της ΑΕΛ βρίσκεται ο Νίκος Κωστένογλου.

Από εκεί και πέρα, ακολουθούν 7 ομάδες που έχουν αντικαταστήσει τον προπονητή τους δύο φορές και στον πάγκο τους έχουν κάτσει τρεις τεχνικοί.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Καβάλα. Ξεκίνησε με τον Ντράγκαν Οκούκα, την 11η αγωνιστική ανέλαβε ο Χένρικ Κάσπερτσακ, ενώ από την 27η αγωνιστική νέος προπονητής είναι ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται και οι δύο μεγάλοι της Αθήνας, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Η Ένωση ξεκίνησε τη χρονιά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ την 5η αγωνιστική ανέλαβε προσωρινά ο Χριστόφορος Κόλα. Από την 6η αγωνιστική και μέχρι τώρα, την ομάδα οδηγεί ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε τη σεζόν με τον Νίκο Νιόπλια, ενώ την 11η αγωνιστική και για ένα μόνο παιχνίδι στον πάγκο κάθισε ο Γιάτσεκ Γκμοχ, για να έρθει την 12η αγωνιστική και τις τύχες της ομάδας αναλάβει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Άρης ξεκίνησε τη χρονιά με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ από την 19η αγωνιστική κάθισε στον πάγκο ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Από την προηγούμενη αγωνιστική (26η) την τεχνική ηγεσία έχει ο Σάκης Τσιώλης.

Στην Ξάνθη τη σεζόν ξεκίνησε ο Νίκος Κεχαγιάς, αλλά μόλις από την 4η αγωνιστική στην ομάδα πήγε ο Γιώργος Παράσχος. Από την 11η αγωνιστική την ακριτική ομάδα καθοδηγεί ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Από τη μανία των αλλαγών δεν ξέφυγε ούτε ο Πανιώνιος. Στην Πλατεία ξεκίνησε τη χρονιά ο Μίκαελ Στάρε, όμως από την 8η αγωνιστική ανέλαβε ο Απόστολος Μάντζιος. Από την 14η αγωνιστική στον πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης κάθεται ο Τάκης Λεμονής.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί και ο Πανσερραϊκός. Στην ομάδα των Σερρών άρχισε τη σεζόν ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, ενώ από την 20ή αγωνιστική πήγε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς. Από την 26η αγωνιστική τον Πανσερραϊκό έχει αναλάβει ο Παύλος Δημητρίου.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι ομάδες, πέντε στον αριθμό, που... αρκέστηκαν μόλις σε μια αντικατάσταση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε τη σεζόν με τον Σάκη Τσιώλη, ενώ από την 24η αγωνιστική στον Βόλο βρίσκεται ο Μάκης Κατσαβάκης.

Με τον Παύλο Δερμιτζάκη μπήκε στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, όμως από την 7η αγωνιστική στην Τούμπα είναι ο Μάκης Χάβος.

Στον Ηρακλή τη χρονιά ξεκίνησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ από την 21η αγωνιστική την ομάδα της Θεσσαλονίκης καθοδηγεί ο Γιώργος Παράσχος.

Ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε το πρωτάθλημα με τον Βαγγέλη Βλάχο στην τεχνική του ηγεσία, ενώ από την 19η αγωνιστική συνεχίζει ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Τέλος, η Κέρκυρα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Μπάμπη Τεννέ, όμως από την 13η αγωνιστική στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved