Άργησε να… συγκεντρωθεί o Ολυμπιακός

Άργησε να… συγκεντρωθεί o Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε… δώρο τα δύο τέρματα στην Βαλένθια, στην αρχή και το τέλος του πρώτου μέρους, καθυστέρησε να… μπει στην αναμέτρηση και γνώρισε την ήττα 2-1 από τους Ισπανούς.

Οι Πειραιώτες στο τελευταίο τους φιλικό στην προετοιμασία, έδειξαν πως βρίσκουν ρυθμό από το κέντρο και μπροστά, ωστόσο, για μία ακόμα φορά τα κενά στην άμυνα και η έλλειψη συγκέντρωσης δεν τους επιτρέπουν να… ηρεμήσουν, λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Μπανέγα στο 5’ άνοιξε το σκορ, ο Πόστιγκα στο 42’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ο Ολαϊτάν μείωσε στο 85’ για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στα τελευταία λεπτά αύξησαν τη πίεσή τους και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην ισοφάριση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Βαλένθια, καθώς στην πρώτη… επίσκεψή της στα καρέ του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ με τον Μπανέγα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την επέμβαση του Ρομπέρτο στον Πόστιγκα και την αδυναμία του Παπάζογλου να ελέγξει την μπάλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο επόμενο λεπτό απείλησαν με τον Μήτρογλου, αλλά η κεφαλιά του έλληνα άσου, πέρασε άουτ, έπειτα από σέντρα του Βάις από τα δεξιά.

Στην συνέχεια, οι «νυχτερίδες» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, κυρίως με επελάσεις από τα πλάγια. Στο 15’ το σουτ του Μίτσελ πέρασε άουτ, με τον άσο των Ισπανών να απειλεί και πάλι στο επόμενο λεπτό, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε.

Στο 19’ ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Μανιάτης έκανε το γύρισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Κάμπελ σούταρε με τη μία, ο Άλβες απέκρουσε και στη συνέχεια, το «τακουνάκι» του Μήτρογλου δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του και έδιωξαν οι αμυντικοί.

Οι Πειραιώτες έφτασαν για μία ακόμα φορά με αξιώσεις στα καρέ της Βαλένθια στο 28’ όταν ο Ντομίνγκεζ έκανε το δυνατό σουτ από τον άξονα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μήτρογλου σκόραρε, όμως σωστά το τέρμα του ακυρώθηκε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ έδειχνε πως είχε βρει τον… τρόπο να σταματήσει τον ρυθμό των Ισπανών, αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, φτάνοντας στο 39’ και πάλι κοντά στο γκολ με τον Ντομίνγκεζ, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Άλβες που έδιωξε σε κόρνερ.

Εκεί που ο Ολυμπιακός έδειχνε να… πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει τον πρώτο… λόγο για ένα τέρμα, η Βαλένθια «χτύπησε» στην κόντρα και πήρε… αέρα δύο τερμάτων στο 42’ με τον Πόστιγκα, ο οποίος σκόραρε με προβολή, έπειτα από γύρισμα του Μπανέγα από τα αριστερά, σε μία φάση που η άμυνα των «ερυθρόλευκων» απλά… παρακολουθούσε.

Πολλές αλλαγές η Βαλένθια, καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζούκιτς άλλαξε όλη την ομάδα, με τον Πόστιγκα να συνεχίζει από το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Μίτσελ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μέγιερι, Μανωλά, Φουστέρ και Ολαϊτάν, ωστόσο, οι Ισπανοί ήταν αυτοί που… πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 62’ είχαν δοκάρι με τον Ζόνας, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγιερι.

Πνοή με Φετφατζίδη και Σαβιόλα

Στα τελευταία λεπτά, ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του στην επίθεση και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φετφατζίδη και Σαβιόλα. Οι δύο ποδοσφαιριστές δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα των «νυχτερίδων», όπως στο 78’ όπου το σουτ του «Φέτφα» έδιωξε σε κόρνερ ο Γκουαΐτα.

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε καρπούς πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, όταν ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φουστέρ έπιασε το σουτ από τον άξονα, ο Ολαϊτάν ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της Βαλένθια. Μάλιστα, στο 89’ ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός σκόραρε με κεφαλιά, έπειτα από προσπάθεια του Φουστέρ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 91’ ο Τσούμπι βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι, αλλά νικήθηκε από τον Ούγγρο πορτιέρο του Ολυμπιακού και στο επόμενο λεπτό, το φάουλ του Χολέμπας από καλή θέση, πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες, Ραμί, Ποστίγκα, Μπανέγα, Περέιρα, Μπερνάτ, Φουέγο, Βιέρα, Ρικάρντο Κόστα, Μίτσελ, Φέδε.
Αγωνίστηκαν και οι: Γκουαΐτα, Μπαραγκάν, Ρουίθ, Ματιέ, Σισοκό, Οριόλ, Παρέχο, Ρόμπερτ, Κανάλες, Ζόνας, Τσούμπι, Γουαρδάδο.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο (46’ Μέγιερι), Μανιάτης (60’ Μασάντο), Παπάζογλου (75’ Σαλίνο), Φέισα (66’ Σάμαρης), Μήτρογλου (60’ Σαβιόλα), Χολέμπας, Μεντζανί, Σιόβας (46’ Μανωλάς), Κάμπελ (46’ Ολαϊτάν), Ντομίνγκες (46’ Φουστέρ), Βάις (66’ Φετφατζίδης).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας τα πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}72b5372aaf{/coveritlive}



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved