«Πολλά πράγματα δεν είναι σωστά»

«Πολλά πράγματα δεν είναι σωστά»

Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Γιούργκεν Μάχο, μίλησε στη συνδρομητική τηλεόραση για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, για τη φετινή πορεία του Πανιωνίου αλλά και για τις κακές διαιτησίες κατά της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Nova:

Για τον αγώνα με τον Ηρακλή: «Αυτός ο αγώνας είναι σαν όλους τους προηγούμενος για εμάς. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς, όπως ήταν πολλοί άλλοι τη φετινή σεζόν. Σχεδόν τα τελευταία 8-9 παιχνίδια ήταν με ομάδες που είναι κοντά σ' εμάς στην βαθμολογία. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Όπως είπα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνετε. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί υπάρχει μεγάλη ισορροπία. Καμία ομάδα δεν είναι εξασφαλισμένη και πρέπει να πάρουμε βαθμούς. Το πως θα βρούμε αυτούς τους βαθμούς δεν είναι σημαντικό. Σημασία έχει πως τους χρειαζόμαστε».


Για τα παράπονα του Πανιωνίου στον αγώνα με την Λάρισα από την διαιτησία: «Ξεκινήσαμε ιδανικά τον αγώνα, προηγηθήκαμε 2-0, παίζαμε στην έδρα μας. Τα πάντα ήταν υπέροχα. Από τη στιγμή που προηγηθήκαμε με 3-1, αλλά ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, ο αγώνας δεν ήταν ίδιος με πριν. Οπισθοχωρήσαμε λίγο, ίσως να σκεφτήκαμε ότι το 3-1 κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο όμως πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε όλο το 90λεπτο. Εμείς δεν το κάναμε. Η Λάρισα επέστρεψε στο ματς και μας ισοφάρισε. Χάσαμε την ευκαιρία, αλλά είναι προφανές ότι κάτι έγινε λάθος στα δύο γκολ που δεχθήκαμε. Νομίζω πως ο καθένας το παρατήρησε αυτό. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ γι' αυτό. Το πρώτο γκολ ήταν ξεκάθαρο ότι χρησιμοποίησε το χέρι του, όλοι μπορούν να το δουν. Όπως και στην φάση του πέναλτι, που δεν έγινε ποτέ. Είναι κάτι όμως για τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μέχρι στιγμής έχουν καταλογισθεί τρία πέναλτι σε βάρος μας και κανένα δεν ήταν. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι καλό. Όπως είπα όμως, στην φάση στην οποία βρισκόμαστε δεν υπάρχουν περιθώρια για δικαιολογίες. Πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς, κάποιες φορές συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Είναι άσχημα, αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, σαν τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου».


Για την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι λυπηρό... Είναι λυπηρό για τις αποφάσεις κάθε αγωνιστική, όχι μόνο για τον Πανιώνιο, σε όλα τα θέματα. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Είναι κάτι όμως που ως ποδοσφαιριστής δεν μπορώ ν' αλλάξω. Ως ποδοσφαιριστής πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος 100% στην ομάδα μου για τη νίκη. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Όλα τα άλλα δεν μπορούμε να τ' αλλάξουμε. Αρνούμαι να μιλήσω γι' αυτό, διότι με γνωρίζετε σαν παίκτη πως δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό. Μοναδικός στόχος της ομάδας μου είναι η παραμονή στην κατηγορία και σ' αυτό θέλω να την βοηθήσω».


Για την αναγνώριση των φίλων του Πανιωνίου προς το πρόσωπό του: «Είναι σημαντικό για μένα ότι ο κόσμος με σέβεται. Ήρθα στον Πανιώνιο και από την αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα. Είμαι επαγγελματίας εδώ και περίπου 30 χρόνια. Έχω αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια. Ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις ήμουν πάντα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου. Προσπαθούσα πάντα για το καλύτερο. Είναι σπουδαίο να ακούς από τον κόσμο το όνομά σου. Καταλαβαίνεις ότι εκτιμά την δουλειά σου. Στόχος μου είναι να προσπαθώ για το καλύτερο, όμως δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σε αυτά τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Η ομάδα είναι σημαντική. Όλοι μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο σε ομαδικό πλαίσιο. Αν δεν είσαι ομάδα σε τέτοιους αγώνες δεν έχεις καμία τύχη. Αυτό είναι κάτι που έλεγα πριν ένα μήνα, πριν δύο μήνες, από την αρχή της χρονιάς. Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά. Κανένας δεν πρόκειται να μας βοηθήσει απ' έξω. Πρέπει να πιστεύεις στους συμπαίκτες σου, να δημιουργείς ένα συμπαγές σύνολο. Τότε μόνο μπορείς να τα καταφέρεις».


Για το τι θα ήθελε ν' αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν νομίζω πως είναι μόνο ένα πράγμα... Τι θέλω να αλλάξω... Για μένα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Μπορούμε να αλλάξουμε καταστάσεις όλοι μαζί. Όχι μεμονωμένα. Ως ποδοσφαιριστής προσπαθώ να βελτιώσω π.χ. τον επαγγελματισμό του, με τις εμπειρίες που έχω από την Αγγλία και την Γερμανία να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, τους νεαρούς παίκτες να αναπτυχθούν καλύτερα. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος ποδοσφαιριστής. Για τα υπόλοιπα θέματα δεν θα ήθελα να μιλήσω γιατί είναι πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Μπορώ να μιλήσω, αλλά νομίζω πως είναι λάθος στιγμή να το κάνω τώρα. Μπορούμε να το κάνουμε μετά το τέλος της χρονιάς. Για μένα πολλά πράγματα δεν είναι σωστά σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου. Δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε τώρα. Προέχει η ομάδα και η παραμονή. Όταν το πετύχουμε αυτό, τότε μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα από την αρχή της σεζόν».

Για το γεγονός ότι αποτελεί τον βασικό γκολκίπερ της Εθνικής Αυστρίας:  «Είναι κάτι για το οποίο στο παρελθόν έχω δουλέψει σκληρά. Ήμουν Νο 1 πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά αντιμετώπισα κάποια προβλήματα, έχασα την φόρμα μου. Όμως, τώρα είμαι πάλι Νο 1. Πρέπει όμως να το αποδεικνύω κάθε βδομάδα, κάθε μέρα. Πρέπει να αποδείξω σε κάθε στιγμή πως ο προπονητής μου έπραξε σωστά που μ' εμπιστεύθηκε. Είναι ιδιαίτερο να είσαι το Νο 1 στην χώρα σου».

Για το μέλλον του και όσα γράφονται γι' αυτόν στον Τύπο: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που γράφονται για μένα, για το μέλλον μου... Νομίζω όμως πως το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι εγώ ποτέ σχολίασα οτιδήποτε. Δεν το έκανα γιατί θεωρώ πως είναι απόλυτα λάθος η στιγμή για να το κάνω αυτό. Το να ακούγονται και να γράφονται τέτοια πράγματα δεν κάνουν καλό στην ομάδα. Για μένα, και το ξεκαθαρίζω αυτό τώρα, μέχρι το τέλος της σεζόν θα δίνω τα πάντα, όπως έκανα όλη τη σεζόν στον Πανιώνιο. Αυτή τη στιγμή για μένα το πιο σημαντικό είναι η παραμονή στην κατηγορία. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να «κουβαλάει» έναν υποβιβασμό. Είναι προφανές ότι δεν ήταν πάντα τέλεια αυτή τη χρονιά. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει. Όπως είπα όμως προς το παρών είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και στο πως θα τελειώσουμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved