Επιστροφή στην… άμυνα, ήττα 4-1 απ' την Χόφενχαϊμ για τον Ολυμπιακό

Επιστροφή στην… άμυνα, ήττα 4-1 απ' την Χόφενχαϊμ για τον Ολυμπιακό

Μετά την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Στουτγκάρδη, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ευάλωτος στην αμυντική λειτουργία, γνωρίζοντας τη συντριβή 4-1 από την Χόφενχάιμ, πληρώνοντας τις αργές επιστροφές στην άμυνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί από την μεσαία γραμμή και μπροστά με καλή κυκλοφορία, ωστόσο, όπως και στο φιλικό απέναντι στην Φράιμπουργκ στην Αυστρία, τα αμυντικά κενά έκαναν την εμφάνισή τους και οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το δεύτερο τεστ στην Γερμανία με μία βαριά ήττα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπακό, καθώς μόλις στο 10’ η γερμανική ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Άμπραχαμ, ο οποίος με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας των Πειραιωτών νίκησε τον Μέγιερι και έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο, η προσπάθεια του Φετφατζίδη από τα δεξιά θα κοντράρει στους αμυντικούς και στο 13’ ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο και να… οπλίσει, βάζοντας… τέλος σε μία πολύ καλή επιθετική ενέργεια των Πρωταθλητών, με τους Μασάντο, Φετφατζίδη και Κάμπελ να αλλάζουν με τη μία τη μπάλα.

Οι παίκτες του Μίτσελ έφτασαν για μία ακόμα φορά με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα, όταν στο 17’ ο Φετφατζίδης άλλαξε με τον Σαλίνο, αυτός έκανε τη σέντρα, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κάστελς. Πέντε λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες είχαν μια ακόμα καλή στιγμή, με τον Φετφατζίδη να μπαίνει από τα δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει με το αριστερό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Σε εκείνο το σημείο, ο διαιτητής του αγώνα έστειλε τις δύο ομάδες στους πάγκους για να δροσιστούν και να πάρουν μερικές σημαντικές ανάσες, ελέω της έντονης ζέστης. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη διακοπή επηρέασε τους «ερυθρόλευκους», καθώς στην πρώτη καλή στιγμή μετά την επιστροφή των ποδοσφαιριστών, οι Γερμανοί έφτασαν στο 2-0.

Συγκεκριμένα ήταν το 33ο λεπτό, όταν ο Σάμαρης έκανε λάθος στην μεσαία γραμμή, ο Διρμάνο έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Χολέμπας δεν κατάφερε να ελέγξει τον Βόλαντ, ο οποίος με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει, αλλά στο 40’ ο Κάμπελ δεν κατάφερε να σκοράρει, μια και το πλασέ που επιχείρησε, έπειτα από πάσα του Μήτρογλου, κόντραρε στους αμυντικούς και απομακρύνθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές από τον Μίτσελ και αυτό είχε ως συνέπεια να χρειαστούν μερικά λεπτά οι παίκτες του για να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο, χρονικό σημείο που εκμεταλλεύτηκε η Χόφενχαϊμ, αυξάνοντας την πίεσή της προς την εστία του Γιαννιώτη, απείλησε στο 58’ με τον Στρομπλ, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη, ο οποίος στο 62’ αντέδρασε σωστά σε πλασέ του Βόλαντ.

Στο 66’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ντομίνγκεζ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση κόντρα στον Κάστελς, αλλά ο πορτιέρο των Γερμανών έδιωξε. Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα, η αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» δέχθηκε νέο… πλήγμα, όταν ο Φέισα έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή, οι Γερμανοί έκλεψαν και έπειτα από ωραίες αλλαγές της μπάλας, ο Σίμπλοκ μέσα από την περιοχή με πλασέ έκανε το 3-0.

Μάλιστα στο 77’ ο Φιρμίνιο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Χόφενχαϊμ, όταν βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη, πήρε την κόντρα από τον Έλληνα τερματοφύλακα και με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το 4-0.

Στο 80’ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σημειώσει ένα τέρμα, όταν ο Λυκογιάννης έκανε το γύρισμα, ο Ολαϊτάν αρχικά και ο Διαμαντάκος στη συνέχεια δεν κατάφεραν να πιάσουν το σουτ όπως θα ήθελαν, αλλά το σουτ του Φουστέρ στη συνέχεια πέρασε άουτ. Ωστόσο, στο 90’ ο Διαμαντάκος πέτυχε το τέρμα της τιμής για τους «ερυθρόλευκους», όταν πήρε την μπάλα από φάουλ του Λυκογιάννη που κόντραρε σε αμυντικούς και νίκησε τον Κάστελς για το 4-1.

Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Βεστεγκαάρντ, Τόλιαν, Ρούντι, Πολάνσκι, Ελιονούσι, Φιρμίνιο, Φόλαντ, Μόντεστ.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο, Μεντζανί, Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μασάντο, Φετφατζίδης, Κάμπελ και Μήτρογλου.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Οnsports:

{coveritlive}1c0482e783{/coveritlive}



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved