Παναθηναϊκός: «Βαριά» ήττα από Βαλενσιέν  (video+photos)

Παναθηναϊκός: «Βαριά» ήττα από Βαλενσιέν (video+photos)

Με πολλά αμυντικά κενά και εμφανή την έλλειψη έμπειρων παικτών στο ρόστερ του, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 4-0 από τη Βαλενσιέν κι έδειξε πως χρειάζεται άμεσα ενίσχυση στα μετόπισθεν… και όχι μόνο.

Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στη φετινή προετοιμασία έκανε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με τη Βαλενσιέν στη Γαλλία. Οι «πράσινοι» είχαν πάρα πολλά κενά στην άμυνα, τα οποία τους «πρόδωσαν» από το ξεκίνημα κι επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πετύχουν τρία γκολ στα πρώτα 24 λεπτά της αναμέτρησης. Με τον Μέντεζ να μην έχει εγκλιματιστεί και να δείχνει βαρύς, τον Μπαϊράμι να αναζητά ακόμα τα πατήματά του και τον Καπίνο σε κακή βραδιά, το «τριφύλλι» δεν είχε τύχη απέναντι στους ορεξάτους Γάλλους που έκαναν ότι ήθελαν την ανύπαρκτη πράσινη άμυνα του πρώτου ημιχρόνου.

Όαση για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος ο Ζέκα και ο Μουζακίτης, οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν πράγματα επιθετικά, ενώ στο δεύτερο παρότι το «τριφύλλι» πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έλεγξε τον αγώνα, ξανά από μια φάση στην οποία η άμυνα αδράνησε κι επέτρεψε να γίνει το σουτ, ήρθε και το τέταρτο γκολ για τη Βαλενσιέν. Με την παρουσία του απέναντι στους Γάλλους ο Παναθηναϊκός πάντως «φώναξε» πως θέλει ενίσχυση και πως οι μεταγραφές που έχει ζητήσει ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατό γρηγορότερα έτσι ώστε οι παίκτες να εγκλιματιστούν και να αλλάξουν την μέτρια εικόνα που παρουσιάζει το «τριφύλλι»…

Βασικοί Μέντεζ και Μπαϊράμι

Ο Γιάννης Αναστασίου αυτή τη φορά επέλεξε να βάλει στο αρχικό σχήμα τους δυο πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν ο Καπίνο με τους Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή και Μαρινάκη να είναι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ο Μέντεζ πήρε θέση ως αμυντικός μέσος με τους Ζέκα και Δώνη μπροστά του, ενώ ο Μπαϊράμι κινήθηκε στο αριστερό άκρο, ο Μουζακίτης στο δεξί και ο Ντίνας στην κορυφή της επίθεσης.

«Τρύπες» που πονάνε…

Το ξεκίνημα του αγώνα μόνο θετικό για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν. Η Βαλενσιέν ήταν ιδιαίτερα πιεστική και θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό, μη επιτρέποντας στους «πράσινους» να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Οι Γάλλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 12’ όταν ο Μάρκος Ντα Σίλβα πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έφτασε ανενόχλητος έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Καπίνο ο οποίος παρότι βρήκε τη μπάλα δεν μπόρεσε να την απομακρύνει.

Η συνέχεια ήταν καταστροφική για τον Παναθηναϊκό. Στο 18’ ο Ντοσεβί πήρε τη μπάλα λίγο μετά τη μεσαία γραμμή κι έφτασε ανενόχλητος ως τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού όπου έκανε δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε στη δεξιά γωνία του Καπίνο. Η άμυνα των «πράσινων» έδειξε να πελαγοδρομεί, και το μόνο που είχε σώσει κάπως την κατάσταση ήταν η διάθεση του Μουζακίτη, που είχε και κάποιες καλές τελικές, και η μαχητικότητα του Ζέκα. Αυτά δεν ήταν αρκετά βέβαια για να αποφευχθεί και το τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε μετά από κούρσα του Ντοσεβί από δεξιά, σέντρα που έδιωξε τραγικά ο Καπίνο με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στον επερχόμενο Μέντεζ και να σημειωθεί το 3-0 με αυτογκόλ στο 26’ της αναμέτρησης…

Ισορρόπησε, αλλά δεν σκόραρε

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με δυο αλλαγές. Ο Μουζακίτης, που ήταν από τους λίγους με σοβαρή παρουσία, έδωσε τη θέση του στον Γιαννιτσάνη, ενώ ο Ρισβάνης αντικατέστησε τον Τριανταφυλλόπουλο. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ισορροπεί το ματς, με τους Γάλλους να κάνουν κι αυτοί αλλαγές που έριξαν το ρυθμό. Το «τριφύλλι» πάταγε καλύτερα στη μεσαία γραμμή από τη στιγμή που οι Δώνης και Μέντεζ «μπήκαν» στο ματς και βοήθησαν τον Ζέκα. Έτσι, οι «πράσινοι» δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές με τους Ντίνα και Γιαννιτσάνη αλλά να σκοράρουν δεν κατάφεραν.

Αντίθετα, με τα κενά στην άμυνα να είναι εμφανή σε κάθε προσπάθεια των Γάλλων να επιτεθούν, δέχθηκαν και τέταρτο γκολ. Στο 76’ ο Σαέζ έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και ξεγέλασε τον Καπίνο με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το «βαρύ» 4-0 για τον Παναθηναϊκό στη Γαλλία.

Το δεδομένο είναι πως το «τριφύλλι» θέλει αρκετή δουλειά ακόμα για να παρουσιαστεί όπως πρέπει, ενώ σίγουρα θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Άλλωστε, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν κρύψει πως κινούνται για την απόκτηση στόπερ που θα ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, η οποία δείχνει να είναι η πιο προβληματική ως τώρα στη διάρκεια της προετοιμασίας…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}ae060d8884{/coveritlive}

Παναθηναϊκός: «Βαριά» ήττα από Βαλενσιέν (video+photos)



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved