«Κακιά στιγμή»

«Κακιά στιγμή»

Συγνώμη για την οπαδική του συμπεριφορά κατά την υποδοχή της αποστολής της ΑΕΚ ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» μίλησε φυσικά για το θέμα που έχει προκύψει με το σύνθημα που τραγουδούσε μαζί με τους φίλους της ΑΕΚ εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ζητώντας συγνώμη για το οπαδικό του ξέσπασμα.

Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία. Αποκάλυψε πως θα κατατεθεί νέα πρόταση στον Μανωλά για την ανανέωση του συμβολαίου του και παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να βλέπει με τη φανέλα της ΑΕΚ τους Μπλάνκο, Ματέος, Μπαχά και Μίτσελ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου επεσήμανε: «Βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε τελικό και πριν 2 χρόνια. Εννέα χρόνια χωρίς τίτλο για την ΑΕΚ είναι πολλά. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης πανηγυρίσαμε μια μεγάλη πρόκριση. Για να έχει αντίκρισμα πρέπει να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Σεβόμαστε τον Ατρόμητο και είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας.

Είμαστε ρεαλιστές. Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα είναι ευχάριστη. Θα προσδώσει ανάταση. Δεν θα λύσει τα προβλήματα. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Θα συνεχίσει να είναι. Έχουμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση όταν αναλάβαμε ήταν τραγική. Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη. Να βάλουμε την ομάδα σε ένα συγκεκριμένο δρόμο. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε βάση στρατηγικής».

Επίσης, πέρα από την ευκαιρία της επιστροφής στους τίτλους αναφέρθηκε και στην βελτίωση της διάθεσης των μεγαλομετόχων απέναντι στην ομάδα: «Ελπίζω να μην φτιάξει μόνο τους Νοτιά και Παπά που έχουν δώσει τα μέγιστα Ελπίζω να φτιάξει όλη την ενωσίτικη οικογένεια ώστε όλοι να συνδράμουν στην ανάταση. Ελπίζω να φέρει νέους συμπαίκτες. Να ενεργοποιήσει όλη τη βάση της ΑΕΚ.

Δεν είναι μόνο το Κύπελλο. Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ. Θέλουμε να δώσουμε όραμα στον κόσμο. Το θέμα του γηπέδου να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι το δουλεύομε. Δεν θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε κάποια πράγματα. Γίνονται βήματα και σε αυτό το στόχο. Οπότε Κύπελλο και γήπεδο θέλουμε να οδηγήσουν την ΑΕΚ στην επόμενη μέρα».

Ερωτηθείς για την αδειοδότηση εν όψει της συμμετοχής της ομάδας σε πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν υπογράμμισε: «Η αδειοδότηση είναι μια επίπονη διαδικασία. Τα περισσότερα προβλήματα δεν είναι φετινά. Είναι προβλήματα συσσωρευμένα. Υπάρχουν προβλήματα που κάνουν τη διαδικασία ακόμη πιο επίπονη. Οι κανονισμοί έχουν γίνει πιο αυστηροί. Ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε την αδειοδότηση και θα συμμετάσχουμε κανονικά του χρόνο σε πρωτάθλημα και Ευρώπη».

Σχετικά με τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ και κυρίως το θέμα του γηπέδου δήλωσε: «Τα προβλήματα υπάρχουν. Η απώλεια του Κυπέλλου ίσως κάνει τη• αντιμετώπισή τους πιο δύσκολη. Δουλεύουμε με συνέπεια και πλάνο. Πολλές φορές ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει και είναι κατανοητό. Ό,τι κάνουμε με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ. Σκοπός είναι το Κύπελλο, η αδειοδότηση, το γήπεδο και να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο της ομάδας για να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι εφικτό. Χωρίς παρανομία και παραχώρηση μπορούμε να δρομολογήσουμε την ανέγερση του γηπέδου. Έχουμε τελειώσει τη νομική μελέτη. Έχουμε κάνει συναντήσεις με την Πολιτεία και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα είμαστε έτοιμοι να πούμε για το χρονοδιάγραμμα της ανέγερσης του γηπέδου. Η πιο ρεαλιστική λύση για του χρόνου είναι ίσως η Ριζούπολη και τα ευρωπαϊκά ματς στο ΟΑΚΑ».

Όσο για τη συμπεριφορά του στο πούλμαν κατά την αποθέωση της ομάδας στο «Ελ Βενιζέλος» όπου εμφανίζεται να τραγουδάει συνθήματα με τους οπαδούς που δεν συνάδουν με τη θέση του: «Ήταν μια εσωτερική στιγμή ευφορίας. Διογκώθηκε. Μας βγήκε η ένταση όλης της ημέρας. Δεν έχει υπάρξει ημέρα που να έχω ζήσει τόσο έντονα. Έχει συμβεί και σε άλλες ομάδες. Άνθρωποι είμαστε. Ήταν μια κακιά στιγμή. Μας βγαίνει η οπαδική πλευρά. Τραγουδούσαμε με τους φίλους της ΑΕΚ. Τα συνθήματα δεν έχουν μεγάλη ποικιλία στην Ελλάδα. Μου βγήκε η ένταση και δεν έπρεπε να το κάνω».

Στην ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ τόνισε: «Ο κύριος Χιμένεθ ήταν επιλογή της διοίκησης. Έχω συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους . Είναι άριστος προπονητής και καλός άνθρωπος. Έχουμε γίνει φίλοι. Το μόνο θέμα συζήτησης είναι η ΑΕΚ. Το παρόν και το μέλλον της. Έχουμε μιλήσει για την επόμενη χρονιά. Παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές. Έχουμε κάνει ατ πλάνα για την προετοιμασία. Βλέπουμε προπονητικά κέντρα. Στο μέτρο του δυνατού και στα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ θα προχωρήσουμε με τον κύριο Χιμένεθ και τη νέα χρονιά.

Είναι δεδομένη η επιθυμία μα σαν συνεχίσουμε με τον κύριο Χιμένεθ. Ο λόγος που τον επιλέξαμε δεν ήταν για τη φετινή χρονιά που θα δουλέψει με μια ομάδα που δεν είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Τον πήραμε με την προοπτική ότι θα κάτσει στην ομάδα για ένα χρονικό διάστημα. Θέλουμε να δουλέψει και με νέους ποδοσφαιριστές. Ο σχεδιασμός μας ήταν να μείνει τουλάχιστον 2 αγωνιστικές χρονιές στην ΑΕΚ.

Η οικονομική λιτότητα είναι δεδομένο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όμως ο Χιμένεθ δεν έχει ζητήσει ακριβές μεταγραφές. Φυσικά θα τον καλύψουμε. Έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις και συνεχίζουμε να μιλάμε καθημερινά».

Για τους μετόχους της ΠΑΕ και την οικονομική βοήθεια προς την ομάδα ανέφερε: «Οι μέτοχοι της ΑΕΚ με τη δική μας διοίκηση βάζουν 1 εκ. ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο. Έχουμε να πληρώσουμε μεταγραφές και παίκτες από προηγούμενα έτη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση της φορολογίας, την μείωση των εσόδων από τα διαρκείας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ακαδημίες της ομάδας υπογράμμισε: «Στις ακαδημίες είμαστε στη διαδικασία ανεύρεσης χώρου που θα ενοικιαστεί από τους «Supporters» που θα στηρίξει τις ακαδημίες. Εκεί θα προπονούνται όλες οι ακαδημίες μαζί. Ευελπιστώ ότι θα τελειώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το καλοκαίρι θα αναδιοργανώσουμε τις ακαδημίες βάση του σκεπτικού του Χιμένεθ».

Για τις περιπτώσεις των Μπλάνκο και Μανωλά και τις προτάσεις για ανανέωση της συνεργασίας μαζί τους: «Θέλουμε να μείνουν οι Μπλάνκο, Μανωλάς. Ο Ίσμαελ έχει προσφέρει πολλά γι’ αυτό του κάνουμε μια πρόταση με την οποία θα στοιχίζει τα διπλάσια. Θέλουμε πολύ να μείνει. Είχαμε δώσει διορία μέχρι σήμερα. Ο μάνατζερ ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα να συζητήσει με τον παίκτη και το δεχτήκαμε. Θα βρεθεί στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Αυτή είναι η πρότασή μας. Βγαίνουμε κι εκτός των μέτρων της ΑΕΚ. Ο συγκεκριμένος παίκτης όντως θέλουμε να παραμείνει. Η μόνη δέσμευση της πλευράς του παίκτη ήταν πως όποια πρόταση δεχτεί θα τη γνωστοποιήσει στην ΑΕΚ.

Στον Κώστα θα κάνουμε πρόταση σύντομα για την ανανέωση του συμβολαίου του. Είναι καλός παίκτης και καλό παιδί. Έχει προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ αλλά κι έχει πάρει από την ομάδα. Τιμάμε ανεξαρτήτως της παρουσίας του θείου του. Πιστεύω ότι θα τον καλύψει η νέα πρόταση».

Σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η ΑΕΚ για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε συνδυασμό με το «οπαδικό του ξέπσασμα» στο αεροδρόμιο: «Ήταν λάθος το οπαδικό μου ξέσπασμα αλλά δεν αναιρεί τις θέσεις μας για την ανοικοδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουμε επιμείνει από την αρχή της σεζόν. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Νομίζετε ότι αν τιμωρούνταν ο ΠΑΟΚ θα έλυνε το πρόβλημα; Όχι. Αντιμετωπίσαμε μια κόλαση στην Τούμπα. Τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτών μας. Είπαμε ότι θα βγούμε έξω να τελειώσει το ματς. Δεν θέλαμε να επικυρωθεί σε μας ο αγώνας μόνο και μόνο λόγω των επεισοδίων. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται υγιείς τις μεγάλες ομάδες για να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση. Πρέπει η αστυνομία να βρει λύσεις. Τη βοήθεια όλων των ομάδων θα την έχει. Δεν είχαμε καμία ανταπόκριση μετά την επιστολή που στείλαμε στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων».

Στην ερώτηση για το αγωνιστικό πρόσωπο του Νάτσο Σκόκο επεσήμανε: «Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω την απόδοση του Σκόκο. Πέρασε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για αδιαφορία. Βλέπουμε μια αγωνιστική άνοδο στα τελευταία 4-5 ματς. Βλέπω καθημερινά τις προπονήσεις. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει συνέχεια και δεν διαλέγει ματς».

Σχετικά με την απόδοση των παικτών που αποκτήθηκαν δανεικοί τον Ιανουάριο και τις σκέψεις της διοίκησης για ενδεχόμενη συνεργασία και τη νέα σεζόν: «Οι 3 παίκτες που πήραμε τον Ιανουάριο επειδή έχουν γραφτεί πολλά αποκτήθηκαν με λίγα χρήματα με βάση των οικονομικών δεδομένων της ΑΕΚ. Για τον Μπαχά υπάρχει οψιόν ανανέωσης για 2 χρόνια κι έχουμε συμφωνήσει στο ποσό. Για τον Ματέος είναι θέμα Μουρίνιο. Είχαμε μιλήσει με τη Ρεάλ για την επέκταση της συνεργασίας για 1 έτος. Θέλουμε να μείνει μαζί μας για ένα χρόνο ακόμα. Το ίδιο θα κάνουμε και με τον Μίτσελ. Σε μια συνομιλία που είχαμε με τον μάνατζέρ του έχουμε εκφράσει την επιθυμία να μείνει μαζί μας. Είναι και οι 3 πολύ ευτυχισμένοι στην ΑΕΚ. Ευελπιστούμε ότι θα μείνουν κοντά μας και με την κατάκτηση του Κυπέλλου να έρθει θα τους πείσουμε να μείνουν».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να ερωτηθεί κι εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τα όσα υποστηρίζει η πλευρά των Πειραιωτών σχετικά με τη φιλοξενία της αποστολής στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: «Μπορείτε να ρωτήσετε τις διοικήσεις όλων των ομάδων για τη φιλοξενία στο ΟΑΚΑ. Η φιλοξενία ήταν άριστη. Δεν επιτρέψαμε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να επισκεφτούν τον διαιτητή. Η σχέση μας με τον Ολυμπιακό σε επίπεδο διοικήσεων είναι καλές. Παίρνουμε πολύ προσωπικά εγώ και ο κύριος Μαρινάκης κάποια πράγματα. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουμε κάτσει κι έχουμε μιλήσει. Ό,τι συμβαίνει συμβαίνει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Εγώ δεν παίρνω τίποτα προσωπικά. Είμαστε αντίπαλοι. Αμφότεροι αγαπάμε τις ομάδες μας και τις αγαπάμε. Ερεύνησα την καταγγελία του Μαρινάκη ότι επιτέθηκαν φουσκωτοί σε παίκτες του Ολυμπιακού. Να είστε σίγουροι πως όποιος έρχεται στο ΟΑΑΚ τυγχάνει της καλύτερης φιλοξενίας. Κάθε φορά κάνουμε το μέγιστο δυνατό για τους φιλοξενούμενους. Επειδή δεν έχω πάει σε εκτός έδρας ματς στο δεύτερο γύρο κι έχουμε κερδίσει το βλέπουμε ως γούρι. Δεν ξέρω ακόμη αν πάω στο «Καραϊσκάκη». Θα δούμε».

Όσο για τη «σχέση» της διοίκησης με τους οργανωμένους επεσήμανε: «Εμείς συνομιλούμε με τους οργανωμένους αλλά η εφαρμογή των νόμων είναι στο χέρι της αστυνομίας. Στην περίπτωση των επεισοδίων σε Τούμπα και Καραϊσκάκη οι διοικήσεις δεν παρότρυναν τους οπαδούς. Δεν υπάρχει κανένας εναγκαλισμός με την Ορίτζιναλ. Η μόνη συνεργασία που έχουμε είναι στο γεγονός ότι πολλοί από την Ορίτζιναλ είναι μέλη της διοίκησης της Ερασιτεχνικής. Υπάρχει μια άριστη συνεργασία για το θέμα του γηπέδου».

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για το περιεχόμενο των κασετών με το παρασκήνιο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε: «Τίποτα απ’ όσα ακούγονται στις κασέτες δεν μου προκαλούν έκπληξη. Πολλά κυκλοφορούν από τον Σεπτέμβριο. Τίποτα δεν μου προκαλεί έκπληξη. Υπάρχουν φήμες για στημένα ματς και διαιτητές. Τίποτα δεν βοηθήσει σε επίπεδο προσέλκυσης επενδυτών και χορηγιών. Ή θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο είτε θα υπάρξει ενασχόληση της Πολιτείας στο θέμα του ποδοσφαίρου ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν το προϊόν. Έχω ακούσιε τον κύριο Μπιτσαξή να λέει ότι το βάρος είναι στις ομάδες. Όμως η ευθύνη βαραίνει την Πολιτεία.

Υπάρχουν ευθύνες που μας αναλογούν. Ζητάμε τη βοήθεια της Πολιτείας αλλά δεν υπάρχει πουθενά. Η μόνη απάντηση προλάβαμε τώρα είναι αν πάει η διοργάνωση του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ. Τη ουσιαστική ευθύνη για το πρωτάθλημα όμως την έχει ήδη η ΕΠΟ».

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει κι ένα μήνυμα για το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Θα ήθελα να γίνει ένα καλό ματς την Κυριακή χωρίς εντάσεις. Υπάρχει για μας κίνητρο κάθε φορά που παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο βαθμολογικό. Υπάρχουν μόνο ποδοσφαιρικές κόντρες κι τίποτα παραπάνω».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved