Μελισσανίδης: «Εγγυητής και μπροστάρης» (photos+videos)

Μελισσανίδης: «Εγγυητής και μπροστάρης» (photos+videos)

Μια ΑΕΚ που θα ανήκει στον κόσμο της, με τον ίδιο σε ρόλο μπροστάρη κι εγγυητή, η οποία θα αναγεννηθεί για να μεγαλουργήσει σχεδιάζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος τόνισε πως το γήπεδο θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα ονομαστεί «Αγιά Σοφιά» και θα είναι στην ιδιοκτησία της Ερασιτεχνικής…

Το πλάνο του για την ΑΕΚ της νέας εποχής παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/07) ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παρουσία όλων των στελεχών της Ένωσης και αρκετών παλαίμαχων άσων της ομάδας, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο «Tatoi Club».

Στο πάνελ, μαζί με τον «τίγρη», ήταν τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Μπορμπόκης και Άκης Ζήκος, ο κ. Γιώργος Ρόκας και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Κωτσάτος με τον χώρο να θυμίζει… «δικέφαλο» αρκετή ώρα πριν αρχίσει η παρουσίαση.

Ο χώρος είχε διαμορφωθεί στα χρώματα της ΑΕΚ και στους τοίχους υπήρχαν μπάνερς με τα συνθήματα της νέας διοίκησης, τα οποία καλούν τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» και να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται για αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ. «Η ιστορία είναι διαρκείας» και «Πιάστε θέση ξεκινάμε», αναφέρουν ορισμένα από αυτά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός εντυπωσιακού βίντεο, διάρκειας 5'30'' στο οποίο πέρασαν στιγμές από την 89χρονη ιστορία της ΑΕΚ...

Δείτε το βίντεο...

«Η ΑΕΚ ανήκει σε όλους»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης άνοιξε την εκδήλωση, παίρνοντας το λόγο και διαβάζοντας μια μακροσκελή ομιλία…

«Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Σ” αυτό το νέο ξεκίνημα, το καταλαβαίνετε όλοι, είναι πολύ διαφορετικό απ” όλα τα προηγούμενα. Είναι από το μηδέν και με την ΑΕΚ στην Γ” εθνική. Δεν υπάρχει κανείς στην ΑΕΚ που να δηλώνει ευχαριστημένος μ” αυτή την οδυνηρή κατάληξη της απαραίτητης αυτοκάθαρσης. Διάβασα για παράδειγμα στον Τύπο, επώνυμες δηλώσεις για τον Μελισσανίδη, πως πήρε τσάμπα την ΑΕΚ, που έπεσε στην Γ” εθνική. Το μόνο που έχω να πω είναι πως κανένας Μελισσανίδης, δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη. Γεννήθηκε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς. Μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες και όχι οι ιδέες.

Ο πρώτος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να κτίσουμε τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για το βάρος σε ακαδημίες με την ΑΕΚ να στηρίζετε στα δικά της παιδιά. Είτε μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Αντιθέτως είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Γι αυτό και είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε.

Ο δεύτερος στόχος μας είναι το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων. Για να φτιάξουμε νέες γενιές. Και θα είναι ένα παλάτι. Για την ιστορία και τον πολιτισμό. Και το πρώτο που θα γίνει θα είναι μουσείο και για την ΑΕΚ αλλά και για την προσφυγιά.

Γι αυτούς τους δυο στόχους, μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης. Αλλά δεν είμαι μόνος. Η ΑΕΚ άλλωστε ανήκει σ’ όλους. Και αλίμονο σ’ εκείνον που πίστεψε πως η ΑΕΚ του ανήκει. Έχουμε ανάγκη την ενότητα. Πρώτο και καθοριστικό σημείο εκκίνησης, είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι η πρώτη φορά που τα εισιτήρια διαρκείας, δηλώνουν συμμετοχή σ’ όλα τα επίπεδα. Το μισό έσοδο από κάθε εισιτήριο διαρκείας, θα μπαίνουν στον κουμπαρά για το ταμείο ανέγερσης του γηπέδου. Ένα γήπεδο που θα το κτίσουμε όλοι μαζί. Αυτή η προσπάθεια δεν εξαρτάται από αυτά τα χρήματα.

Τα χρήματα θα τα βρούμε και θα ξεκινήσουμε σύντομα. Αλλά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Η απάντηση μας, θα είναι μεγάλη συμμετοχή μας σ” αυτή την προσπάθεια. Αυτή η νίκη πρέπει να κερδιθεί. Επίσης κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, θα γίνεται αυτόματα μέλος της ερασιτεχνικής. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν ξεχωριστά μαγαζιά. Υπάρχει μόνο ΑΕΚ.

Και κάτι τελευταίο. Διαπιστώνω πως εκτός ΑΕΚ, ασχολούνται πολύ μ αυτό το νέο ξεκίνημα. Και κάπου διακρίνω και έναν μικροπανικό. Να μην ανησυχούν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν θα χαριστεί. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει. Όταν χρειαστεί θα απαιτήσει. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή, είναι τα τρια γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά. Είναι δυνατόν να φοβούνται τόσο τα τρια γράμματα. Δεν υπάρχει λόγος. Όταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος».

«Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με αρκετές από αυτές να αφορούν στην κατασκευή του νέου γηπέδου. Όπως είπε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, σκοπός είναι να κατασκευαστεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίοι θα ανήκει στην Ερασιτεχνική και θα παρέχει στην ΑΕΚ όλα αυτά που χρειάζεται στη νέα εποχή.

Ποιό είναι το σκεπτικό το αρχιτεκτονικό για το γήπεδο;

«Το απόγευμα έρχεται ο αρχιτέκτονας και θα έχουμε ένα ραντεβού. Πιστεύω πως θα είναι ένα γήπεδο διαφορετικό από τα άλλα»

Πόσο φερέγγυο θεωρείται το ελληνικό πρωτάθλημα και τις αρχές του;

«Είναι νωρίς να απαντήσω σ’ αυτό. Η ΑΕΚ προς το παρόν θα παίζει με τον αετό βούλας. Σε δυο χρόνια να μου κάνετε αυτή την ερώτηση».

Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, θα έχουν συμμετοχή οι μέτοχοι του 2004;

«Υπάρχουν πολλά παιδιά που βοηθούν αυτή την προσπάθεια. Θα έρθει η στιγμή που θα ανακοινώσουμε και τα ονόματα. Και ο Παππάς και ο Πόλυς και πολλοί άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν για να φτιαχτεί το γήπεδο. Την προσπάθεια και την βοήθεια απ” όλους, την θέλω μόνο για το γήπεδο».

Έχετε καταλήξει αν μπορεί να γίνει γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια;

«Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο χωρίς εμπορική χρήση και σούπερ μάρκετ. Ένα γήπεδο για να παίζει η ΑΕΚ. Ότι λέει ο νόμος. Αυτό το γήπεδο που είχαμε, αυτό θέλουμε να ξανακτίσουμε».

Σκοπεύετε να κάνετε κάτι για να μην υπάρχουν φαινόμενα οπαδών που κάνουν ζημιά στην ομάδα;

«Όλος ο κόσμος αγαπάει την ΑΕΚ. Με σωστή καθοδήγηση, η ΑΕΚ δεν θα έχει τέτοια προβλήματα»

Στον σχεδιασμό, παραμένει ιδιοκτήτης η ερασιτεχνική ΑΕΚ;

«Αυτό που θα φτιαχτεί, θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Απλώς για να φτιαχτεί το γήπεδο, θα χρειαστεί μια εταιρία»

Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο;

«Ένα είναι το πλάνο, ένα είναι το σχέδιο και το γήπεδο θα γίνει. Δουλεύουμε πάνω στο πλάνο για να είμαστε έτοιμοι και να μην μας σταματήσει τίποτα. Ένα απλό γήπεδο θα φτιάξουμε. Το ίδιο μ” αυτό που είχαμε. Απλώς θα είναι καινούργιο»

Υπάρχει η προοπτική να βοηθήσει η Δημοτική Αρχή στο θέμα του γηπέδου;

«Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα ζητήσουμε να δούμε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Πολύ σύντομα θα ενημερώσουμε όλες τις παρατάξεις. Και θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχει κανείς αντίρρηση. Θέλουμε να δώσουμε ξανά ζωή στην Νέα Φιλαδέλφεια»

«Κι εγώ να παίξω, θα το πάρουμε…»

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν το γιατί δεν θέλησε να εμπλακεί νωρίτερα στα διοικητικά της ΑΕΚ αλλά και για το ενδεχόμενο να μην καταφέρει η Ένωση να επιστρέψει στη Super League μέσα σε μια διετία. Ο «τίγρης» υποστήριξε πως δεν βλέπει πιθανό αυτό το σενάριο, κι υπογράμμισε – χαριτολογώντας – ότι κι ο ίδιος να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής… η ΑΕΚ θα πάρει εύκολα το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική

Αυτός ο κόπος της Γ” εθνικής, άξιζε η καθυστέρηση να μπει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ;

«Δεν θέλω να γυρίζω πίσω. Η ΑΕΚ είχε τέτοια ανοίγματα, που οποιοσδήποτε επιχειρηματίας είχε να δαπανήσει πολλά χρήματα. Είναι λυπηρό που η ομάδα έπεσε. Αλλά μην γυρίζουμε εκεί. Δεν μπήκα στην διαδικασία των αριθμών. Άκουγα πολλά. Δεν μπήκα καθόλου. Βάλαμε τελεία, ξεκινάμε από την αρχή.»

Σ” ότι αφορά την ομάδα που θα δούμε, σκοπό σας είναι να πάρει το πρωτάθλημα ή να παίζει καλή μπάλα; Και με τα εισιτήρια διαρκείας έχετε έναν αριθμό στο μυαλό σας;

«Αυτό θα το δούμε. Για την ομάδα που θα φτιάξουμε, εμένα δεν με ενδιαφέρει να ανέβουμε. Στην Γ” κατηγορία και εγώ να παίξω, θα πάρουμε το πρωτάθλημα. θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με μέλλον. Όλοι μας θα κριθούμε».

Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην καταφέρει η ομάδα να ειναι στη Super League σε δυο χρόνια;

«Αν ανέβουμε σε έξι χρόνια, θα ανέβουμε σε έξι χρόνια. Τι θα κάνουμε; Εγώ βέβαια πιστεύω πως σε δύο χρόνια θα είμαστε Α' Εθνική. Δεν το διανοούμαι αυτό που λέτε. Πολύ κουφό μου ακούγεται»

Τα προηγούμενα χρόνια η άποψή σας για την ΑΕΚ ήταν όσα διέρρεαν από το περιβάλλον σας;

«Δεν έχω περιβάλλον. Ό,τι έχω να πω το λέω εγώ ο ίδιος. Δεν γυρίζω πίσω. Η ΑΕΚ είχε τέτοια ανοίγματα, που οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θα έμπαινε για να φτιάξει και γήπεδο. Είναι λυπηρό που η ομάδα έπεσε στην Γ' Εθνική, αλλά μην γυρίζουμε εκεί. Κάνουμε ξεκίνημα για να φτιάξουμε την ΑΕΚ όπως την θέλουμε όλοι. Γιατί να γυρίζουμε πίσω και να κλαίμε τον νεκρό. Με τα παλιά βάζουμε διχόνοια».

Πως σκέφτεστε την ΑΕΚ του μέλλοντος; Έχετε κάποιο συγκεκριμένο στόχο για τα εισιτήρια διαρκείας;

«Δεν μπορώ να ξέρω πόσα διαρκείας θα πάρει ο κόσμος. Αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα».



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved