Χακόμπο: «Θέλω τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Χακόμπο: «Θέλω τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Να αποδείξει την αξία του φέτος στον ΠΑΟΚ που τον εμπιστεύτηκε θέλει ο Σανθ Χακόμπο, τονίζοντας πως θέλει να κατακτήσει και τίτλο με την ομάδα του.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την περσινή χρονιά και τους τραυματισμούς του, αλλά και τη στιγμή που ξέσπασε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας πως φέτος θα δείξει την πραγματική του αξία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χακόμπο:

-Σανθ, τι βλέπεις να έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με πέρυσι;

«Κατά πρώτον, πέρυσι βρέθηκα στον ΠΑΟΚ Αύγουστο μήνα, όταν ο προπονητής είχε επιλέξει βασικό γκολκίπερ, πριν από το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ είχα μια εγχείρηση στην πλάτη και λίγους μήνες μετά είχα έναν νέο, πιο σοβαρό τραυματισμό. Είναι στιγμές που μετά από τραυματισμό σε ξεχνάνε και πρέπει να παλέψεις να τους θυμίσεις ποιος είσαι. Εχοντας εισπράξει αρκετή δύναμη από την οικογένειά μου, είμαι εδώ. Υπέγραψα νέο συμβόλαιο και θέλω να δείξω για ποιον λόγο είμαι εδώ. Οι στόχοι μου είναι υψηλότεροι από πέρυσι, όταν και τα παιχνίδια που έπαιξα ήταν λίγα. Μακάρι να μπορέσω να παίξω σε όλα τα παιχνίδια».

-Για ποιον λόγο αποδέχθηκες την πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Στο ποδόσφαιρο παίζουμε για τα λεφτά, αλλά στη ζωή αυτά δεν είναι το παν. Οταν νιώθεις ότι μια ομάδα σε θέλει, χαίρεσαι, νιώθεις καλά. Είχα προτάσεις από άλλες ομάδες, καλύτερες οικονομικά, αλλά δεν ήθελα να φύγω από εδώ. Είχα προτάσεις ακόμα και από την πατρίδα μου, και όμως δεν πήγα εκεί. Υπάρχει και ο κόσμος που δείχνει την υποστήριξη και την αγάπη του σε εμένα. Ο ιδιοκτήτης μου εξήγησε τι θέλει από εμένα. Εχουν μπει υψηλοί στόχοι και ταιριάζουν με τους δικούς μου».

-Ποιος είναι ο πρώτος, ο μεγάλος στόχος για φέτος;

«Στην προετοιμασία σκέφτεσαι μόνο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτά έρχονται πρώτα χρονικά. Η πείρα μου λέει οτι αν αρχίσουμε να λέμε "πάμε για εκείνο" και "πάμε για το άλλο" δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Θέλει δουλειά, θέλει υπομονή".

-Πρωτάθλημα ή όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ;

«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το πρωτάθλημα των καλύτερων. Ποιος δεν θέλει να πάει εκεί; Αλλά στο φινάλε, όλοι θυμούνται τους νικητές, τον πρώτο. Γι’ αυτό και διαλέγω τον τίτλο».

-Υπήρχε μια στιγμή που ζημίωσε εσένα και την ομάδα...

«Για την αποβολή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό λέτε... Ναι, συνέβη, μια φορά στα δέκα χρόνια καριέρας που έχω ως επαγγελματίας. Δεν χρειαζόταν να μου πει ο μεγαλομέτοχος ή ο προπονητής ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα, διότι έπληξα εμένα και τους συμπαίκτες μου. Για 5 δευτερόλεπτα έχασα πολλά… Ξέρω ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Υπάρχει μάλιστα όρος στο συμβόλαιο ότι αν ξανασυμβεί κάτι, θα φύγω. Και έτσι πρέπει. Αν ξαναγίνει, και να μην υπήρχε ο όρος στο συμβόλαιό μου, θα έφευγα μόνος μου. Με λένε τρελό. Δεν είμαι. Παθιάζομαι με τη δουλειά μου, αυτό είναι όλο. Πέρυσι οι προετοιμασίες είχαν τελειώσει για τις ομάδες και σε μια στιγμή που δεν με ήθελε κανείς, μετά την εγχείρηση που είχα κάνει στην πλάτη, ο ΠΑΟΚ ήρθε και μου είπε "άσε τα ιατρικά, σε εμπιστευόμαστε, έλα εδώ". Αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω. Το εκτιμώ και ήθελα από την πρώτη στιγμή να μείνω εδώ για να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».

-Τι εισέπραξες από τη συνάντησή σου με τον μεγαλομέτοχο;

«Είναι ένας άνθρωπος που ξοδεύει χρήματα και θέλει να δει κάτι καλό από την ομάδα. Είναι απολύτως λογικό. Αυτό που ξέρω ως στόχο είναι να παλεύουμε για το καθετί. Αρχικά για την Ευρώπη και στη συνέχεια για τις εγχώριες διοργανώσεις. Το να πω ότι θα παλέψουμε για πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει να το κάνουμε κιόλας, η σεζόν αρχίζει με την Ευρώπη και εκεί είναι το μυαλό όλων. Πρέπει να αποκτήσουμε ομοιογένεια καθώς θα έρθουν και άλλοι παίκτες».

-Πώς αντιλαμβάνεσαι τον εσωτερικό ανταγωνισμό; Είναι καλό για μια ομάδα να έχει αξιολογήσει κατά σειρά τους τερματοφύλακές της;

«Ο συναγωνισμός είναι ο καλύτερος δυνατός εντός ομάδας. Αν δεις τον δίπλα σου να γίνεται καλύτερος, παλεύεις περισσότερο. Τώρα είμαστε όλοι μαζί. Σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Αγγλία δεν υπάρχει αυτό. Εκεί υπάρχει ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος τερματοφύλακας, με ξεκάθαρους ρόλους. Αυτό δίνει εμπιστοσύνη στον πρώτο. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό, αλλά δεν ξέρω αν ο προπονητής θα το εφαρμόσει. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για την ομάδα».



Super League: Το «μονοπάτι» του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο νέο Champions League
Super League: Το «μονοπάτι» του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο νέο Champions League
Έκσταση στην Τούμπα για τον πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ - Η φιέστα τίτλου και η απονομή (vids)
Έκσταση στην Τούμπα για τον πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ - Η φιέστα τίτλου και η απονομή (vids)
Με μπλούζα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» εμφανίστηκε ο Ούσικ και νίκησε τον Φιούρι
Με μπλούζα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» εμφανίστηκε ο Ούσικ και νίκησε τον Φιούρι
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποθέωσε τον Χάαλαντ και αποκάλυψε το δώρο που του έκανε ο Νορβηγός
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποθέωσε τον Χάαλαντ και αποκάλυψε το δώρο που του έκανε ο Νορβηγός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved