Το «μαγικό ραβδί» του Τσιώλη

Το «μαγικό ραβδί» του Τσιώλη

«Με ενέπνευσε ο νέος μας προπονητής». Τάδε έφη: Σέρχιο Κόκε. «Ο καινούργιος μας προπονητής έχει περιφερειακή όραση». Τάδε έφη: Ρονάλντο Γκιάρο. «Μας έδωσε άλλον αέρα και διάθεση». Τάδε έφη: Κώστας Μενδρινός.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα κανένας προπονητής στον κόσμο δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα σε μια ομάδα. Από τον κανόνα αυτόν ο Σάκης Τσιώλης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Κι όμως… Ο καρδιτσιώτης τεχνικός, έστω κι αν είχε μπροστά του ελάχιστο χρόνο για να προετοιμάσει τον Αρη για το παιχνίδι-κλειδί στην Κέρκυρα, κατάφερε να αλλάξει πολλά. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

Αλήθεια, τι πρόλαβε να αλλάξει σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να δούμε έναν διαφορετικό Αρη στο δημοτικό στάδιο του νησιού των «Φαιάκων», μια ομάδα με χαρακτήρα, η οποία την ώρα που οι περισσότεροι την είχαν… τελειωμένη, αυτή κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να φτάσει σε μια παλικαρίσια νίκη;

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο 52χρονος προπονητής ήταν να προσπαθήσει ανεβάσει την ψυχολογικά των «κιτρίνων» που είχε φτάσει στο ναδίρ μετά την ήττα-σοκ από τον Ηρακλή και να τους δώσει την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Και το πέτυχε.

Το δεύτερο πράγμα ήταν στο αγωνιστικό κομμάτι και στην διαχείριση ενός αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου θα σήμαινε πολλά για την ομάδα. Και εδώ οι επιλογές που έκανε τον δικαίωσαν.

Ο Τσιώλης δεν θέλησε να ρισκάρει, παρατάσσοντας την ομάδα με το σύστημα που «περπατούσε» τον τελευταίο καιρό. Η διαφορά ήταν ότι διάβασε καλά το παιχνίδι, κάνοντας στη διάρκεια του δεκάδες εσωτερικές αλλαγές, ψάχνοντας την κατάλληλη συνταγή που θα οδηγήσει στην επιτυχία.

Από πού να ξεκινήσεις και πού να σταματήσεις. Ενδεικτικά: Ο Καστίγιο ξεκίνησε αριστερά, αλλά γρήγορα μετακόμισε στον άξονα πίσω από το Κόκε, ενώ έφτασε να αγωνίζεται ακόμη και στην κορυφή της επίθεσης. Ο Νέτο, που ξεκίνησε ως δεξιός χαφ-εξτρέμ, για κάποιο διάστημα -στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου- έπαιξε επίσης στο άξονα. Ο Σακάτα κάλυψε τόσο την αριστερή όσο και την δεξιά μεσοεπιθετική πλευρά.

Σε ό,τι αφορά δε, τον Κόκε, ο οποίος έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε στο σκοράρισμα, τα λόγια του Τσιώλη είναι χαρακτηριστικά: «Τον έβαλα εκεί που τον φοβόμουνα ως προπονητής αντίπαλης ομάδας. Ως καθαρό επιθετικό…»

Το πρώτο στοίχημα, λοιπόν, που έβαλε ο καρδιτσιώτης τεχνικός με τον φετινό Αρη, το κέρδισε. Ακολουθεί ο Πανσερραϊκός. Και πραγματικά είναι κρίμα που δεν θα έχει κόσμο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

  Υ.Γ.: Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους και τους συναδέλφους για τις ευχές και να μηνύματα συμπαράστασης που μου έστειλαν, μετά από αυτά που βιώσαμε στην Κέρκυρα. Όσο κοινότυπο κι αν, εύχομαι εγώ και οι άλλοι πέντε καλοί συνάδελφοι να είμαστε οι τελευταίοι δημοσιογράφοι που πήγαμε να κάνουμε την δουλειά μας και πέσαμε θύματα αυτής της άνανδρης επίθεσης στον χώρο της εργασίας μας.



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved