«Τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζεις»

«Τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζεις»

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λευτέρη Καπώνη «Πόρτο Λεόνε» προχώρησε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και το Onsports έδωσε το «παρών».

Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την ιστορία των «ερυθρόλευκων» μέσα από τα… μάτια πέντε φίλων, φιλάθλων των Πειραιωτών. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Αχ. Γραμματικόπουλος» του «Γ. Καραϊσκάκης».

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, Νίκος Καραχάλιος, μίλησε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο Ερασιτέχνης, αλλά και στο μεγάλο φιλικό της Πέμπτης (24/03) με τον Ερυθρό Αστέρα.

«Το σημαντικό είναι οι φίλαθλοι να έρθουν κοντά στον Ερασιτέχνη. Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει χρέη και όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να δώσουν το «παρών» στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το παιχνίδι θα είναι με επαγγελματίες παίκτες, θα υπάρχει και ένα φιλικό με τους παλαίμαχος, αλλά θα γίνει ένα δυνατό φιλικό. Εμείς θέλουμε το Καραϊσκάκη να είναι κατάμεστο μετά την 26η Μαρτίου, θα μαζέψουμε τα έσοδα και θα κάνουμε καταμερισμό. Ο κόσμος θα πάρει μια επιταγή και τα λεφτά θα πάνε στον Ερασιτέχνη».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κελεσίδης, υποστήριξε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λευτέρη Καπώνη για το πολύ ωραίο βιβλίο. Εμείς έτσι θέλουμε τον Ολυμπιακό, μεγάλο. Έχουμε την άλλη Κυριακή ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ».

Σε ερώτηση για τον Ούρκο Πάρντο, απάντησε: «Αδικούμε τον Πάρντο. Είναι ένας καλός τερματοφύλακας, αλλά σίγουρα θέλουμε το καλύτερο κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού».

Στην συνέχεια, ξεκίνησε η παρουσίαση του βιβλίου, όπου ο Νίκος Καραχάλιος καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ στην συνέχεια παίχθηκε ένα βίντεο με εικόνες από την ιστορία του Ολυμπιακού.

Στην συνέχεια, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Μπράμος προλόγισε το βιβλίου και ο λόγος πέρασε στον συγγραφές του «Πόρτο Λεόνε», Λευτέρης Καπώνης, που τόνισε:

«Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο. Θυμάμαι τις Κυριακές που πηγαίναμε στο γήπεδο, ψάχναμε ένα εισιτήριο. Μιλούσαμε με τους μαυραγορίτες. Ο Ολυμπιακός είναι σαν τον Τσιτσάνη, εξέφραζε τον λαϊκό πόνο εκείνης της εποχής. Την ομάδα του Ολυμπιακού δεν την αλλάζεις. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Καραχάλιο και η ομάδα να ανέβει όπως ανέβηκε και η ΠΑΕ».

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τιθασεύσει αυτά που μπορεί να βλάψουν τον σύλλογο, υποστήριξε ο Κώστας Πολυχρονίου: «Το βιβλίο διηγείται τον Ολυμπιακό που αγαπάμε. Να θυμίσω την μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού την δεκαετία του ’50. Οι παίκτες τότε έδιναν και την ψυχή τους. Έβγαιναν έξω για να πολεμήσουν για το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός ήταν το σπίτι μας.

Η φιλοξενία είναι έργο της διοίκησης. Πρέπει να τιθασεύουμε αυτά που μπορούν να βλάψουν τον σύλλογο. Πρέπει να γίνει μια κινητοποίηση όλων των υγιών φιλάθλων για να λυθεί το ζήτημα».

Μετά τις τοποθετήσεις των ανθρώπων του πάνελ, είχαμε την αφήγηση αποσπασμάτων από τους ηθοποιούς: Στέλιο Γεράνη, Έλενα Στάμου και Χριστίνα Σαρπασίδη.



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved