Παναθηναϊκός: Εξετάζει Γκοχού για… αντί-Μπεργκ (videos)

Παναθηναϊκός: Εξετάζει Γκοχού για… αντί-Μπεργκ (videos)

Στον Παναθηναϊκό είχαν ξεκαθαρίσει εξαρχής πως πρώτος στόχος για την επίθεση παραμένει ο Μάρκους Μπεργκ, όμως, επειδή υπάρχουν δυσκολίες στην περίπτωση του Σουηδού εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του Ζεράρντ Γκοχού από την Εργίσεσπορ.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού είναι δεδομένος και δύσκολα θα παρεκκλίνουν από το πλάνο τους οι Γιάννης Αναστασίου και Νίκος Νταμπίζας. Συνεπώς, ο πρώτος στόχος για την ενίσχυση της επίθεσης των «πρασίνων» παραμένει ο Μάρκους Μπεργκ. Η περίπτωση του 26χρονου φορ είναι αυτή που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό το «τριφύλλι», με τον ποδοσφαιριστή υπάρχει συμφωνία, όμως, τα πράγματα περιπλέκει η στάση του Αμβούργου.

Δεν πληρώνει ομάδα ο Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δαπανήσουν χρήματα προκειμένου να προβούν σε αγορά ποδοσφαιριστή. Συνεπώς, όσο οι Γερμανοί ζητούν χρήματα για να αφήσουν ελεύθερο τον Μπεργκ, η μεταγραφή δεν ολοκληρώνεται. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι «πράσινοι», είναι να καταφέρουν ότι και στην περίπτωση του Μπαϊράμι. Να πείσουν ουσιαστικά το Αμβούργο να αφήσει ελεύθερο τον Μπεργκ, από τη στιγμή που δεν τον υπολογίζει, και να τον αποκτήσει το «τριφύλλι» δαπανώντας μόνο τα χρήματα για το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, όμως, από τη στιγμή που στον Παναθηναϊκό θέλουν να αποκτήσουν επιθετικό, δεν περιορίζονται στο να εξετάζουν την περίπτωση του Σουηδού στράικερ. Επειδή το θέμα του Μπεργκ αρχίζει να γίνεται πολύπλοκο και δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη, στον Παναθηναϊκό εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ήδη μάλιστα, με μια εξ αυτών είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις αν «χαλάσει» οριστικά του 26χρονου Σουηδού.

Στο «στόχαστρο» ο πρώτος σκόρερ της Εργίσεσπορ

Ο παίκτης που εξετάζει ο Παναθηναϊκός είναι ο 24χρονος Ζεράρντ Γκοχού της Εργίσεπορ, ο οποίος είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού και στις 30 Ιουνίου μένει ελεύθερος από τους Τούρκους. Ο Γκοχού φέτος σε 31 παιχνίδια στη Ligue 1 της Τουρκίας σκόραρε 19 φορές, κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της γειτονικής χώρας! Το γεγονός μάλιστα ότι μένει ελεύθερος κάνει ακόμα πιο… θελκτική την περίπτωσή του και είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό αν το θέμα του Μπεργκ τραβήξει κι άλλο και αρχίσει να απομακρύνεται.

Ο Γκουχού είναι γεννημένος στις 29 Δεκεμβρίου 1988 και ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 από την ομάδα του Αμπιντζάν. Στην μοναδική επαγγελματική του σεζόν εκεί είχε 14 γκολ σε 21 ματς, ενώ το 2008 βρέθηκε στο Μαρόκο και τη Χασάνια Αγκαντίρ με την οποία σκόραρε 15 φορές σε 28 ματς. Η καλή του παρουσία έφερε το ενδιαφέρον από την Ξαμάξ, η οποία κινήθηκε για να τον αποκτήσει αλλά ένα μπλέξιμο στο συμβόλαιο του παίκτη με τους Μαροκινούς τον έφερε σε… δυσμένεια στην Χασάνια για μια ολόκληρη σεζόν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην Ελβετία το 2010, κι αφού υπήρξε εμπλοκή της FIFA για να δοθεί λύση στο θέμα.

Μαρόκο, Ελβετία και εν τέλει Εθνική

Με την Ξαμάξ ο Γκοχού έπαιξε σε 27 παιχνίδια και σκόραρε 8 φορές, για μετακομίσει στην Τουρκία τελικά το 2011 για λογαριασμό της Ντενιζλίσπορ, η οποία δαπάνησε 500.000 ευρώ για να τον αποκατήσει. Τα χρήματα τα... άξιζε πάντως αφού στη μια σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της πέτυχε 7 τέρματα σε 27 αναμετρήσεις, πριν τον αποκτήσει το περσινό καλοκαίρι η Εργίσεσπορ στην οποία έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Τα 19 γκολ σε 31 ματς βοήθησαν την ομάδα του να ανέβει στη Superlig της Τουρκίας και τον ίδιο να.. φτιάξει ακόμα περισσότερο το όνομά του μέσα από τις καλές εμφανίσεις του.

Αποτέλεσμα αυτών των εμφανίσεων ήταν να κληθεί για πρώτη φορά και στην Εθνική Ανδρών της Ακτής Ελεφαντοστού από τον Σαμπρί Λαμουσί, για παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 25χρονος φορ ήταν ήδη διεθνείς με τις «μικρές» Εθνικές των «Ελεφάντων», έχοντας τρια γκολ σε πέντε παρουσίες.

Για τον Γκοχού πάντως, πέρα από τον Παναθηναϊκό, ενδιαφέρον έχουν δείξει ως τώρα οι δυο μεγάλες τουρκικές ομάδες, Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε, αλλά και η Βέρντερ Βρέμης από τη Γερμανία, σύμφωνα με τούρκικα δημοσιεύματα. Επίσης, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα φέρονται να υπάρχουν και ομάδες από την Ιαπωνία που εξετάζουν την απόκτησή του. Στη διάρκεια της σεζόν, υπήρξε φημολογία πως τον Γκουχού θέλουν και ομάδες όπως η Λιλ, η Ρεν, η Σαουθάμπτον και η Μπορντό, αλλά δεν προχώρησε κάποια από αυτές σε επίσημη πρόταση...

Δείτε τον σε δράση…

 

Παναθηναϊκός: Εξετάζει Γκοχού για… αντί-Μπεργκ (videos)



Με Χουάντσο και Γκραντ το Ηρακλής-Πανιώνιος
Με Χουάντσο και Γκραντ το Ηρακλής-Πανιώνιος
Άρης - ΠΑΟΚ: Πορεία χιλιάδων οπαδών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την πόλη (vid+pics)
Άρης - ΠΑΟΚ: Πορεία χιλιάδων οπαδών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την πόλη (vid+pics)
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved