«Χάος στην Ελλάδα»

«Χάος στην Ελλάδα»

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μίλησε σε γαλλική ιστοσελίδα και υποστήριξε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για τη βία, τότε μπορεί να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα.

Εκτός από τις τοποθετήσεις του αμυντικού του Παναθηναϊκού για την βία στα γήπεδα της χώρας μας, στην ιστοσελίδα «francecesoir» φιλοξενούνται οι δηλώσεις του που έχουν να κάνουν με την καριέρα του και αναφέρουν ότι δέχθηκε μείωση 15 % στις αποδοχές του για να έρθει στους «πράσινους» και πως μια ενδεχόμενη επιστροφή στην Λιόν θα ήταν όνειρο για τον ίδιο.

«Έχοντας παίξει στη Γαλλία, τη Σκοτία, την Αγγλία και την Ιταλία τώρα ανακάλυψα και την Ελλάδα. Είναι το τελευταίο από αυτά που σας ανέφερα. Το επίπεδο δεν είναι καλό», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπουμσόνγκ που στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η ατμόσφαιρα είναι πολύ επιθετική όπως και οι οπαδοί. Και οι δικοί μας δεν αποτελούν εξαίρεση αφού παίξαμε πέντε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Είναι πολύ κακό που το πάθος σε συνδυασμό με την πίεση οδηγεί στη βία. Στο πρώτο μου φιλικό έπρεπε να απομακρύνω μπουκάλια για να μπω στα αποδυτήρια. Έχω ακούσει και ήχους μαϊμούδων από τις εξέδρες».

Ο Γάλλος αμυντικός υπογράμμισε ότι: «Ελπίζω η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να τιμωρήσει αυτούς που δημιουργούν προβλήματα. Ελπίζω ότι θα το κάνουν χωρίς να περιμένουν να υπάρξει ένας νεκρός ποδοσφαιριστής για να αντιδράσουν».

boum

Στη συνέχεια, ο Μπουμσόνγκ μίλησε για την ζωή του στην Αθήνα, την συνύπαρξη με τους Σισέ, Γκοβού, Καντέ και Πλεσί στον Παναθηναϊκό, αλλά και το κατά πόσο μειώθηκαν οι αποδοχές του έτσι ώστε να δεχθεί να παίξει για τους «πράσινους».

«Σε αυτό το χάος προσπαθώ να παραμείνω επαγγελματίας. Η Αθήνα είναι όμορφη πόλη, το κλίμα είναι καλό και αγωνίστηκα στο Champions League. Υπάρχουν κι άλλοι γαλλόφωνοι στην ομάδα, Σισέ, Γκοβού, Πλεσί και ο Σεντρίκ Καντέ με τον οποίο παίζουμε μαζί στην άμυνα. Κάνω περισσότερο παρέα με τον Γκοβού αφού παίξαμε μαζί στη Λιόν. Είναι καλό παιδί παρά τις διαφορές που έχουμε σε μερικά πράγματα», είπε μεταξύ άλλων για την προσαρμογή του στην Ελλάδα ο Μπουμσόνγκ.

Στη συνέχεια, ο άσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν πλέον στο ποδόσφαιρο, στο πόσο μειώθηκαν οι αποδοχές του με τον ερχομό του στην Ελλάδα αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Γαλλία και τη Λιόν.

«Νομίζω ότι μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο για τρία χρόνια ακόμα. Είμαι περήφανος που βοηθάω τον Παναθηναϊκό να βρει την χαμένη του αίγλη. Υπάρχει φιλοδοξία εδώ. Υπογράφοντας πάντως μειώθηκε κατά 15% ο μισθός μου. Στη Λιόν ήθελαν ένα χρόνο συμβολαίου εγώ εδώ υπέγραψα για τρία. Θα έμενα στην Λιόν αφού αγαπάω την ομάδα, την πόλη και εκεί θα μείνω μετά το τέλος της καριέρας μου», είπε ο Μπουμσόνγκ.

Ο Γάλλος πρόσθεσε ακόμα πως: «Η επιστροφή στη Λιόν είναι ένα όμορφο όνειρο. Δε ήθελα να φύγω. Δεν μου είπαν ξεκάθαρα κάτι αλλά ένιωσα ότι ήθελαν να φύγω από την ομάδα. Έχω επαφές με τους παίκτες αλλά και με τον Κλοντ Πιέλ και τον Μπερνάρντ Λακόμπ που με υποδέχονται σαν μην έφυγα ποτέ. Όταν είπα στον πρόεδρο Ολάς ότι χαίρομαι που επέστρεψα, χαμογέλασα. Έτσι είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Η Λιόν ήθελε να μειώσει τα έξοδά της, ένα από τα μεγαλύτερα ήταν το δικό μου και ήμουν «θύμα» αυτής της πολιτικής. Θα μπορούσα να παίξω στην Παρί ή την Μαρσέιγ όμως δεν είναι όλα θέμα χρημάτων».

Στη συνέχεια ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μίλησε για την φετινή ομάδα της Λιόν και υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να αποκλείσει την Ρεάλ Μαδρίτης όπως κατάφερε πέρσι από τη συνέχεια του Champions League.

«Ήμουν στην ομάδα πέρσι και αποκλείσαμε την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή τη φορά θα είναι πολύ δύσκολο αφού η Ρεάλ είναι σε καλή κατάσταση. Ο Καρίμ Μπενζεμά θα είναι και πάλι το πρόσωπο του αγώνα. Πίστευα πάντα στο ταλέντο του. Το πρόβλημά του είναι στη φιλοσοφία αλλά θα το λύσει. Στην ηλικία του είναι ο πιο χαρισματικός επιθετικός που γνώρισα, έχει εξυπνάδα στο παιχνίδι του», τόνισε ο άσος του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, σε ότι αφορά την Εθνική Γαλλίας ο Μπουμσόνγκ πρόσθεσε: «Με στεναχωρεί κάπως η επίθεση στον Ραϊμόντ Ντομενέκ. Καταλαβαίνω ότι προέρχονται όλα από τη συμπεριφορά του. Δε με κάλεσε για το Παγκόσμιο Κύπελλο και δε μου εξήγησε το γιατί, πράγμα που δεν είναι σωστό, αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους προπονητές που γνωρίζω. Αν διαλέξω καριέρα προπονητή θα πάω στον Ντομενέκ για να μάθω πράγματα. Οι γνώσεις του στο ποδόσφαιρο με έχουν εντυπωσιάσει».

Για να προσθέσει πως: «Η ομάδα που έχει φτιάξει τώρα ο Λοράν Μπλαν είναι νέα και έχει ενθουσιασμό, κίνητρο και καθόλου πίεση. Δε θα καλέσει τους Σισέ και Γκοβού επειδή ήταν στο Μουντιάλ. Εγώ δεν ήμουν. Ότι και να γίνει πάντως, το να φοράς τη φανέλα της Εθνικής είναι περηφάνια».

Τέλος, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μίλησε για την τελευταία του διεθνή συμμετοχή με παρτενέρ στην άμυνα τον Φιλίπ Μεξές: «Είμαι χαρούμενος για τον Φιλίπ, έχει κάνει βήματα μπροστά. Τον ξέρω πολύ καλά αφού παίξαμε μαζί στην Οσέρ. Το να παίζουμε μαζί στο «Σταντ ντε Φρανς» ήταν πολύ ευχάριστο. Οι αυτοματισμοί ήρθαν αμέσως. Βρισκόμαστε με τα μάτια κλειστά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπουμσόνγκ παραχώρησε τη συνέντευξη στο διάστημα που βρέθηκε στη Γαλλία, μετά το διήμερο ρεπό που είχε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή και την Δευτέρα, ενώ στη γαλλική ιστοσελίδα έγινε η… «γκάφα», καθώς το θέμα με τον πρώην άσο της Λιόν, κοσμεί φωτογραφία του Σεντρίκ Καντέ!



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved