Παναθηναϊκός: Έτσι τον σχεδιάζουν…

Παναθηναϊκός: Έτσι τον σχεδιάζουν…

Με σύνεση, χωρίς υπερβολές και με ξεκάθαρο πλάνο σχεδιάζεται ο Παναθηναϊκός της νέας περιόδου από τους Αναστασίου, Νταμπίζα και Σαραβάκο, με τους «πράσινους» να έχουν ως γνώμονα τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας αλλά και το ισχυρό brand name του συλλόγου που βοηθάει στο να προσελκύσουν δυνατά ονόματα. Τι γίνεται με τις περιπτώσεις Καραγκούνη, Μόρα και Μπεργκ αλλά και με τις αποχωρήσεις.

Αρκετά κατατοπιστικός ήταν ο Νίκος Νταμπίζας κατά την επίσημη παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τα… μυστικά κρύβονται στις συζητήσεις που γίνονται στο περιθώριο των εκδηλώσεων. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού αποκάλυψε κάποια πράγματα αναφορικά με τον σχεδιασμό της ομάδας και φαίνεται πως ο δρόμος που έχουν χαράξει μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου και τον Δημήτρη Σαραβάκο βασίζεται πάνω στις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας αλλά και στην ποδοσφαιρική λογική.

Περιμένοντας το χειρότερο…

Στον Παναθηναϊκό τα… κουκιά είναι μετρημένα και άπαντες γνωρίζουν ότι δεν γίνεται να προχωρήσει η ομάδα σε ηχηρές μεταγραφές αλλά και αλόγιστες δαπάνες. Όπως έχουν κάνει σαφές οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», η ομάδα έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις αποδεσμεύσεις παικτών με βαριά συμβόλαια, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην ενίσχυσή της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Νίκος Νταμπίζας να έχει πάρει πάνω του αυτό το κομμάτι αλλά να υπολογίζει στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Δηλαδή να μην αποχωρήσει κανείς και να μείνει το «βάρος» των συμβολαίων στην ομάδα.

Βέβαια, όπως ξεκαθάρισε και στις δηλώσεις του, στον Παναθηναϊκό δεν σκοπεύουν να βάλουν κανέναν να… προπονείται με τις μπουλντόζες, αλλά έχουν ξεκαθαρίσει ήδη στους παίκτες που δεν υπολογίζονται ότι δεν πρόκειται να πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον Αναστασίου. Το να περιμένουν το χειρότερο δυνατό σενάριο, πάντως, δεν είναι κι ότι καλύτερο για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αφού όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νταμπίζας «μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ξέραμε τι θα γίνει με την αδειοδότηση της ομάδας, οπότε δεν μπορούσαμε να κινηθούμε με σιγουριά σε πολλές περιπτώσεις. Τώρα ξεκαθάρισαν τα πράγματα».

Εκμεταλλεύονται το brand name

Σύμφωνα με τις σκέψεις του Νίκου Νταμπίζα και του Γιάννη Αναστασίου, αυτό που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός έτσι ώστε να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στην ευρωπαϊκή αγορά είναι να εκμεταλλευτεί το ισχυρό brand name του συλλόγου. Μπορεί να μην αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, αλλά ο Παναθηναϊκός «μετράει» στην Ευρώπη κι αυτό είναι που χρησιμοποιεί ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας στις επαφές του με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, έτσι ώστε να καταφέρει τις συμφωνίες που επιθυμεί.

Με τον τρόπο αυτό ο Νταμπίζας προσπαθεί να αντισταθμίσει και την οικονομική αδυναμία της ομάδας, αφού όπως έλεγε χαρακτηριστικά για την περίπτωση του Μπαϊράμι, δεν μπορούσε να πάει στον παίκτη και να του πει «σου δίνει δέκα η Μονακό, πάρε δέκα να έρθεις σε εμάς». Αυτό που έγινε και στην περίπτωση του Σουηδού, αλλά θα γίνει και σε άλλες, είναι να πείσουν τον υποψήφιο στόχο ότι θα μπει ξανά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μέσα από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Η τακτική για την ώρα φαίνεται να… πιάνει, αφού ήδη ο Μπαϊράμι δήλωσε ότι φιλοδοξεί να επιστρέψει στην Εθνική της χώρας του μέσα από την παρουσία στο «τριφύλλι».

«Ραχοκοκαλιά από Έλληνες»

Όσο για τον ελληνικό κορμό, που αναφέραμε, ο Νταμπίζας ξεκαθάρισε πως χρειάζεται και λίγο… σοβινισμός. Η ομάδα πρέπει να έχει έναν κορμό βασισμένο σε Έλληνες παίκτες, και μάλιστα χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Αγγλίας λέγοντας πως κι εκεί οι περισσότερες ομάδες έχουν αγγλικό κορμό, στη Γερμανία γερμανικό κοκ. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού πάντως θεωρεί πως δεν αρκεί μόνο να είναι ένας καλός ταλαντούχος Έλληνας ποδοσφαιριστής για να παίξει στον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να έχει και τη σωστή παρουσία στις προπονήσεις. Να έχει δηλαδή τη σωστή νοοτροπία και να δουλεύει μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τον Νταμπίζα ένα μεγάλο «συν» για τον Παναθηναϊκό σε αυτό το κομμάτι είναι η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θεωρεί τυχερό το «τριφύλλι» για τη δουλειά που γίνεται από τον Γιάννη Σαμαρά και τους συνεργάτες του, αφού στην Παιανία δίνονται οι σωστές βάσεις και η κατάλληλη νοοτροπία στα νέα παιδιά, με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να είναι ήδη έτοιμα να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

Μετά την Εθνική για «Κάρα», προσπάθεια για Μόρα-Μπεργκ

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με θέματα που «καίνε», όπως αυτό της επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Αυτό που έλεγε ο Νίκος Νταμπίζας είναι ότι σέβεται την απόφαση του «Κάρα» να δώσει προτεραιότητα στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας και ξεκαθάρισε κι ο ίδιος ότι είναι αντιδεοντολογικό να μπουν σε μια διαδικασία επαφών με τον παίκτη τη στιγμή που έχει στο μυαλό του τον αγώνα με τη Λιθουανία. Οι πληροφορίες λοιπόν λένε πως στο θέμα της επιστροφής του «Κάρα» θα υπάρξουν εξελίξεις στην εβδομάδα που θα ακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής στο Βίλνιους.

Όσο για την περίπτωση του Μπεργκ, που είναι ο μεγάλος στόχος για την επίθεση της ομάδας, ο Νίκος Νταμπίζας φρόντισε να ρίξει τους τόνους. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της παρουσίασής του «Σίγουρα είναι μια περίπτωση που μας ενδιαφέρει, αλλά δεν θέλω να δημιουργούμε στον κόσμο προσδοκίες. Δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις». Μάλιστα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο να δώσει στη δημοσιότητα κι άλλα ονόματα, λέγοντας πως αυτό δεν θα βοηθήσει σε τίποτα στον σχεδιασμό της ομάδας. Όσο για την περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα, στα πλαίσια και του «ελληνικού κορμού» που αναφέραμε, ο αμυντικός της Βερόνα δεδομένα ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό και θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί αφού στο μυαλό των Νταμπίζα και Αναστασίου υπάρχει μια ελληνική τετράδα για την άμυνα.

Πέραν του Καπίνο καμία πρόταση

Ο Νίκος Νταμπίζας επιβεβαιώνει πως ο Στέφανος Καπίνο είναι μια ανάσα από το να γίνει ποδοσφαιριστής της Νάπολι, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το θέμα έχει «παγώσει» για την ώρα λόγω της έλευσης του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο των «παρτενοπέι». «Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις και θα προχωρήσει κι άλλο το θέμα την επόμενη εβδομάδα», λέει χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού για το θέμα του νεαρού πορτιέρο, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση για ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Τα σενάρια, συνεπώς, που ήθελαν τον Σο και τον Πίντο να είναι στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, δεν ευσταθούν από τη στιγμή που ο Νταμπίζας ξεκαθάρισε ότι «Για άλλους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν προτάσεις. Δεν υπάρχει τίποτα για την ώρα»…

Δεν αλλάζει ο προγραμματισμός

Τέλος, στις συζητήσεις που είχε ο Νίκος Νταμπίζας μετά την παρουσίασή του, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας της ομάδας. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έκανε σαφές ότι θα ισχύσουν οι ημερομηνίες που είχε αναφέρει κι ο Γιάννης Αναστασίου κατά τη δική του παρουσίαση, με την προετοιμασία της ομάδας να αρχίζει στις 4 Ιουλίου, ενώ υποστήριξε πως δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο για τα φιλικά του Παναθηναϊκού καθώς ακόμα υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις για αυτό το θέμα.

Επίσης, επιβεβαίωσε πως θα καθυστερήσει λίγο η μετάβαση στο «Απήλιον» από την Παιανία. Στον Παναθηναϊκό άλλωστε θέλουν να γίνει αυτό όσο πιο ομαλά γίνεται και θα περιμένουν έτσι ώστε το προπονητικό στο Κορωπί να είναι 100% έτοιμο να φιλοξενήσει την ομάδα, αλλά και τις ακαδημίες στις οποίες φαίνεται να δίνουν μεγάλο βάρος οι Αναστασίου, Νταμπίζας και Σαραβάκος. Παράλληλα, στο «τριφύλλι» δεν παραγνωρίζουν πως για ένα διάστημα θα… συμβιώσουν με τον Πανιώνιο στις εγκαταστάσεις κι έτσι δεν βιάζονται για να περάσουν από την Παιανία στο «Απήλιον» αλλά προτιμούν αυτό να γίνει χωρίς… κραδασμούς.

Διαβάστε επίσης:

Νταμπίζας: «Πάνω από πρόσωπα ο Παναθηναϊκός» (videos+photos)



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved