«Όλα είναι θέμα συμφωνίας»

«Όλα είναι θέμα συμφωνίας»

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, ανέλυσε τις προτάσεις που κατέθεσε η ΠΑΕ για την αναδιάρθρωση του  ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ αναφέρθηκε και στο κρίσιμο ΔΣ, το οποίο θα γίνει πιθανότατα στις 29 Μαρτίου.

Για την αποχή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το ΔΣ της Super League, ο Δημήτρης Γόντικας, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή κρίναμε ότι δεν ήταν δόκιμο να παραστούμε. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο θεσμός», ενώ σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός παραστεί σε κάποιο μελλοντικό ΔΣ, είπε: «Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Δεν αφορά μόνο ένα πρόσωπο. Για αυτό κάναμε την προσπάθεια να επεξεργαστούμε κάποια μέτρα που καταθέσαμε κιόλας. Προσπαθήσαμε να αφήσουμε να περάσει ένα διάστημα από το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» για να μην υπάρχει πικρία από την πλευρά μας».

Για την πρόταση της «πράσινης» ΠΑΕ για το διαχωρισμό της αστυνομίας και της ιδιωτικής ασφάλειας, τόνισε: «Ένα από τα προβλήματα είναι αν υπάρχει δικαίωμα σύλληψης και αν υπάρχει δικαίωμα για έρευνα κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει συμφωνία και ομοφωνία σε ό,τι θεσμικά μέτρα αποφασίσουμε. Η κατάθεση προτάσεων σημαίνει ότι η Σούπερ Λίγκα μπορεί να προχωρήσει. Έχει πετύχει πράγματα.

Η συζήτηση πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. Να συγκροτηθούν δυο ομάδες για τη βία και τη διαιτησία και να καταθέσουν το πόρισμά τους μέχρι τις 31 Μαϊου. Φέτος ήμουν αυτόπτης μάρτυς σε πολλά περιστατικά. Έχουμε σχηματίσει άποψη για να δούμε πώς μπορεί να γίνει εποικοδομητική η συνεργασία με την αστυνομία. Όλοι έχουμε ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν να φοράμε παρωπίδες και να μην συνεισφέρουμε. Προσπαθούμε να συμβάλουμε στην αξιοπιστία. Λέμε να ληφθούν τα βίντεο ως αποδεικτικό υλικό».

Για τον τομέα που αναφέρεται στον Τύπο, ο Δημήτρης Γόντικας, υποστήριξε: «Καλό είναι να υπάρχει ένας φορέας για να παρεμβαίνει όταν υπάρχει κάποιο εμπρηστικό δημοσίευμα στον Τύπο. Να κάνει ένα συμμάζεμα και να λέει ότι το όριο είναι αυτό. Καλύτερα να έχει προληπτικό ρόλο και όχι κατασταλτικό».

Για το αν συμφωνεί να υπάρχουν συγκεκριμένες και «τυποποιημένες» ποινές, τόνισε: «Έχω ακούσει δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι το νομικό πλαίσιο υφίσταται, ας το εφαρμόσουμε. Η άλλη είναι να πάμε βάσει της UEFA. Είναι θέμα εφαρμογής. Στο τέλος της επιστολής ζητάμε σύσταση δύο ομάδων. Είναι βασικό τα πορίσματα να είναι σύντομα στη διάθεση της Πολιτείας. Κάνουμε σοβαρή προσπάθεια για να δώσουμε βάσεις για έναρξη ουσιαστικού διαλόγου».

Για τον διαχωρισμό διαιτητών και παρατηρητών, επεσήμανε: «Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους. Αν τους διαιτητές τους ορίζει κάποιος και τους τιμωρεί άλλος, παύουν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Θα το κάνει καλύτερο στον έλεγχό του».

Σε ερώτηση για το αν οι διαιτητές πρέπει να προέρχονται από τη γυμναστική ακαδημία, είπε: «Πάμε πιο μακριά. Ας προχωρήσουμε με το πρώτο βήμα και μετά τα άλλα θα μπουν σε μια τροχιά».

Στη συνέχεια, ζητήθηκε να ξεχωρίσει τις δύο από τις πιο σημαντικές προτάσεις: «Δεν είναι τόσο εύκολο να ξεχωρίσεις. Θέλουμε να βάλουμε κάτω τις γραμμές ενός πλαισίου. Η πρόταση που κάνουμε για τη διοίκηση βασίζεται σε μια παλαιότερη της Ξάνθης. Πολύ σημαντικό είναι η οικονομική εξυγίανση. Η βία και η διαιτησία είναι τα σημαντικότερα. Αν συμμετέχουν εκεί άνθρωποι από όλους τους θεσμικούς παράγοντες, θα καταλήξουμε σε πορίσματα. Το έχουμε μελετήσει».

Για την αγωνία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το Μάιο, υποστήριξε: «Είναι γνωστό ότι έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια να γίνει ένα κρίσιμο ΔΣ, το οποίο θα έχει καίριο θέμα συζήτησης αυτό που είπατε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πώς οργανωνόμαστε. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο σωματείο, έχει μεγάλη βάση φιλάθλων. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να δώσουν λύσεις, υπό προϋποθέσεις και όρους. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ. Δεν μπορείς να προεξοφλήσεις τα πράγματα για το αν συνεχίσω να είμαι. Το πιο βασικό είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν και να δούμε τις μεθόδους. Πιθανότερη ημερομηνία για το ΔΣ είναι η 29η Μαρτίου».

Ενώ για το αν θα συζητηθούν άλλα θέματα στο ΔΣ, όπως αυτό του προπονητή ή του τεχνικού διευθυντή, ήταν κάθετος: «Δεν θα συζητηθεί θέμα για προπονητή ή τεχνικό διευθυντή. Επίσης, το ΔΣ θα έχει πειθαρχικής και οικονομικής φύσεως θέματα».

Σε ερώτηση για το αν έχει εξουσιοδότηση να προχωρά σε συμφωνίες και συγκεκριμένα για την ανανέωση του συμβολαίου του Βύντρα, τόνισε: «Για τον Βύντρα έχει συζητηθεί στη διοικούσα επιτροπή, υπάρχουν κατευθύνσεις και εξουσιοδοτήσεις. Ο Βύντρα είναι ο τύπος και ο άνθρωπος που θέλουμε να έχουμε στον Παναθηναϊκό».

Για το αν ο Φερέιρα μπορεί να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και να μην υπάρχει τεχνικός διευθυντής, τόνισε: «Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Θα συζητηθεί. Αν για λόγους κριθεί ότι μπορεί να επιλεγεί άλλο μοντέλο, μπορεί να συζητηθεί».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ τόνισε: «Τα έχει πει όλα ο ίδιος. Η πρόθεση του ανθρώπου έχει κοινοποιηθεί μέσω των ΜΜΕ, αλλά το τελευταίο διάστημα διαφοροποιείται από τον ίδιο. Όλα αυτά έχουν να κάνουν και με το πώς θα είναι ο Παναθηναϊκός την επόμενη μέρα. Πρέπει να υπάρχει ορθολογισμός των δαπανών. Στη σημερινή εποχή δεν μπορούμε να κινηθούμε χωρίς να κάνουμε ορθολογισμό των δαπανών».

Αν ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει οικονομικά, ήταν απόλυτος: «Δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους, μπορεί και ο μεγαλύτερος. Αν δείτε ποιοι είναι στη διοίκηση, θα πάρετε αμέσως μια εικόνα. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπουμε το τι γίνεται παγκοσμίως. Από παντού έρχεται το μήνυμα ότι πρέπει να συμμαζευτούμε».

Για το αν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στο ΔΣ, είπε: «Η πολυμετοχικότητα σταματάει μόνο όταν δίνονται οι μετοχές. Δεν είναι δυνατόν να κινούμεθα ότι βαδίζουμε σε αδιέξοδο. Δεν σημαίνει ότι όσοι δεν θέλουν, δεν ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας».

Για τον Νικόλα Πατέρα, τόνισε: «Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Δεν υπάρχει θέμα μαύρης πέτρας. Δεν ξέρω αν θέλει να επιστρέψει».

Για τις μηνύσεις που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός, τόνισε: «Είναι δικονομικό τέχνασμα. Ποιος; Ο Μαρινάκης στον Σισέ για συκοφαντική δυσφήμιση;»

Κλείνοντας επανέλαβε για τη Super League: «Δεν τίθεται θέμα θεσμών. Ο θεσμός έχει δείξει ότι μπορεί να συνεχίσει και να προοδεύσει. Το πρωτάθλημα το διοργανώνει παντού ένας τέτοιος φορέας. Είναι θέμα προσώπων».



Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved