Τρεις απόντες στο ΔΣ

Τρεις απόντες στο ΔΣ

Με τρεις απουσίες διεξήχθη το σημερινό έκτακτο ΔΣ της Super League, αφού Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Λάρισα δεν παρευρέθηκαν.

 Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε αποστείλει νωρίτερα επιστολή με την οποία χαρακτήριζε την Superleague ακατάλληλη για την διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Απών ήταν και ο Θοδωρής Ζαγοράκης από πλευράς ΠΑΟΚ χωρίς όμως να εξηγεί τους λόγους της απουσίας του.

Επιστολή στην Διοργανώτρια είχε αποστείλει και ο Κώστας Πηλαδάκης, με την οποία εξηγούσε πως ο λόγος της απουσίας του ήταν η παρουσία στο ΔΣ του κ .Μπέου.

Λίγο πριν τη λήξη του ΔΣ αποχώρησαν και οι δύο εκπρόσωποι της ΑΕΚ, κ. Κοσμάτος και Κωνσταντινίδης, όχι όμως λόγω διαφωνίας, αλλά επειδή η αποστολή της Ένωσης «πετάει» για Θεσσαλονίκη εν όψει του επαναληπτικού κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Σε πηγαδάκι, ο κ. Κοσμάτος τάχθηκε κατά της διοργάνωσης του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ:

«Δεν συμφωνούμε με την τοποθέτηση του κ. Μπιτσαξή να πάει το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ. Πιστεύουμε ότι δεν είναι έτοιμη για αυτό. Θέλουμε να γίνεται από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά να γίνουν ριζικές αλλαγές πρώτα. Δεν είναι ώριμη η τοποθέτηση του Μπιτσαξή, γιατί το ποδόσφαιρό μας συγκεντρώνει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας».

Κατά την έξοδό του από το έκτακτο Δ.Σ. της Superleague ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Γεράσιμος Βεντούρης, σε πηγαδάκι επεσήμανε ότι η ΕΠΟ δεν διαθέτει τους κατάληλους παράγοντες, ώστε να στηρίξει το πρωτάθλημα: «Η ΕΠΟ δεν μπορεί να στηρίξει το πρωτάθλημα με αυτούς τους συγκεκριμένους παράγοντες», είπε χαρακτηριστικά.

Στις 4.40 μμ. αποχώρησε από το ΔΣ ο κ. Μαρινάκης που δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο και είπε πως η Super League προχώρησε σε μια ομόφωνη (13 παρόντες) ανακοίνωση που θα διανεμηθεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Μόλις τελειώσαμε τ ο συμβούλιο μας. Θα δείτε την ανακοίνωση που θα βγάλουμε, ήταν ομόφωνη ανακοίνωση από όλα τα μέλη της Σούπερ Λίγκα, που ξεκαθαρίζει τη θέση μας. Δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό. Επίσης θα σας μοιράσουν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, την ομιλία μου στο Συμβούλιο. Όταν διαβάσετε την ομιλία μου, θα δείτε, είναι ξεκάθαρα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ομιλία του κ. Μαρινάκη στο ΔΣ μπορείτε να την διαβάσετε εδώ και την ανακοίνωση της Super League μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

 

Μπέος: «Ας βάλει πρόεδρο τον Βέρτη»

Κατά την αποχώρησή του ο Αχιλλέας Μπέος τοποθετήθηκε τόσο στο θέμα του ΔΣ, όσο και στο θέμα των κασετών, ενώ εμφανίστηκε κάθετος ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να φύγει από τη Super League: «Το πρωτάθλημα δεν φεύγει σε καμία περίπτωση από τη Super League. Η ΕΠΟ δεν έχει το δικαίωμα ούτε τη δυνατότητα να το διοργανώσει. Όλο αυτό είναι μια επιθυμία ή πόθος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αυτό είναι αντίθετο στις επιταγές της FIFA και της UEFA».

Σχετικά με τις μηνύσεις που έχει προαναγγείλει, είπε: «Όλα αυτά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στον υποκλοπέα και το συνεργάτη του. Εγώ δεν θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει διαφθορά, απάντησε: «Αν υπάρχει διαφθορά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει στη Super League. Είναι πρωτάθλημα που χαίρονται όλοι να το βλέπουν. Δεν έχει κριθεί τίποτα ούτε για το ποιος θα πάρει τον τίτλο, ούτε ποιος θα βγει στην Ευρώπη ούτε για το ποιος θα υποβιβαστεί».

Για την επιστολή του Κώστα Πηλαδάκη προς τη Super League, τόνισε: «Υπάρχει πειθαρχικό όργανο που θα επιληφθεί. Εγώ πάντως δεν είμαι πρόεδρος ΠΑΕ που ενώ έχω 15.000 κόσμο στο γήπεδο, δηλώνω ότι έχω 4.000. Αν θέλει ο κ. Πηλαδάκης να σώσει τη Λάρισα, να ζητήσει προεδρικό διάταγμα. Να βάλει και πρόεδρο τον Βέρτη και να κάνουν συναυλίες επί χόρτου και επί πάγου».

Κλείνοντας άφησε πάλι αιχμές για τον Νικόλα Πατέρα, αλλά και τον Πάνο Μπιτσαξή: «Η Super League είναι συνεταιρισμός που ορίζει αγώνες και διαχειρίζεται τα έσοδα. Η οργάνωση όλου του ποδοσφαίρου ανήκει στην ΕΠΟ. Αν νομίζουν μερικοί ότι μπορούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις με επιταγές 200.000 ευρώ είναι γελασμένοι. Και ένας περαστικός όπως ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δεν μπορεί να κρίνει έναν παράγοντα από το αν είναι χοντρός ή καραφλός, αλλά μόνο από το έργο του».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved