«Δουλειά και όχι λόγια στον νέο Παναθηναϊκό» (photos+videos)

«Δουλειά και όχι λόγια στον νέο Παναθηναϊκό» (photos+videos)

Το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού της νέας σεζόν παρουσιάστηκε στην Παιανία από τον Γιάννη Αλαφούζο, με τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου, και τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Δημήτρη Σαραβάκο, να δίνουν το στίγμα της επόμενης μέρας στο «τριφύλλι»…

Το μεσημέρι της Τρίτης (14/05), έγινε η παρουσίαση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού και των συνεργατών του, με το πάνελ να είναι πολυπληθές και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, να αναλαμβάνει την παρουσίαση. Τις απαραίτητες συστάσεις έκανε ο γενικός αρχηγός του «τριφυλλιού», Βασίλης Κωνσταντίνου που καλωσόρισε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού όλα τα νέα μέλη του τεχνικού τιμ.

Επισήμως πλέον, ο Γιάννης Αναστασίου είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ενώ βοηθός του θα είναι ο Γιάννης Βονόρτας που παραμένει στο τεχνικό τιμ, όπως κι ο προπονητής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Αγριόγιαννης. Γυμναστής της ομάδας θα είναι ο Γιόσεφ Φος ενώ ρόλο στο τεχνικό τιμ θα έχει κι ο Άγγλος, Στιβ Ρούτερ. Παράλληλα, η μεγάλη επιστροφή στην Παιανία ήταν αυτή του Δημήτρη Σαραβάκου ο οποίος ανέλαβε πόστο διευθυντή ποδοσφαίρου, ενώ ο Νίκος Νταμπίζας θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής των «πράσινων», ο οποίος ωστόσο δεν ήταν στην παρουσίαση αφού βρίσκεται στη Νιόν της Ελβετίας για σεμινάρια προπονητικής της UEFA.

Το μήκος κύματος των δηλώσεων δεν διέφερε, με τον Αναστασίου να τονίζει πως θέλει να αποφύγει τα πολλά λόγια και προτιμά να επικεντρωθεί στη σκληρή δουλειά για να καταφέρει να φτιάξει έναν Παναθηναϊκό που θα παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας το οποίο θα ευχαριστεί τον κόσμο του. Ο νέος προπονητής των «πράσινων» υποστήριξε πως ήδη έχει εκπονηθεί το πλάνο για τις μεταγραφές και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν 2-3 προσθήκες.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαραβάκος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι επέστρεψε στην ομάδα σε ένα πόστο που τον ευχαριστεί, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως στόχος είναι να έρθουν στον Παναθηναϊκό ποδοσφαιριστές που θα καταλαβαίνουν το βάρος της φανέλας που φοράνε και δεν θα ενδιαφέρονται μόνο για το συμβόλαιο. Όσο για τον Νίκο Νταμπίζα, διαβάστηκε μήνυμά του στο οποίο υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για την αναγέννηση των «πράσινων».

Εξίσου σημαντικές ήταν και οι τοποθετήσεις του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου και αποκάλυψε ότι θα γίνει ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της «Συμμαχίας» και τους φίλους του Παναθηναϊκού για το αν θέλουν μόνιμη εγκατάσταση της ομάδας στη «Λεωφόρο». Παράλληλα, επισήμανε πως το μπάτζετ θα μειωθεί δραματικά για να μπορέσει το «τριφύλλι» να μειώσει παράλληλα και το πρωτογενές έλλειμμά του, ενώ έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές για τη διαιτησία…

«Ποδόσφαιρο κυριαρχίας στη Λεωφόρο»

Το πρώτο καλωσόρισμα έγινε από τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που θέλει να έχει ο νέος Παναθηναϊκός κι η οποία ήταν ο βασικός άξονας επιλογής των προσώπων για το νέο τεχνικό τιμ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της «πράσιης» ΠΑΕ μίλησε για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και το τι θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής από πλευράς «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», μιλώντας για μείωση του μπάτζετ αλλά και αισιοδοξία για μείωση του ελλείμματος και δημιουργία ενός πανίσχυρου Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια.

Η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν η εξής:

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Θέλουμε σήμερα να πούμε λίγα πράγματα για τη φιλοσοφία μας και τους λόγους που επιλέξαμε τη συγκεκριμένη τεχνική ηγεσία και να σας δώσουμε μια γεύση για τη γενικότερη φιλοσοφία μας και πέραν του ποδοσφαιρικού κομματιού.

Η προπονητική ομάδα επιλέγει με βασικό κριτήριο το υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου, το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ήθος. Θέλαμε να βρούμε ανθρώπους που να μοιράζονται το ίδιο όραμα, την ίδια πεποίθηση και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε στην Ελλάδα μια ομάδα – πρότυπο με αρχές και όραμα.

Προπονητής μας λοιπόν είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο κ. Ρούτερ είναι πολύ γνωστός και ειδικεύεται σε δημιουργία προπονητών και νέων παικτών. Ο Γιάννης Βονόρτας είναι δικαιωματικά σε αυτό το τραπέζι, γιατί στήριξε την ομάδα. Δεν εννοώ ότι δεν τη στήριξε ο Χουάν Ρότσα. Όμως ο κ. Βονόρτας το έκανε με τεράστια επιτυχία και του ζήτησε ο κ. Αναστασίου να μετέχει. Ο Γιούσεφ Φος, τέλος, είναι ο γυμναστής της ομάδας.

Ο κ. Νταμπίζας θα είναι ο τεχνικός μας σύμβουλος, ο τεχνικός μας διευθυντής. Αυτή τη στιγμή είναι στη Νιόν της Ελβετίας, για το δίπλωμα UEFA Pro.

Το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα από εδώ και πέρα, θα είναι σύγχρονο, επιθετικό και ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Όσο αφορά το πού θα παίζουμε αυτό το ποδόσφαιρο, πρόθεσή μας είναι να το κάνουμε στη Λεωφόρο. Τις επόμενες ημέρες θα θέσουμε ένα ερώτημα στον κόσμο μας και τα μέλη της «Συμμαχίας». Αν επιθυμούν να μείνουμε για πάντα στη «Λεωφόρο» ή αν επιθυμούν να προσπαθήσουμε να κάνουμε νέο γήπεδο στο Βοτανικό.

Η εισήγηση του κόσμου θα είναι σημαντική για την απόφασή μας. Αν επιλεγεί η Λεωφόρος, θα πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες. Έχουμε ήδη σχέδια για να ανακαινιστεί εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτό θα καθοριστεί και από τα οικονομικά μας και από τη διάθεση των οπαδών μας να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, θέλω να πω δυο λόγια για τη Συμμαχία και το τι κάναμε φέτος. Σήμερα το απόγευμα έχουμε ΔΣ στη Συμμαχία και θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το κόστος της συνδρομής. Θα είναι πιο χαμηλό από πέρσι. Υπάρχει πρόταση για 75 ευρώ αλλά δεν είναι τελικό. Θα υπάρξει προτεραιότητα για τα διαρκείας για ένα μήνα στα μέλη της Συμμαχίας. Όποιος παίρνει διαρκείας σε αυτό το διάστημα θα είναι και μέλος της Συμμαχίας, με το αντίτιμο του εισιτηρίου. Αυτό είναι μια προσπάθεια να γίνουνε περισσότερα τα μέλη μας.

Θέλω να σας υπενθυμίσω που ήμασταν πριν ένα χρόνο, τέτοια εποχή. Δεν είχαμε διοίκηση, οι μέτοχοι ήταν αμέτοχοι, ο ένας μέτοχος είχε παρκάρει τις μετοχές του και τις είχε εγκαταλείψει και οι άλλοι δεν ήθελα να βάλουν χρήματα. Χωρίς διοίκηση το μέλλον ήταν αβέβαιο.

Εμείς δημιουργήσαμε τη Συμμαχία για να αποκτήσει ο σύλλογος διοίκηση και να έχει ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς σύγχρονο. Η UEFA πιστεύει στην οπαδική βάση και πιστεύει πως είναι το μέλλον να εκλέγει ο κόσμος της διοικήσεις των ομάδων τους. Η Συμμαχία από πέρσι έχει συνεισφέρει 5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό, ενώ έχουμε μαζέψει άλλα 3 εκατ. ευρώ που θα επενδυθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα, κάποιοι επιχειρηματίες φίλοι του Παναθηναϊκού απέδειξαν πως στηρίζουν την ομάδα. Περιμένουμε κι από τους οπαδούς μας να κάνουν τις υπερβάσεις που χρειάζονται για να δημιουργήσουμε έναν νέο Παναθηναϊκό.

Όσο για τα οικονομικά μας, το μπάτζετ πέρσι ήταν 29 εκατ. ευρώ και φέτος θα είναι 12 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά μας θα είναι, χωρίς ευρωπαϊκή διάσταση, 13 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να έχουμε ένα μικρό πλεόνασμα και να αρχίσουμε να μειώνουμε το συσσωρευμένο χρέος.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο, πολύ ισχυρό Παναθηναϊκό. Σας υπενθυμίζω πως η Ντόρτμουντ πριν δέκα χρόνια ήταν σε αυτή τη θέση που είμαστε μείς τώρα και παίζει τελικό Champions League. Ο «αιώνιος αντίπαλός» Ολυμπιακός, έδειξε το ίδιο στο μπάσκετ. Πως με λίγα χρήματα αλλά σωστή οργάνωση μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κωνσταντίνου παρουσίασε τον Γιάννη Αναστασίου, υπενθυμίζοντας πως έχει περάσει και στο παρελθόν από το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού, όντας βοηθός του Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Γιάννης Αναστασίου στην πρώτη του τοποθέτηση επισήμανε:

«Για εμένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή και η διοίκηση του Παναθηναϊκού μου έδειξε τόση εμπιστοσύνη. Όταν ήμουν στην Αγγλία είχα μια επικοινωνία με τον κ. Αλαφούζο, με ρώτησε για το πλάνο μου και τι θα ήθελα να κάνω. Για μένα ήταν σημαντικό να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα για τη δομή και το πλάνο της ομάδας.

Ήταν θετικό το ότι πέρασα πρόσφατα από την ομάδα και ήξερα τη λειτουργία της. Με βοήθησε αρκετά αυτό για να καταλάβω το πλάνο που έπρεπε να καθορίσουμε.

Είναι σημαντικό να περάσει το κλαμπ σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ, όχι μόνο ελληνικό. Το βίωνα στο εξωτερικό, κάθε φορά που γινόταν αναφορά στην Ελλάδα μιλούσαν για τον Παναθηναϊκό, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ. Το βίωσα κι όταν έγινε γνωστό πως θα αναλάβω την ομάδα.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε τη δική μας φιλοσοφία. Να μην βασιστούμε σε μοντέλο αγγλικό, γερμανικό, ολλανδικό. Να έχουμε τη δική μας φιλοσοφία. Αυτή τη στιγμή στην ακαδημία γίνεται πολύ καλή δουλειά κι υπάρχει η σωστή φιλοσοφία. Αυτό πρέπει να περάσει στην πρώτη ομάδα, να μπορεί ο Παναθηναϊκός να δημιουργεί τους δικούς του παίκτες, τους δικούς του προπονητές, να λειτουργεί όπως τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι, δεν θέλουμε τα μεγάλα λόγια, θα είμαστε όλη μέρα στο γήπεδο, θα δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα γιατί χρειάζεται πολύ δουλειά σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Έγιναν συζητήσεις για τους συνεργάτες. Ήθελα τον κ. Ρούτερ γιατί θα βοηθήσει πολύ σε αυτό που σας είπα πριν. Να μπορεί ο Παναθηναϊκός να παράγει παίκτες αλλά και προπονητές.

Για τον κ. Βονόρτα, ζήτησα να μείνει στην ομάδα καθώς είναι Παναθηναϊκός. Ξέρει τα πάντα για την ομάδα, δούλεψε στα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό κι ήταν δική μου επιθυμία να μείνει.

Ο κ. Φος είναι εξειδικευμένος στο κομάτι του φίτνες, πρέπει σαν Παναθηναϊκός να είμαστε δυνατοί και φιτ, για να μπορούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Αυτή η δουλειά θα γίνεται και με μπάλα, για να είναι ευχάριστη για τους παίκτες.

Στο τιμ θα μείνει κι ο Παναγιώτης Αγριόγιαννης. Ο προπονητής τερματοφυλάκων που έχει φτιάξει μια τετράδα ισάξιων κι εξαιρετικών τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν συναντάς σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Εκτός του τιμ, θα είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Νίκος Νταμπίζας. Δυο παιδιά με πάρα πολλές γνώσεις και με εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό που μετράει είναι η εμπιστοσύνη που έχουμε ο ένας στις δυνατότητες του άλλου για να προχωρήσουμε το πλάνο μας.

Όπως είπαμε, τα λόγια δεν μας αρέσουν. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να παλεύει στο γήπεδο να παίξει ποδόσφαιρο το οποίο θα ευχαριστεί και τον κόσμο και εμάς τους ίδιους. Δεν θέλουμε να έρθουν παίκτες απλά για να έρθουν. Καλύτερα να παίξουν τα πιτσιρίκια, που θα το κάνουν και με την ψυχή τους.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλες πορείες και είχε εξαιρετικές ομάδες βασισμένες στο ελληνικό στοιχείο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έρθουν και παίκτες. Θα ψάξουμε παίκτες στο μπάτζετ που θέλουμε με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Αυτό που θέλουμε από τον κάθε παίκτη, είναι να έρθει εδώ και να έχει φιλοδοξία να πετύχει κάτι με τον Παναθηναϊκό. Όχι να επαναπαυτεί σε ένα συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ και κάθε παίκτης πρέπει να έχει φιλοδοξίες και στόχους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, γενικότερα η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και δεν θα ήταν ηθικό να υπάρχουν συμβόλαια των δυο και των τριών εκατομμυρίων. Δεν είναι αυτό που ζητάμε. Για εμάς είναι σημαντικό αυτό. Ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε, έχουμε επικοινωνία και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Θα το διατηρήσουμε ως το τέλος και κάθε μέρα. Υπάρχει όρεξη για δουλειά, σε συνεργασία με τη διοίκηση θέλουμε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη περίοδο που είναι τώρα».

«Χαρούμενος για Σαραβάκο»

Ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέχεια, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην επιστροφή του Δημήτρη Σαραβάκου, μιλώντας για την αξία και την ιστορία του «μικρού» στον Παναθηναϊκό, εκθειάζοντας παράλληλα τον χαρακτήρα του και τη φιλοσοφία του.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είναι εδώ ο Δημήτρης Σαραβάκος. Είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσουν αυτά τα πράγματα, ούτε η δημοσιότητα. Ειμαι όμως εξαιρετικά χαρούμενος που ο Δημήτρης Σαραβάκος είναι μαζί μας εδώ, εκπροσωπώντας τους μεγάλους παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

«Να καταλαβαίνουν ότι παίζουν στον Παναθηναϊκό»

Ο Σαραβάκος από την πλευρά του δήλωσε επίσης χαρούμενος για την επιστροφή του στην Παιανία μετά από αρκετά χρόνια, ως μέλος του Παναθηναϊκού, τόνισε πως θέλει να προσφέρει από το νέο του πόστο ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος είναι να έρθουν στην ομάδα παίκτες που θα καταλαβαίνουν το μέγεθος της φανέλας που φοράνε.

«Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Ειμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια είμαι στον Παναθηναϊκό κι έχω αυτή τη θέση. Έχω μιλήσει με το τιμ. Δεν θέλω τα πολλά λόγια. Θα ειμαι ο συνδετικός κρίκος με το τιμ, με τον Γιάννη Αναστασίου, με τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιάννη Βονόρτα», ανέφερε ο Δημήτρης Σαραβάκος και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, στόχος μας είναι να φέρουμε στην ομάδα παίκτες που δεν θα θέλουν μόνο ένα καλό συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα ξέρουν την ιστορία του Παναθηναϊκού και το τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό».

Νταμπίζας: «Τιμή κι ευθύνη»

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και στην ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή από τον Νίκο Νταμπίζα, για τον οποίο υπήρξε ενημέρωσε ότι είναι στη Νιόν της Ελβετίας για σεμινάρια προπονητικής UEFA Pro. Μάλιστα, διαβάστηκε επιστολή του νέου τεχνικού διευθυντή των «πράσινων», στην οποία αναφέρει ότι είναι μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη να αναλάβει αυτό το πόστο στον Παναθηναϊκό.

«Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της ομάδας για την επιλογή στο πρόσωπό μου. Ένας μεγάλος σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό λόγο, κάτι που αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πράξη», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση του Νίκου Νταμπίζα.

Λίγα λόγια από Ρούτερ, Φος

Στο πανέλ, όπως αναφέραμε, ήταν και ο Στιβ Ρούτερ αλλά κι ο Γιούσεφ Φος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό που τους επέλεξαν και στη συνέχεια έκαναν από μια μικρή τοποθέτηση για τη νέα προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα τους.

Ο Στιβ Ρούτερ είπε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού που με επέλεξε. Δεν βλέπετε συχνά Άγγλους προπονητές γιατί είμαστε ένας μικρός νησιωτικός λαός. Μας κατηγορούν πολλές φορές ότι είμαστε και ξενόφοβοι. Είχα την τύχη στην καριέρα μου να συνεργαστώ με ανθρώπους όπως ο Γιάννης Σαμαράς και ο Γιάννης Αναστασίου. Όταν συναντάς ανθρώπους κοιτάς πρώτα το χαρακτήρα τους. Αυτό που είδα, είναι άνθρωποι πιστοί και ικανοί και που έχουν όλα τα φόντα να διαπρέψουν ως προπονητές.

Όταν μου ήρθε η δυνατότητα να έρθω σε έναν σύλλογο με το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, αυτό ήταν αρκετό για να με πείσει να αποδεχθώ την πρόκληση για να μπορέσω να έρθω εδώ και να δημιουργήσω. Όλοι μίλησαν για τη φιλοσοφία του συλλόγου. Εγώ θα ήθελα να πω για τους ανθρώπους που έχω ήδη συναντήσει εδώ. Όλοι αγκαλιάζουν αυτές τις αρχές. Ο ρόλος μου θα είναι να υποστηρίξω όλα τα άτομα στο σύλλογο.

Το θέμα είναι πάντα οι καλές προθέσεις. Αποδέχομαι την πρόκληση, ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση του συλλόγου».

Ενώ ο Γιούσεφ Φος, σχολίασε: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό που είμαι εδώ και μου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω σε έναν μεγάλο σύλλογο. Θα ήθελα να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου το σύλλογο, με όλες μου τις δυνάμεις. Ευχαριστώ».

Παρέδωσε τα… κλειδιά ο Βονόρτας

Στο τεχνικό τιμ της ομάδας, όπως ήταν γνωστό, παρέμεινε ο Γιάννης Βονόρτας. Μάλιστα, όπως είχε τονίσει νωρίτερα ο Γιάννης Αναστασίου, ήταν πρόθεση του νέου προπονητή να τον έχει ως βοηθό του. Ο Βονόρτας μίλησε για την τελική ευθεία της φετινής χρονιάς αλλά και για τη νέα σελίδα στον Παναθηναϊκό, παραδίδοντα τα ηνία στον Γιάννη Αναστασίου με μια θερμή χειραψία…

«Δεν καταφέραμε να βάλουμε την ομάδα στα play off, ήταν μικρό το διάστημα και η παραμικρή απώλεια θα κόστιζε. Καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε στο τέλος έχοντας ένα καλό αγωνιστικό προφίλ και να περιμένουμε τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συνεργάτες (σ.σ. ανέφερε όλο το τιμ του Παναθηναϊκού που δούλεψε μαζί του), γιατί κάθε μέρα βοήθησαν για να πετύχουμε όσο περισσότερα μπορούσαμε. Είμαι χαρούμενος που ειμαι εδώ, γιατί πιστεύω σε αυτό το όραμα που έχει να κάνει με την αναγέννηση του Παναθηναϊκού.

Ειμαι σίγουρος πως θα πάμε καλά, δεν λέω καλή επιτυχία γιατί θα πάμε καλά. Είμαι σίγουρος. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Γιάννη Αναστασίου και του παραδίδω τα κλειδιά της ομάδας», ήταν τα λόγια του…

Η «Παναθηναϊκή φιλοσοφία» και η θωράκιση Αλαφούζου

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου, με κύριους αποδέκτες τον Γιάννη Αναστασίου και τον Γιάννη Αλαφούζο, με τον προπονητή και τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να δίνουν απαντήσεις για τη φιλοσοφία της ομάδας αλλά και το πώς θα θωρακιστεί η ομάδα ενόψει της νέας χρονιάς.

«Ο Παναθηναϊκός έχει τη δική του φιλοσοφία, και το λέω γιατί με τους συνεργάτες μου έχουμε πλάνο. Κύρια χαρακτηριστικά που ζητάμε είναι η ταχύτητα και το καλό κράτημα της μπάλας. Όσοι παίκτες έχουν τέτοια χαρακτηριστικά μας ενδιαφέρουν. Το μπάτζετ είναι χαμηλό και στην Ευρώπη έχουν μια εντύπωση πως το χρήμα ρέει άφθονο. Μιλάς με εκπροσώπους παικτών και ζητάνε τρελά λεφτά. Εμείς θέλουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν πως έχει η κατάσταση και θέλουμε παίκτες που να έρθουν στην ομάδα και να καταλάβουν το μεγαλείο της ομάδας», ανέφερε ο Γιάννης Αναστασίου σε ερώτηση για τη φιλοσοφία της ομάδας, ενώ όταν του ζητήθηκε να οριοθετήσει τι θα συνιστά επιτυχία για τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου, επισήμανε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα κορυφής. Είναι εύκολο να δώσουμε υποσχέσεις. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα μεγιστοποιήσουμε τις ώρες μας στο γήπεδο, μαζί με τον κ. Ρούτερ, για να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Ο Γιάννης Αλαφούζος σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει αλλαγή του μπάτζετ με ενδεχόμενη ευρωπαϊκή παρουσία του Παναθηναϊκού εν τέλει, σημείωσε: «Δεν υπάρχει λόγος για να αλλάξει το μπάτζετ σε περίπτωση που παίξουμε στην Ευρώπη. Το μπάτζετ και οι αρχές που βάζουμε, είναι για να δημιουργήσουμε μελλοντικά έναν πολύ ισχυρό Παναθηναϊκό», ενώ ο Αναστασίου για το ίδιο ενδεχόμενο αναφορικά με το αν θα αλλάξει ο σχεδιασμός, είπε: «Για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Ο σχεδιασμός μας έχει ήδη γίνει, το μπάτζετ το ξέρουμε, τους παίκτες που θέλουμε τους ξέρουμε, έχουμε το πλάνο μας και είτε βγει, είτε όχι η ομάδα στην Ευρώπη είναι το ίδιο».

Ο Γιάννης Αναστασίου ρωτήθηκε για το πώς αποφάσισε να έρθει παρά τις δυσκολίες του Παναθηναϊκού, για να απαντήσει: «Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, τους συνεργάτες μου και τον Παναθηναϊκό σαν σύλλογο. Είχα ένα όραμα και από την περίοδο που ήμουν πριν. Πρέπει η ομάδα αυτή να είναι όπως της αρμόζει. Μοιράστηκα το όραμα με τον κ. Αλαφούζο, είχε το ίδιο όραμα και ήταν πιο εύκολο να προχωρήσει η συνεργασία».

Σε ερώτηση για το πώς θα θωρακίσει τον Αναστασίου και την ομάδα, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: «Αναφέρεστε προφανώς στη διαιτησία. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση. Ένας γνωστός δικηγόρος θα υποβάλει τις επόμενες μέρες μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης αν αυτά που λέμε ισχύουν ή αν είναι φαντασιώσεις δικές μας».

Υπάρχων ρόστερ, Νταμπίζας και ακαδημίες

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τη γνώμη που έχει για το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο νέος τεχνικός των «πράσινων» δεν πήρε δημόσια θέση, παρέπεμψε στη διοίκηση και αυτή κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και για το θέμα με τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπο του Νίκου Νταμπίζα.

«Από το υπάρχον υλικό θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα με τους παίκτες. Θα ήταν πιο τίμιο. Για τις μεταγραφές υπάρχει αρκετή κίνηση. Οι στόχοι έχουν οριοθετηθεί, έχουν γίνει επαφές, έχουμε μιλήσει με παίκτες και είναι σημαντικό το μεγαλείο του ΠΑΟ στην Ευρώπη. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά τις επόμενες μέρες ίσως μπορέσουμε να ανακοινώσουμε δύο ίσως και τρεις παίκτες», είπε ο Γιάννης Αναστασίου όταν ρωτήθηκε για το ποιους παίκτες υπολογίζει από το υπάρχον ρόστερ.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του κόσμου με την πρόσληψη Νταμπίζα, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε με τη σειρά του: «Βασικότατος λόγος που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε είναι η μεγάλη του εμπειρία από το εξωτερικό. Το αγγλικό ποδόσφαιρο διαφέρει σε πολλά από το δικό μας και κυρίως σε ήθος. Με εντυπωσίασε η αρτιότητα της σκέψης του και οι αρχές που έδειξε να έχει. Είναι ευθύνη της διοίκησης να επιλέγει τους συνεργάτες της. Σεβόμαστε την άποψη των οπαδών μας και είμαστε πάντα σε ανοικτό διάλογο, αλλά πρέπει και η διοίκηση να αποφασίζει με ποιους θα συνεργαστεί».

Στον Γιάννη Αναστασίου έγινε και ερώτηση για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στην οποία αποκρίθηκε: «Είναι στόχος να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές τους. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Πρέπει τα παιδιά που θα μπουν στην ομάδα να έχουν εκπαίδευση που πρέπει. Θα υπάρχει εβδομαδιαία επικοινωνία με την ακαδημία. Θα συζητιούνται τα πάντα που αφορούν την εξέλιξη των ακαδημιών και των παικτών, για να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Είναι ευαίσθητη η ηλικία των παικτών και πολλές φορές το περιβάλλον αντί να φτιάξει έναν παίκτη τον καταστρέφει. Για μας θα είναι σημαντικό να τους προστατεύουμε».

Εσωτερικός ανταγωνισμός, στήριξη και… Καραγκούνης

Στο τελείωμα της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Αναστασίου ρωτήθηκε για το αν θέλει να δημιουργήσει έναν βασικό κορμό ποδοσφαιριστών για να τονίσει πως θέλει να δουλέψει το πολύ με 20 ποδοσφαιριστές για να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για τη στήριξη που πρέπει να έχει η ομάδα πριν αναφερθεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού στον Γιώργο Καραγκούνη και στην πιθανή επιστροφή του στο «τριφύλλι»…

Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. Στόχος είναι η ομάδα να έχει 20 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Θέλω να δουλέψω με μικρό ρόστερ για να υπάρχει ανταγωνισμός. Όλοι θα παίζουν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Τα παιδιά από την ακαδημία θα πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα. Τους υπολογίζουμε κανονικά για την πρώτη ομάδα. Γι' αυτούς που θα φύγουν καλό θα είναι να το μάθουν οι παίκτες πρώτα και μετά ο Τύπος», ανέφερε ο Αναστασίου στην ερώτηση για τον βασικό κορμό.

Όσο για το πώς θα στηριχθεί και αν θα παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα, ο Αλαφούζος πήρε το λόγο και τόνισε: «Δεν είμαι μεγαλομέτοχος, ούτε καν μέτοχος. Είμαι πρόεδρος της Συμμαχίας και προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου να εισάγουμε ένα άλλο ήθος και ύφος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος του ΠΑΟ είναι να είναι πάντα πρωταθλητής, αλλά είμαστε ρεαλιστές. Και πέρσι στόχος μας ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έγιναν λάθη από τη διοίκηση, σε παίκτες και από προπονητές. Ήταν μια κατάσταση ανάγκης και ήμασταν άπειροι. Τουλάχιστον εγώ. Είναι δύσκολο να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, γιατί ο Ολυμπιακός μονοπωλεί τα έσοδα από το Champions League. Αλλά δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και μίλησα για τη μηνυτήρια αναφορά που θα κάνουμε. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν είμαστε υπερφίαλοι. Δεν λέμε ότι έχουμε βρει τη συνταγή της επιτυχίας, αλλά στόχος είναι το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται άλλη φιλοσοφία και εξήγηση».

Η τελευταία ερώτηση προς τον Γιάννη Αναστασίου, αφορούσε τον Γιώργο Καραγκούνη με τον νεαρό τεχνικό να απαντά: «Ο Γιώργος είναι μετά το Δημήτρη Σαραβάκο το μεγαλύτερο όνομα του Παναθηναϊκού. Ένας παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα. Είναι στη Φούλαμ, έχει συμβόλαιο κι αν δεν εξελιχθούν τα πράγματα όπως θέλει με τη Φούλαμ, σίγουρα μας ενδιαφέρει σαν παίκτης».

Τέλος, με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε το λόγο θίγοντας κάποια ζητήματα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

«Φέτος στη Συμμαχία όταν γίνεσαι μέλος θα παίρνεις εκπτωτική κάρτα και θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Θα περιλαμβάνονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, εκπτώσεις σε μαγαζιά κλπ. Όποιος επενδύει στην ομάδα, θα παίρνει τα λεφτά του πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Βίντεο απο την παρουσίαση, από την ιστοσελίδα paoworld.gr

«Δουλειά και όχι λόγια στον νέο Παναθηναϊκό» (photos+videos)



ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χόρεψε αγκαλιά με την κούπα! - Δείτε το video
ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χόρεψε αγκαλιά με την κούπα! - Δείτε το video
Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Στην Πλατεία Κοτζιά το Fan Festival
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Στην Πλατεία Κοτζιά το Fan Festival
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved