Τρεις δρόμοι για πρόεδρο

Τρεις δρόμοι για πρόεδρο

Δύσκολα θα διατηρηθεί το μοντέλο της διοικούσας επιτροπής στον Παναθηναϊκό, με τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου να είναι τρεις για την ώρα.

Όπως είναι πλέον γνωστός στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να γίνει η επιλογή της επόμενης μέρας. Οι δρόμοι για τους «πράσινους» είναι δύο και συγκεκριμένοι. Ή θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με τα χρήματα που θα βάλουν οι μέτοχοι να εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ στο εγγύς μέλλον, ή θα πορευτούν οι «πράσινοι» με «σφιχτή» οικονομική πολιτική και την διοικούσα επιτροπή να «τρέχει» το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέτοχοι του «τριφυλλιού» θέλουν να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση και να υπάρξει πρόεδρος στην ΠΑΕ ο οποίος όμως θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Τα ονόματα που ως τώρα φέρονται επικρατέστερα για την θέση, είναι αυτά των Αδαμάντιου Πολέμη, Παναγιώτη Δάβαρη και Δημήτρη Γόντικα.

Σε ότι αφορά τον πρώτο, έχει τόσο το κύρος όσο και την οικονομική επιφάνεια να αναλάβει τον ρόλο του «αφεντικού» στον Παναθηναϊκό, έχοντας παράλληλα και την καθολική αποδοχή όλων των μετόχων της «πράσινης» ΠΑΕ. Αυτό που «κολλάει» την ανάληψη της προεδρίας από τον Πολέμη, είναι η δική του πρόθεση να παραμείνει απλώς μέτοχος καθώς δε θέλει να εμπλακεί με τα κακώς κείμενα που βλέπει στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά τον Παναγιώτη Δάβαρη θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των μετόχων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sportday» μάλιστα, έχει την πλήρη αποδοχή από τους Γιάννη Βαρδινογιάννη, Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, Αδαμάντιο Πολέμη, Γιώργο Νίκα και Γιάννη Ξυλά, ενώ τόσο ο Νικόλας Πατέρας όσο και ο Ανδρέας Βγενόπουλος διατηρούν καλές σχέσεις μαζί του. Η λύση Δάβαρη λοιπόν μοιάζει πιο εφικτή, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει αφήσει να εννοηθεί τίποτα τέτοιο και οι προθέσεις του δεν είναι γνωστές.

Ο τρίτος των υποψηφίων, είναι ο Δημήτρης Γόντικας. Οι χειρισμοί του στο διάστημα που ηγείται της διοικούσας επιτροπής έχουν ικανοποιήσει όλους τους μετόχους και του αναγνωρίζεται το έργο του παρά το γεγονός ότι δεν έχει θέση μετόχου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά είναι ένα απλό στέλεχος. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέος πρόεδρος, δεν αποκλείεται να προταθεί και πάλι στον Γόντικα το να γίνει πρόεδρος ή να παραμείνει η ίδια κατάσταση με το νυν προεδρεύοντα αντιπρόεδρο να διατηρεί τη θέση του και τη διοικούσα επιτροπή της αρμοδιότητές της.

Τέλος υπάρχει και ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι ετοιμάζονται να βγουν μπροστά καλύπτοντας το ποσό που χρειάζεται για να πάρουν το 24,7% που θέλει να παραχωρήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ωστόσο ακόμα κι αν αυτό ισχύει δεν είναι βέβαιο ότι ένας εκ των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου θα δεχθεί να αναλάβει τη θέση του προέδρου, αφού στο πρόσφατο παρελθόν και οι δύο έχουν εκφράσει την άποψη ότι δεν τους ενδιαφέρουν «καρέκλες» και αξιώματα παρά μόνο το καλό των «πρασίνων».



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved