ΑΕΚ: Πρόταση εκχώρησης 18 εκατ. ευρώ του Ψωμιάδη στο Δημόσιο

ΑΕΚ: Πρόταση εκχώρησης 18 εκατ. ευρώ του Ψωμιάδη στο Δημόσιο

Μια κίνηση για την οικονομική εξυγίανση της ΑΕΚ έκαναν οι Χάρης Οικονομόπουλος και Ντέμης Νικολαΐδης, προτείνοντας στο Δημόσιο την εκχώρηση 18 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που διεκδικεί η ΠΑΕ από την υπόθεση Ψωμιάδη.

Ο πρώην πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» και ο νομικός σύμβουλος της ομάδας θέλουν με αυτόν τον τρόπο να αποπληρωθούν όλες οι δόσεις του άρθρου 44, αλλά κι ένα μέρος του χρέος της ΑΕΚ προς το Δημόσιο. Κι αυτό θα δώσει στην Πολιτεία ένα έξτρα κίνητρο στην επίσπευση της δίκης του Μάκη Ψωμιάδη. Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η «LiveSport», εξηγώντας με νομικά επιχειρήματα πως είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της «LiveSport»:

 «Στο έγγραφο που εστάλη στις 20 Απριλίου προς το υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιείται προς τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη και προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια της από 18ης Σεπτεμβρίου συνάντησή μου με τον κ. υφ. Οικονομικών, της ακόλουθης συνεργασίας μας με το νομικό σύμβουλο του κ. υφυπουργού και της ηλεκτρονικής αποστολής του από 5ης Οκτωβρίου 2012 αιτήματος προς τον κ. Κουτνατζή, παραθέτω νέα πρόταση και σύντομο ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με την ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ να εκχωρήσει το ταχύτερο, πάντως εντός του μηνός Μαΐου το αργότερο και το ελληνικό Δημόσιο ενεργώντας διά των αρμοδίων οργάνων του να αποδεχθεί την εκχώρηση προς αυτό τμήματος της τελεσίδικα αναγνωρισμένης απαιτήσεως της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Χρ. Ψωμιάδη ποσού έως €18.000.000. Με τον τρόπο αυτό η ΠΑΕ ΑΕΚ εξοφλεί το σύνολο των δυόμισι περίπου εναπομεινασών δόσεων προς το Δημόσιο για τη συμφωνία του άρθρου 44 (ληξιπρόθεσμα περίπου €600.000 από δόση Σεπτεμβρίου 2012 και τελευταίες δόσεις Σεπτεμβρίου 2013 και 2014 προς εξόφληση του Δημοσίου εξ αυτής της αιτίας) και, όπως υπολογίζεται, νεότερες οφειλές όπως διαμορφώνονται. Με τον τρόπο αυτό απαλλάσσεται από ένα σημαντικό βάρος και είναι δυνατή η εξυγίανσή της ακόμη κι αν τελικά δεν διατηρηθεί στην κατηγορία.

Νομική βάση:

1.H ΠΑΕ ΑΕΚ διατηρεί απαίτηση με βάση τελεσίδικη (εκκρεμεί αίτηση αναίρεσης) δικαστική απόφαση κατά του Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη και συνεργών του από υπεξαίρεση χρημάτων της και άλλες αιτίες ύψους περίπου €44.000.000, ποσό το οποίο με βάση τους λογισθέντες νόμιμους τόκους υπερβαίνει σήμερα τα €80.000.000. Παράλληλα, ενόψει του ότι πλήθος περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας έχουν βρεθεί αδικαιολόγητα, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, στα χέρια των τέκνων του Χρ. Ψωμιάδη και εταιρειών ελέγχου τους που έχουν εντοπιστεί, έχει ασκηθεί από 16/06/12 ποινική δίωξη σε βάρος των τέκνων του, της συζύγου και άλλων συγγενικών του προσώπων, η δε υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης ενώ είχε ήδη προφυλακιστεί ο Σταύρος Χρ. Ψωμιάδης. Το πρώτο μάλιστα αίτημα αποφυλάκισής του ανωτέρω κατηγορούμενου της 06/07/12 απερρίφθη την 3η Αυγούστου 2012 με το υπ’ αριθμό 2941/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που σας παρέδωσα. Η ΠΑΕ παρίσταται και στην υπόθεση αυτή ως πολιτικώς ενάγουσα.

2. Όπως γνωρίζετε η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει χρέη προς το Δημόσιο τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οφειλόμενη δόση από 30/09/12 προς το Δημόσιο με βάση συμφωνία πιστωτών και επιχείρησης ‘κατ’ άρθρο 44’ ποσού περίπου €600.000.

3. Είναι δυνατή η εκχώρηση ιδιωτικής απαίτησης προς το Δημόσιο με την κατάρτιση σύμβασης εκχωρήσεως επισφαλούς απαίτησης με τον αρμόδιο Οικονομικό Έφορο ως εκπρόσωπου του ελληνικού Δημοσίου. Σχετική η συνημμένη 217/2002 δικαστική απόφαση του Εφετείου Λάρισας.

4.Το σχετικό αίτημα είναι η αποδοχή από τον οικονομικό έφορο ως εκπρόσωπο του Δημοσίου της υπογραφής σύμβασης εκχώρησης από την ΠΑΕ ΑΕΚ, προς εξόφληση των οφειλομένων προς το Δημόσιο διά ισόποσου τμήματος της απαίτησής της κατά Χρ. Ψωμιάδη και συνεργών.

Νομίζω ότι, πέραν του δικαίου του αιτήματος – λαμβάνοντας υπόψη και την αβελτηρία του Δημοσίου επί δεκαετία αναφορικά με τις παράνομες πράξεις της τότε διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ σε βάρος αυτής ως εποπτευομένης εταιρείας αλλά και των συμφερόντων του, καθώς και την πρόσφατα διαπιστωθείσα ‘εκ παραδρομής’ παραγραφή εν επιδικία ποινικής υπόθεσης έκδοσης εικονικών τιμολογίων από εταιρεία της οικογένειας Ψωμιάδη με την επωνυμία ΑΝΔΙΡΑΝΟΣ ΑΕ και την απώλεια προστίμων που εδικαιούτο με βάση τη σχετική δικογραφία να διεκδικήσει το Δημόσιο ύψους €5.200.000 (για το ζήτημα αυτό έχει μάλιστα υποβληθεί από εμένα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου η οποία έχει κοινοποιηθεί και στον υπ. Οικονομικών και η οποία έχει κριθεί ως κατεπείγουσα από την Εισαγγελία του Α.Π., τη δε υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας κ. Μπουγιούκος) – η με τον ανωτέρω τρόπο διευθέτηση της εκκρεμούς κατ’ άρθρο 44 οφειλής της δόσεως Σεπτεμβρίου 2012 αντιμετωπίζει αποτελεσματικά σειρά ζητημάτων».



Μεγάλη προσοχή: «Φάμπρικα» απατεώνων για τα εισιτήρια του Conference League και του Final Four
Μεγάλη προσοχή: «Φάμπρικα» απατεώνων για τα εισιτήρια του Conference League και του Final Four
Roland Garros: Τα χρηματικά έπαθλα του δεύτερου Grand Slam
Roland Garros: Τα χρηματικά έπαθλα του δεύτερου Grand Slam
Euroleague Final Four 2024: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός για την κούπα – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague Final Four 2024: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός για την κούπα – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Live Streaming ο μεγάλος τελικός της Super League K19
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Live Streaming ο μεγάλος τελικός της Super League K19
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved