Ολυμπιακός: Από… 40 κύματα περνάει ο Μίτσελ!

Ολυμπιακός: Από… 40 κύματα περνάει ο Μίτσελ!

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα υπερπλήρες ρόστερ, καθώς αυτή την στιγμή αριθμεί 40 ποδοσφαιριστές, χωρίς να λογίζονται οι ενδεχόμενες μεταγραφές που θα πραγματοποιήσουν οι «ερυθρόλευκοι». Το Onsports προσπάθησε να… σκιαγραφήσει τις σκέψεις των Πρωταθλητών και σας παρουσιάζει τα δεδομένα για τους παίκτες των Πειραιωτών.

Σίγουρα ο αριθμός των παικτών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ μπορεί να προκαλέσει «πονοκέφαλο» όχι μόνο στον Μίτσελ, αλλά σε οποιονδήποτε προπονητή, καθώς η σκέψη των περισσότερων είναι να δουλέψει με ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ για να μπορέσει να δέσει πιο γρήγορα η ομάδα.

Σήμερα, στο ρόστερ της ομάδας μετέχουν 40 ποδοσφαιριστές αλλά θεωρούνται δεδομένες οι προσθαφαιρέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Onsports σας παρουσιάζει τα σημερινά δεδομένα για τους «ερυθρόλευκους».

Τερματοφύλακες

Μπάλαζ Μέγιερι: Στον Πειραιά πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του και η θέση του στο ρόστερ της νέας σεζόν θεωρείται δεδομένη. Βέβαια, σε περίπτωση που έρθει πρόταση που ικανοποιεί την διοίκηση δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ρόι Κάρολ: Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας είχε βρει θέση βασικού επί Ζαρντίμ, ωστόσο, με την παρουσία του Μίτσελ έχει αγωνιστεί σε παιχνίδια του Κυπέλλου κυρίως. Ο έμπειρος άσος έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει και υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται φέτος.

Ανδρέας Γιαννιώτης: Ο νεαρός άσος ήρθε στον Ολυμπιακό από τον Εθνικό Γαζώρου ως τεράστιο ταλέντο, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει συμμετοχές. Όμως, αποτελεί «κεφάλαιο» για την επόμενη… μέρα στην ομάδα, οπότε θα παραμείνει στο ρόστερ.

Αμυντικοί

Γιάννης Μανιάτης: Συγκαταλέγεται στους αρχηγούς της ομάδας και ο Μίτσελ θεωρεί πως μπορεί να ηγηθεί και εντός του αγωνιστικού χώρου. Η φετινή περίοδος μπορεί να μην ήταν η καλύτερη, αλλά αποτελεί «μηχανή» στην μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων», παρά το γεγονός πως δεν αγωνίζεται στη θέση του.

Φρανσουά Μοδέστο: Ο Κορσικανός έχει προσφέρει πάρα πολλά κατά την παρουσία του στην ομάδα, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνεται στους αρχηγούς. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο στον Πειραιά.

Τάσος Παπάζογλου: Αποτελεί την… αποκάλυψη του Μίτσελ, ο οποίος τον καθιέρωσε σε ρόλο δεξιού αμυντικού και ο νεαρός τον δικαίωσε απόλυτα. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του και τη νέα σεζόν στην ομάδα του Λιμανιού.

Πάμπλο Κοντρέρας: Η εμπειρία του είναι πολύ χρήσιμη στην ομάδα, ωστόσο, η ηλικία του αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στις σκέψεις για παραμονή και τη νέα σεζόν. Έχει συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει «καπαρωμένη» τη θέση.

Χοσέ Χολέμπας: Ο «Γερμανός» είναι ο άνθρωπος που είχε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Θεωρείται και όχι άδικα, αναπόσπαστο κομμάτι της «μηχανής» του Ολυμπιακού και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε από το καλοκαίρι του 2012. Ο «βράχος» της άμυνας του Ολυμπιακού αναμένεται να καθιερωθεί και πάλι στο κέντρο της οπισθοφυλακής, οπότε δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το μέλλον του. Είναι στον Πειραιά.

Δημήτρης Σιόβας: Στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό έδειξε μερικά στοιχεία του ταλέντου του, αλλά όχι ακόμα όλα. Θεωρείται ως εξαιρετική εναλλακτική λύση και μπορεί να βοηθήσει και στην μεσαία γραμμή.

Κώστας Μανωλάς: Αποτέλεσε τον βασικό αμυντικό της ομάδας, ελέω και της πολύμηνης απουσίας του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Η βελτίωσή του είναι ορατή και για τον λόγο αυτό είναι ήδη στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού. Σύμφωνα με το τωρινό πλάνο, θεωρείται βασικό… κομμάτι για τη νέα σεζόν, αλλά δεν αποκλείεται αν έρθει μια καλή πρόταση να παραχωρηθεί.

Ντρίσα Ντιακιτέ: Ήρθε στην ομάδα λίγο μετά την έναρξη της σεζόν. Δεν κατάφερε ποτέ να πείσει για την αξία του, ακόμα κι όταν ο Βασίλης Τοροσίδης αποχώρησε από την ομάδα. Ωστόσο, θεωρείται περίεργο το γεγονός πως αν και αποκτήθηκε για αμυντικός μέσος, δεν πήρε ούτε μία ευκαιρία στην συγκεκριμένη θέση. Δύσκολη η παραμονή του.

Μπάμπης Λυκογιάννης: Αποτελεί ένα από τα μελλοντικά αστέρια του Ολυμπιακού. Διαθέτει πλούσιο ταλέντο, το οποίο το έδειξε… δειλά δειλά και τη φετινή σεζόν που πήρε ευκαιρίες, ενώ μετείχε και με την ομάδα Κ20 του συλλόγου στο NextGen Series. Δεν είναι εύκολη η προσαρμογή σε δύο ομάδες αλλά τα κατάφερε. Δεν το… κουνάει.

Βασίλης Καραγκούνης: Η παρουσία του με την ομάδα Νέων έχει αφήσει πολλά θετικά μηνύματα και ικανοποιεί τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, καθώς ο νεαρός άσος αποκτήθηκε αρχικά για τη «μικρή» ομάδα και σταδιακά θα παίρνει ευκαιρίες στην πρώτη. Το καλοκαίρι θα παλέψει στην προετοιμασία για μία θέση στο ρόστερ.

Κλοντ Ντιελνά: Μόλις ολοκληρώθηκε η περσινή προετοιμασία, ο νεαρός αμυντικός αποχώρησε από το Λιμάνι. Δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει θέση στην φετινή ομάδα και μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν.

Γιάννης Ποτουρίδης: Φέτος δόθηκε δανεικός στον Πλατανιά προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να δείξει το ταλέντο του. Η σεζόν στους Κρητικούς θεωρείται καλή και το καλοκαίρι θα «παλέψει» στην προετοιμασία, ωστόσο οι πολλές λύσεις στην άμυνα δεν είναι με το μέρος του.

Γιάννης Ζαραδούκας: Ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στην ομάδα, έπειτα από έναν πολύμηνο τραυματισμό και τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε στον Άρη για να πάρει λεπτά συμμετοχής. Παρότι υπάρχει πίστη στο ταλέντο του, δεν είναι δεδομένη η παραμονή του.

Λεάντρο: Ο νεαρός Βραζιλιάνος αμυντικός έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του με την ομάδα Κ20 του συλλόγου στο NextGen Series έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων του εξωτερικού. Δεν αποκλείεται να «σκάσει» πρόταση για την περίπτωσή του, αλλά στον Ολυμπιακό είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία του.

Κώστας Ρουγκάλας: Ο αρχηγός της ομάδας Νέων των «ερυθρόλευκων» κόλλησε με τον Βραζιλιάνο στην οπισθοφυλακή των «μικρών» και έκανε μερικά σπουδαία παιχνίδια, κυρίως στην Ευρώπη. Θεωρείται δεδομένο πως θα πάρει μέρος στην προετοιμασία, ωστόσο, δεν αποκλείεται να δοθεί δανεικός για να αποκτήσει χρόνο συμμετοχής.

Μέσοι

Πάουλο Μασάντο: Δεν έχει πραγματοποιήσει καλή πρώτη χρονιά στον Πειραιά, αλλά τόσο η διοίκηση της ομάδας, όσο και η τεχνική ηγεσία έχουν στηρίξει πολλά πάνω του. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που απορρίφθηκε πρόταση της Λοκομοτίβ Μόσχας τον Γενάρη. Πάντως, θεωρείται σίγουροι η επιστροφή των Ρώσων, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες ομάδες του εξωτερικού.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Ίσως αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τη νέα σεζόν. Η εμπειρία του, αλλά κυρίως το ταλέντο του είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και σε όλη τη Super League. Θέλει να παραμείνει στην ομάδα και περιμένει το κάλεσμα της διοίκησης για ανανέωση, αλλά οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

Λιούμπομιρ Φέισα: Ο Σέρβος πήρε ευκαιρίες μετά την έλευση του Μίτσελ. Έδειξε πως γνωρίζει καλά τη θέση, όμως χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια και κυρίως να μείνει μακριά από τους τραυματισμούς, μια και υπολογίζεται στην επόμενη… μέρα των Πειραιωτών.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Δύο… πρόσωπα είχε η φετινή σεζόν για τον ομογενή μεσοεπιθετικό. Αρχικά, δεν ήταν στα πλάνα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά με τον Μίτσελ πήρε ευκαιρίες και έδειξε σημάδια του ταλέντου του, όμως θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να έχει θέση βασικού. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης.

Γιάννης Φετφατζίδης: Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει, ίσως, την τελευταία ευκαιρία να δείξει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του τη νέα σεζόν. Αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες την ερχόμενη σεζόν και είναι στο… χέρι του να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης.

Νταβίντ Φουστέρ: Από την ημέρα που ήρθε στον Πειραιά, ο Ισπανός βρίσκεται στα βασικά πλάνα των προπονητών που είχε στην ομάδα. Φέτος ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία σκέψη αποχώρησης, καθώς υπολογίζεται από τον Μίτσελ.

Λεάντρο Γκρέκο: Ο Ιταλός δεν κατάφερε να κάνει… σούπερ χρονιά. Αναμφισβήτητα διαθέτει πλούσιο ταλέντο, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο για τη θέση του βασικού, ενώ δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί με τη σωστή πρόταση.

Τζαμέλ Αμπντούν: Ιδανικό ξεκίνημα στην χρονιά, το φινάλε δεν είναι το ίδιο. Έχει πολλούς θαυμαστές στην τεχνική ηγεσία, στη διοίκηση και στον κόσμο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σκέψη αποχώρησης. Πάντως, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού. «Καυτό» αναμένεται το καλοκαίρι.

Χουάν Πάμπλο Πίνο: Το δεύτερο ερωτηματικό του φετινού ρόστερ είναι ο Κολομβιανός. Όσο πρόλαβε να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό βοήθησε την ομάδα, στα σημεία που έδειχνε «κολλημένη», έχει σέντρα… φαρμάκι, αλλά και ατίθασο χαρακτήρα. Διανύει την τελευταία ευκαιρία στον Πειραιά και ουδείς είναι σίγουρος για την παραμονή του.

Μάικλ Ολαϊτάν: Αποκτήθηκε από την Βέροια… εξαργυρώνοντας την καλή του παρουσία στο πρωτάθλημα με την «Βασίλισσα». Στην προετοιμασία θα προσπαθήσει να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ και θεωρείται πολύ καλή λύση από τον πάγκο.

Ντέρεκ Μπόατενγκ: Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και ο Γκανέζος δεν αποδειχθεί… ελαφρόμυαλος, αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στην ομάδα της νέας σεζόν, καθώς έχει την απεριόριστη εκτίμηση του Μίτσελ, με τον οποίο έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν.

Τόμας Ντε Βινσέντι: Ο Αργεντίνος δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τον Ολυμπιακό, αλλά τη νέα σεζόν θα συνεχίσει στον Πειραιά. Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και είναι ο ηγέτης του ΠΑΣ Γιάννινα. Θα πάρει τις ευκαιρίες για να δείξει πως μπορεί να βοηθήσει και τους «ερυθρόλευκους».

Ανδρέας Τάτος: Στο πρώτο μισό με τον Ζαρντίμ στον πάγκο πήρε… μισή ευκαιρία κόντρα στον Άρη, όπου συνέχισε από τον Ιανουάριο και… ντύθηκε τον «μανδύα» του σωτήρα για τους «κίτρινους». Θα πάρει ευκαιρία στην προετοιμασία να δείξει το ταλέντο του, αλλά δεν αποκλείεται να αποχωρήσει με το εξωτερικό να αποτελεί την πρώτη του επιλογή.

Σουμπίνιο: Δεν έχει κάνει καλή σεζόν με τον Ατρόμητο, ενώ και οι «κυανόλευκοι» δεν κατάφεραν να δείξουν δείγματα από την περσινή χρονιά. Θα ακολουθήσει την προετοιμασία, αλλά δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ανδρέας Σάμαρης: Αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο, πραγματοποιώντας πολύ καλή σεζόν στην μεσαία γραμμή. Θα πάρει σίγουρα ευκαιρίες να δείξει πως διαθέτει το ταλέντο, αλλά οι πολλές λύσεις στο κέντρο δεν είναι… σύμμαχός του στη νέα… σελίδα της καριέρας του.

Μιχάλης Σιώπης: Εξαιρετικός μέσος και αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας των Νέων τη φετινή σεζόν. Αναμένεται να ακολουθήσει την προετοιμασία και θα κληθεί να δείξει το ταλέντο του.

Επιθετικοί

Ραφίκ Τζεμπούρ: Στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος έβγαζε… φωτιές δίνοντάς του τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Στα τελευταία ματς δεν βρίσκεται σε φουλ φόρμα, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στο ταλέντο του και η παρουσία του θεωρείται σίγουρη, αν και έχουν… ακουστεί ομάδες από το εξωτερικό.

Κώστας Μήτρογλου: Μόνο με… θαύμα δεν θα «σκάσει» πρόταση από το εξωτερικό για την παραχώρησή του. Έχει πετύχει γκολ σε κάθε διοργάνωση που μετείχε ο Ολυμπιακός – με εξαίρεση το Europa League, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν κόντρα στην Λεβάντε – και το ενδιαφέρον είναι έντονο. Στον Πειραιά πιστεύουν πολύ στον «πιστολέρο» και θα τον αφήσουν να φύγει μόνο με… τρελή πρόταση.

Μάρκο Πάντελιτς: Το δέσιμό του με την κερκίδα του Ολυμπιακού είναι μοναδικό. Η παρουσία του στην ομάδα ιδανική, μια και ακόμα και φέτος που δεν πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής δεν προκάλεσε μεγάλο… πρόβλημα στα αποδυτήρια. Όμως, δύσκολα θα μείνει κάτοικος… Πειραιά και τη νέα σεζόν.

Νίκος Ιωαννίδης: Έχει αφήσει πολλές προσδοκίες μετά την παρουσία του με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιον Λιγκ των «μικρών». Το καλοκαίρι αναμένεται να πάρει μέρος στην προετοιμασία και δεν αποκλείεται να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ για τη νέα χρονιά.

Δημήτρης Διαμαντάκος: Δύσκολα θα καταφέρει να μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Ο νεαρός επιθετικός αγωνίστηκε στο πρώτο μισό δανεικός στον Πανιώνιο και συνέχισε στον Άρη, αλλά δεν έχει καταφέρει να πείσει για την αξία του. Αναμένεται να μετάσχει στην προετοιμασία, αλλά δεν είναι με το μέρος του οι πιθανότητες.



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved