ΠΑΟΚ: Φαβορί ο Γιοβάνοβιτς, προτάθηκαν τρεις

ΠΑΟΚ: Φαβορί ο Γιοβάνοβιτς, προτάθηκαν τρεις

Ο Γιώργος Δώνης θα τελειώσει τις επόμενες ώρες από τον πάγκο του ΠΑΟΚ και το φαβορί για να πάρει τη θέση του, σύμφωνα με τους Κύπριους, είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς- Ποια τρία μεγάλα ονόματα έχουν ήδη προταθεί στους ανθρώπους του «δικεφάλου του Βορρά» για την τεχνική ηγεσία της ομάδας

Στον ΠΑΟΚ συνεχίζεται η προσπάθεια ανεύρεσης του αντικαταστάτη του Γιώργου Δώνη αφού ο Έλληνας τεχνικός θα πληρώσει το… μάρμαρο του αποκλεισμού από τον ημιτελικό του Κυπέλλου μετά την ήττα με «κάτω τα χέρια» από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Δώνη και έχει δώσει εντολή για να βρεθεί άμεσα ο αντικαταστάτης του.

Στέλνουν Ιβάν και στον πάγκο

Το σενάριο που ήθελε τον ΠΑΟΚ να πορεύεται με υπηρεσιακό τον Γεωργιάδη ως το τέλος της σεζόν δεν συγκεντρώνει πιθανότητες για την ώρα, αφού πληροφορίες που προέρχονται από την Κύπρο αναφέρουν πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά». Ο Σέρβος, άλλοτε παίκτης και προπονητής του Ηρακλή, κατέκτησε σήμερα (28/04) το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ για μια ακόμα χρονιά και στην Κύπρο τον στέλνουν απευθείας… στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες του Onsports, ωστόσο, αναφέρουν πως στον ΠΑΟΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει η ομάδα ένα πιο «βαρύ όνομα» στον πάγκο της, αφού αυτό φαίνεται να είναι επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη. Τις τελευταίες ώρες άλλωστε δεν είναι λίγοι οι προπονητές που προτάθηκαν στον «δικέφαλο του βορρά» και τα τρία από αυτά τα ονόματα είναι πράγματι αρκετά σημαντικά και με δυνατά βιογραφικά.

Οι δυο Ιταλοί κι ο Γερμανός…

Ένας από αυτούς είναι ο Μίκαελ Σκίμπε. Ο 47χρονος Γερμανός στο παρελθόν έχει δουλέψει σε Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν, Γαλατάσαραϊ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Εσκισεχίσπορ και Χέρτα, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Καραμπούκσπορ στην Τουρκία από την οποία έφυγε τον Νοέμβριο του 2012 και έκτοτε είναι άνεργος. Ο Σκίμπε την τετραετία 2000-2004 ήταν μέλος και του τεχνικού τιμ της Εθνικής Γερμανίας.

Το δεύτερο σημαντικό όνομα που έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ, είναι αυτό του Λουίτζι Ντελ Νέρι, με τον Ιταλό να φύγει τον Ιανουάριο από την Τζένοα, η οποία ήταν η τελευταία ομάδα του. Ο 62χρονος προπονητής, στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο των Κιέβο, Πόρτο, Ρόμα, Παλέρμο, Κιέβο, Αταλάντα και Σαμπντόρια, ενώ η μεγαλύτερη ομάδα που έχει προπονήσει είναι η Γιουβέντους, στην οποία παρέμεινε απο τον Μάιο του 2010 ως τον Μάιο του 2011.

Τρίτος, είναι ο γνωστός Τσίρο Φεράρα, με τον 46χρονο Ιταλό να έχει κάνει τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας. Όσο για το βιογραφικό του Τσίρο Φεράρα, δεν είναι τόσο πλούσιο όσο αυτό που είχε σαν παίκτης, ωστόσο έχει θητεύσει στον πάγκο της Γιουβέντους τη σεζόν 2009-2010, ενώ ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006, το οποίο και κατέκτησε η «Σκουάντρα Ατζούρα». Ο 46χρονος προπονητής έχει περάσει κι από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων της χώρας του, ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στη Σαμπντόρια, από την οποία αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2012.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σενάρια από την Ιταλία πριν από λίγο καιρό, ήθελαν και τον Σέρσε Κόσμι να είναι ανάμεσα στους προπονητές που ενδεχόμενα θα απασχολούσαν τον ΠΑΟΚ. Οι Ιταλοί είχαν βασίσει το ρεπορτάζ τους στις εξαιρετικές σχέσεις που έχει ο έμπειρος προπονητής με τον Ζήση Βρύζα, τον οποίο είχε ως παίκτη στην Περούτζια.

Αποφασίζουν άμεσα…

Η νύχτα πάντως στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι μεγάλη, αφού οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα πάρουν όπως φαίνεται απόψε την απόφασή τους. Όλα δείχνουν πως το αργότερο τη Μεγάλη Δευτέρα (29/04) το πρωί θα έχει γίνει γνωστό το όνομα του ανθρώπου που θα κάθεται στο εξής στον πάγκο της ομάδας, με την περίπτωση του Γιοβάνοβιτς αυτή την ώρα να μοιάζει ως μεγάλο φαβορί αλλά και τα υπόλοιπα ονόματα που αναφέραμε να «παίζουν» αρκετά και να αποτελούν ελκυστικές περιπτώσεις για τα «θέλω» της διοίκησης του «δικεφάλου του Βορρά».



Εuroleague: Το πρόγραμμα του Final Four στο Βερολίνο - Πότε παίζουν Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός
Εuroleague: Το πρόγραμμα του Final Four στο Βερολίνο - Πότε παίζουν Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός
Φώτης Ιωαννίδης: Το μήνυμα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό
Φώτης Ιωαννίδης: Το μήνυμα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό
Ολυμπιακή φλόγα: Εντυπωσιακή υποδοχή στη Μασσαλία
Ολυμπιακή φλόγα: Εντυπωσιακή υποδοχή στη Μασσαλία
Χάντμπολ Γυναικών: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved