Η… απόσβεση του Σκόκο (vids)

Η… απόσβεση του Σκόκο (vids)

Τα γκολ που σημειώνει ο Νάτσο Σκόκο με τη φανέλα της ΑΕΚ συνήθως χαρίζουν βαθμούς στον Δικέφαλο.

Η απόκτησή του το καλοκαίρι του 2008 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφικά κινήσεις της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θεώρησαν πως μπορούν στον πρόσωπο του Αργεντινού να βρουν τον ηγέτη της ομάδας που στα δύσκολα θα έχει τη λύση. Βέβαια η φυσική του θέση είναι, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, αυτή του δεύτερου επιθετικού αλλά σπάνια ο εκάστοτε προπονητής του Δικεφάλου τον χρησιμοποιεί εκεί.

Συνήθως αγωνίζεται στα άκρα είτε στον άξονα πίσω από τους επιθετικούς. Ωστόσο στην παρουσία του στην ΑΕΚ μέχρι και τον Μάρτιο του 2011 έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα συνολικά 25 φορές. Από αυτά, τα 16 αξίζει να σημειωθεί πως έχουν δώσει βαθμούς στους «κιτρινόμαυρους».

«Φτωχή» η πρώτη

Η πρώτη του σεζόν ήταν περίοδος προσαρμογής για τον ποδοσφαιριστή που σκόραρε μόλις 7 τέρματα. Βαθμολογικά η ΑΕΚ ωφελήθηκε μόνο από το ένα καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας στην ισοπαλία 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, πήρε μια πρόκριση στο Κύπελλο καθώς ο Λατινοαμερικάνος διαμόρφωσε το τελικό 1-0 απέναντι στην Κέρκυρα. Τα υπόλοιπα 5 ήταν σε ματς που τελικά η ΑΕΚ ηττήθηκε ή απλά διεύρυναν το σκορ σε νίκες της ομάδας.

Έδωσε «απαντήσεις»

Η απόδοσή αλλά και η αποτελεσματικότητά του ήταν κατά πολύ βελτιωμένες στη δεύτερη σεζόν του με τη φανέλα του Δικεφάλου. Στο ενεργητικό του λοιπόν κατέγραψε συνολικά 11 τέρματα από τα οποία τα 7 είχαν βαθμολογική σημασία για την ομάδα.

Σημείωσε λοιπόν από ένα γκολ στις αναμετρήσεις με Πανθρακικό (3-2) και Άρη (1-1) ενώ στη μνήμη των φίλων της ΑΕΚ κι όχι μόνο θα μείνουν τα δυο γκολ που πέτυχε απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» χαρίζοντας τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους» με 2-1.

Επίσης, από ένα τέρμα σημείωσε στα παιχνίδια με Ατρόμητο (3-3), Παναθηναϊκό (1-1), Πανθρακικό (2-1) και Πανιώνιο (1-1). Συνολικά η ομάδα του μάζεψε με τη βοήθειά του 13 βαθμούς, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του.

Στους 10 και συνεχίζει

Διανύοντας ίσως την καλύτερη περίοδό του στην ΑΕΚ ο Σκόκο έχει ήδη φτάσει τα 9 τέρματα. Συνολικά, από τα 7 παιχνίδια που έχει σκοράρει ο Αργεντινός, ο Δικέφαλος είχε βαθμολογικό όφελος στα 4 παίρνοντας 10 βαθμούς. Συγκεκριμένα, διαμόρφωσε το τελικό 2-2 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ενώ πέτυχε και δυο γκολ στη μεγάλη νίκη επί του Άρη με 4-0 στη Θεσσαλονίκη στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ.

Επίσης, δυο τέρματα κατάφερε να σημειώσει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 25η αγωνιστική όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ευρείας νίκης με 4-0 των «κιτρινόμαυρων» και τέλος, κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Καβάλας διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Δείτε μερικά από τα γκολ του Σκόκο που χάρισαν βαθμούς

2009-10
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

ΑΕΚ-Κέρκυρα 1-0

2009-10
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-1

2010-11
Άρης-ΑΕΚ 0-4

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0

ΑΕΚ-Καβάλα 1-0



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved