Μάνταλος: «Γίνεται πανικός…»

Μάνταλος: «Γίνεται πανικός…»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης, παραχώρησε ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο νεαρός παίκτης μίλησε για την «μάχη» που δίνει, προκειμένου να κερδίσει μια θέση στην βασική ενδεκάδα, αλλά και την πορεία της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

Η ήττα στις Σέρρες σίγουρα δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμεναν οι φίλαθλοι της Ξάνθης. Έφταιξε η αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων ή οι χαμένες ευκαιρίες της ξανθιώτικης ομάδας;

«Νομίζω πως ο Πανσερραϊκός ήταν τυχερός καθώς με δύο επισκέψεις πέτυχε δύο γκολ και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα. Εμείς από την άλλη μεριά ήμασταν εξαιρετικά άτυχοι.

Η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα του Φερνάντεζ αν και είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Η αναμέτρηση με τον Αστέρα πλέον είναι κομβικό. Πως προετοιμάζεται μία ομάδα πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Σε αγώνες μ’ αυτόν τον χαρακτήρα ο κάθε παίκτης κοιτάζει να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί κυρίως μόνος του αλλά και σαν ομάδα μέσα από τις προπονήσεις και τις κουβέντες στα αποδυτήρια».

Κόντρα στον Αστέρα παίζονται πολλά πράγματα. Θέλουμε τη νίκη και μόνο αυτή σκεφτόμαστε. Την κατάσταση στην βαθμολογία πως θα την χαρακτήριζες;

«Υπάρχει ένας όμιλος ομάδων που ουσιαστικά θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή...

Γίνεται πραγματικά ένας πανικός. Μέχρι και το φινάλε νομίζω πως η κατάσταση δεν θα είναι ξεκάθαρη. Κάθε εβδομάδα τα αποτελέσματα αυτό φανερώνουν.

Πιστεύω κι εύχομαι να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ακούγοντας όλα αυτά τα πράγματα για το... «κασέτα-gate» ένας νεαρός ποδοσφαιριστής είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση για το δικό του;

«Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, όχι μόνο για τους νέους παίκτες αλλά και για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, να παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις. Δυστυχώς είναι ένα θέμα που μας γεμίζει προβληματισμό...»

Αρκετές οι επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια με την ομάδα Νέων. Πρωταθλήματα Ελλάδος και πρωτιές σε διεθνή τουρνουά κόντρα σε ομάδες με ιστορία στις ηλικιακές ομάδες. Πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι εμπειρίες;

«Για κάθε νέο παίκτη αυτές οι εμπειρίες και οι επιτυχίες είναι μοναδικές. Δεν νομίζω όμως ότι σου εξασφαλίζουν από μόνες τους και ένα... «συμβόλαιο με την επιτυχία»! Προσωπικά θεωρώ πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

Δύο χρονιές πρώτος σκόρερ της ομάδα Νέων της SKODA ΞΑΝΘΗ. Από πέρσι προπονείσαι με την επαγγελματική ομάδα όμως μετράς μόλις δύο συμμετοχές. Μία κάθε σαιζόν και κατά σύμπτωση στο ίδιο παιχνίδι. Με τον Εργοτέλη εκτός έδρας.

«Τα πήγα πολύ καλά με την ομάδα Νέων και ανταμείφθηκα «ανεβαίνοντας» στην επαγγελματική ομάδα. Αλλά από εκεί και πέρα είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα. Στην αρχή μοιάζει σαν να παίρνεις μεταγραφή σε νέα ομάδα. Χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα από την αρχή».

Ποιο είναι το πιο δύσκολο «εμπόδιο» για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή όταν από τα τμήματα υποδομής πηγαίνει στην επαγγελματική ομάδα;

«Υπάρχουν πολλές διαφορές όπως είπα πριν αλλά νομίζω πως ο βαθμός της ανταγωνιστικότητας που υπάρχει είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο. Είμαι σίγουρος όμως για τον εαυτό μου και θα κάνω το παν για να πετύχω».



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved