Ουζουνίδης: «Καμία επαφή με Παναθηναϊκό»

Ουζουνίδης: «Καμία επαφή με Παναθηναϊκό»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν στις εναλλακτικές του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που «χαλάσει» του Αναστασίου, μίλησε για το μπαράζ με την Ξάνθη και την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Ακρίτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra

Για το αν φεύγει οριστικά από την Ξάνθη: «Ναι, είναι οριστική η αποχώρηση, θα μείνω για το μπαράζ έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Εχουμε ένα ματς μπροστά μας, θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερο ποδόσφαιρο γίνεται, να πάρουμε τη νίκη και να τελειώσουμε τη σεζόν με νίκη».

Για το λόγο για τον οποίο φεύγει: «Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, τελείωνε το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι και έπρεπε να πάρω αποφάσεις. Αποφάσισα ότι θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι άλλο στην καριέρα μου».

Για το αν έχει δεχθεί πρόταση από άλλη ομάδα: «Όχι, πρόταση δεν υπάρχει, άλλωστε στην Ελλάδα οι ομάδες δεν κινούνται τόσο γρήγορα να κλείνουν προπονητές για τη νέα σεζόν. Ηταν δική μου απόφαση, έπρεπε να αποφασίσω κάποια πράγματα για την καριέρα μου. Θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό στη συνέχεια.

Για το αν αυτό το διαφορετικό μπορεί να είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό: «Όχι, αυτό το διάστημα έγιναν κρούσεις από ομάδες εκτός Ελλάδας, αλλά θα τα δούμε στη συνέχεια. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε εντελώς διαφορετικά, αλλά οι εξελίξεις άλλαξαν τα πράγματα. Αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται, θα συγκεντρωθώ αποκλειστικά στο ματς που μένει, γιατί θέλω να το κερδίσουμε».

Για την ικανότητα της Ξάνθης να βγάζει ταλέντα τα τελευταία 10-15 χρόνια: «Τα προηγούμενα χρόνια ήταν αυτή η φιλοσοφία της ομάδας, λειτουργούσε έτσι, αγοράζοντας νέους ή δουλεύοντας τα παιδιά της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια είχε ξεφύγει λίγο από αυτό το πράγμα, αλλά από πέρυσι που πήγα είπαμε ότι θα επανέλθουμε σε αυτό τον τρόπο λειτουργίας. Είχε καλά αποτελέσματα, εμφανίστηκαν νέα ταλαντούχα παιδιά που απασχολούν τις μεγάλες ομάδες και αυτό είναι ένα από τα θετικά των δύο χρόνων. Μπορεί να τους πουλήσει η ομάδα, να πάρει ανταλλάγματα καθώς τα οικονομικά δεν είναι εύκολα στο ποδόσφαιρο. Ετσι ομάδες του επιπέδου μας αν δεν μπορούν να βγάλουν παιδιά να τα πουλήσουν, δεν θα μπορούν να επιβιώσουν».

Για το αν για τον ίδιο το μπαράζ είναι ιδιαίτερο: «Όχι ιδιαίτερο, αλλά εκεί που λέγαμε ότι τελείωσε το πρωτάθλημα… Βέβαια η ομάδα πρέπει να συνεχίσει τον προγραμματισμό της, αν βρει το νέο προπονητή και να τον προχωρήσει. Εγώ με τα παιδιά θα συγκεντρωθούμε αποκλειστικά σε αυτό. Είναι μια καλή ευκαιρία για μας και βλέπω ότι όλα τα ΜΜΕ θεωρούν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει το ματς. Δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο εύκολο γι' αυτόν όσο γράφεται, άλλωστε στο δεύτερο γύρο δεν υστερήσαμε σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα εμείς κάναμε καλύτερα παιχνίδια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι θεωρούν ότι θα νικήσει».

Για το ποια ήταν η ευχάριστη και ποια η δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος: «Ευχάριστη ο ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε σταθερή πορεία από την αρχή της σεζόν, έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Αρνητικές είχαμε αρκετές, με αποκορύφωμα αυτό με την ΑΕΚ, που είναι μεγάλος σύλλογος και έχει τέτοια προβλήματα.

Αν μπορούσε θα έπρεπε να προβλεφθεί οι αποφάσεις και οι νόμοι να εφαρμόζονταν πιο γρήγορα, όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά και για άλλες ομάδες, να είναι διαφορετικό το σύστημα ώστε να μην δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις, ώστε να υποβιβάζονται».

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό και την απόφαση για μείωση του μπάτζετ και αν θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν: «Ανταγωνιστικός για πρωταθλητισμό δε νομίζω. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός και τα επόμενα χρόνια θα έχει τον πρώτο λόγο. Πολύ μεγάλη δυναμική έχει ο ΠΑΟΚ, οπότε σίγουρα ο Παναθηναϊκός δε θα είναι τόσο ανταγωνιστικός. Αν θέλει να φτιάξει μια καλή ομάδα και με μακροχρόνιο στόχο, μπορεί να το πετύχει. Όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για τους οπαδούς, τι κάνουν, ποιος είναι ο στόχος και πού θέλουν να φτάσουν την ομάδα. Το να τα αλλάξουν όλα αυτά και να λες ότι `πάω για πρωτάθλημα', δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές λέμε στον κόσμο πράγματα που θέλει να ακούσει. Περισσότερο θα εκτιμήσει αν του λέμε την αλήθεια».

Για το αν είναι έκπληξη η επιλογή του Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, επειδή δεν έχει ξαναδουλέψει ως πρώτος προπονητής, με το ελληνικό μοντέλο (Σαραβάκος, Νταμπίζας): «Εκπληξη όχι, δεν είναι. Σίγουρα όταν κάνεις επαφές, κάτι βλέπεις. Ο Γιάννης έχει περάσει από εκεί ως βοηθός, η αξιολόγησή του θα ήταν διαφορετική. Θα ξέρουν τη φιλοσοφία του, δεν είναι κακό αυτό, είναι καλό. Υπάρχουν καλοί και ταλαντούχοι Ελληνες προπονητές και από αυτούς που είναι τώρα και από αυτούς που έρχονται από πίσω. Οι γνώσεις είναι αρκετά καλές, πλέον δουλεύουμε πολύ με το εξωτερικό, η επιμόρφωση είναι σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι να πετύχει το μοντέλο και να προχωρήσουν και άλλοι μεγάλοι σύλλογοι».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έκανε κρούση στον ίδιο: « Όχι, όχι, δεν έγινε καμία συζήτηση. Από την στιγμή που προχώρησε με τον Αναστασίου δεν υπήρχε λόγος για μένα. Η δική μου απόφαση δεν έχει καμία σχέση με όσα λένε. Ηθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Μακάρι να πάει καλά ο Αναστασίου και να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει».

Για το αν ισχύει ότι ο Αρης τον έχει προσεγγίσει: «Όχι, όχι, αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς. Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι άλλο τώρα. Θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν είχαν τελειώσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Μέχρι τις 9 του μήνα η συγκέντρωσή μου είναι αποκλειστικά εκεί. Δεν μπαίνω σε διαδικασία να μιλήσω με άλλες ομάδες».

Για το αν υπάρχουν τώρα παιδιά στην Ξάνθη που είναι έτοιμοι για μεγάλη ομάδα: «Και ο Λοντίγκιν και ο Μάνταλος είναι έτοιμοι να παίξουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Γούτας χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο εμπειρίας, όμως οι άλλοι δύο είναι έτοιμοι για υψηλότερο επίπεδο».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved