Έτος Μανωλά (vids)

Έτος Μανωλά (vids)

Πέρασε ένας χρόνος από το ντεμπούτο του Κώστα Μανωλά με τη φανέλα της ΑΕΚ στον οποίο ο νεαρός αμυντικός συμπλήρωσε ήδη 38 συμμετοχές.

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 από τον Θρασύβουλο υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ κι έχοντας επίθετο «βαρύ σαν ιστορία» προσπάθησε να κερδίσει μια θέση στην ομάδα. Άλλωστε η πορεία του θείου του, Στέλιου, που αποτέλεσε επί σειρά ετών τη «σημαία» της ομάδας ήταν βαριά κληρονομιά αλλά και κίνητρο, παράλληλα, για τον 18χρονο τότε ποδοσφαιριστή.

Στον πάγκο του Δικεφάλου καθόταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που, πέρα από τις όποιες αντιπαλότητες και απόψεις για την προπονητική του αξία, είναι κοινώς αποδεκτό πως αποτελεί έναν από τους πιο κατάλληλους τεχνικούς για να δουλέψει με νέους παίκτες. Από την αρχή της σεζόν 2009-10 ο Μανωλάς συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας αλλά το ντεμπούτο του άργησε.

Κάλλιο αργά…

Συγκεκριμένα, έπρεπε να φτάσει ο Μάρτιος του 2010 για να αποφασίσει ο Σερβοέλληνας τεχνικός να τον χρησιμοποιήσει. Στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και ο Μπάγεβιτς έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό σέντερ μπακ. Ο Μανωλάς αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου και μάλιστα αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου πρόλαβε να συμπληρώσει 10 συμμετοχές πετυχαίνοντας ένα γκολ. Το παιχνίδι που σκόραρε όμως θα μείνει στη μνήμη του με ανάμεικτα συναισθήματα. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό λοιπόν δέχτηκε αγκωνιά από τον Κώστα Μήτρογλου με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στο ζυγωματικό και αν αντικατασταθεί στο 17ο λεπτό. Ωστόσο είχε προλάβει να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6’ σε ένα ματς που η ΑΕΚ πήρε τελικά τη νίκη με 2-1.

Το… μάτι του Ότο

Οι εμφανίσεις του με την κιτρινόμαυρη φανέλα δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τον συμπεριέλαβε στην προεπιλογή για το Μουντιάλ του 2010 μαζί με άλλους 29 ποδοσφαιριστές. Ωστόσο ο νεαρός μπακ δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην αποστολή για τη Νότιο Αφρική αλλά και μόνο η συμμετοχή του σε αυτό το μέρος της προετοιμασίας είχε μεγάλη σημασία.

Πλάι στον «Κολοσσό»

Όπως ήταν αναμενόμενο η νέα χρονιά τον βρήκε ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Μπάγεβιτς για την βασική ενδεκάδα. Μαζί με τον Τραϊανό Δέλλα συνήθως συνέθεταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Άλλωστε μόνο οι τιμωρίες λόγω καρτών και οι τραυματισμοί άφηναν εκτός πλάνων τον Μανωλά.

Η αντιμετώπιση του ποδοσφαιριστή από το τεχνικό τιμ δεν άλλαξε ούτε μετά την αντικατάσταση του Μπάγεβιτς από τον Μανόλο Χιμένεθ στις αρχές Οκτωβρίου. Ο Ισπανός διέκρινε τις ικανότητες του νεαρού αμυντικού αλλά και τις δυνατότητες βελτίωσης και συνέχισε να τον συμπεριλαμβάνει στο αρχικό σχήμα.

Εξαίρεση οι απουσίες

Συνολικά λοιπόν με τη φανέλα της ΑΕΚ μετράει 38 συμμετοχές από τις οποίες έχει αγωνιστεί ολόκληρο το 90λεπτο στις 33, κερδίζοντας και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη σε 5 αναμετρήσεις. Σε 2 έχει αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού (με Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης), απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό έδωσε τη θέση του στον Μπλάνκο στο 86’, ενώ στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 45’ και το 78’, αντίστοιχα.

Μάλιστα αν και σέντερ μπακ κατάφερε να βρει ακόμη δυο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, σε διαφορετικές διοργανώσεις. Το πρώτου του τέρμα στη σεζόν 2010-11 αλλά και στην Ευρώπη το σημείωσε απέναντι στη Χάιντουκ στο Σπλιτ όταν έκανε το 0-2, ενώ σκόραρε και στο Κύπελλο διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Τα γκολ του Μανωλά (videos)

Το 1-0 με τον Ολυμπιακό

Το 2-0 με τη Χάιντουκ

Το 4-0 με τη Λάρισα

Σίγουρο το μέλλον

Αναγνωρίζοντας οι ιθύνοντες της ΑΕΚ ότι μπορούν να «επενδύσουν» στον Μανωλά για το μέλλον, ώστε να έχουν αγωνιστικά αλλά και οικονομικά οφέλη από ενδεχόμενη πώλησή του, ξεκίνησαν νωρίς τις επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ωστόσο οι δυο πρώτες φορές που επικοινώνησαν με την πλευρά του παίκτη, τον οποίο εκπροσωπεί ο θείος του και παλαίμαχος της ομάδας, Στέλιος, δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή». Παρ’ όλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία από την ΠΑΕ για την έκβαση της υπόθεσης.

Όμως ακόμη και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, δεν θα είναι δύσκολο να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Άλλωστε πολλές φορές «μάτια» ξένων συλλόγων έχουν παρακολουθήσει από κοντά αγώνες της ΑΕΚ έχοντας στη λίστα τους μεταξύ άλλων και το όνομα του Κώστα Μανωλά.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved