«Δεν είναι λύση η ΕΠΟ»

«Δεν είναι λύση η ΕΠΟ»

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, υποστήριξε πως δεν είναι λύση η πιθανή διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Περιστερίου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των κασετών και των αποκαλύψεων του Αλέξη Κούγια, λέγοντας ότι η συζήτηση γίνεται γύρω από τη διαιτησία η οποία ούτως ή άλλως ανήκει στην ΕΠΟ οπότε δεν συντρέχει λόγος παύσης της Super League.

Παράλληλα, ο Γιώργος Σπανός υποστήριξε ότι δεν ψήφισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως πρόσωπο αλλά για να υπάρξει πρόεδρος στη Λίγκα, ενώ τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να μπει ένα θεσμικό πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να εφαρμόζονται αυστηρά οι νόμοι.

«Η ψήφος μου ήταν ψήφος προς το θεσμό του προέδρου και όχι προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη», ήταν μεταξύ άλλων η πρώτη τοποθέτηση του προέδρου του Ατρόμητου για τα όσα γίνονται στη Super League.

Όσο για το αν είναι λύση η διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ, επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι είναι λύση. Δηλαδή η διαιτησία που είναι; Στο επίκεντρο της κασετολογίας είναι η διαιτησία. Η διαιτησία είναι στην ΕΠΟ. Ή θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο δηλαδή να σπάσουμε αυγά για να φτιάξουμε ομελέτα ή δε θέλουμε».

Ενώ στη συνέχεια αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει, σχολίασε: «Πρέπει να βάλουμε ένα θεσμικό πλαίσιο και η πολιτεία να εφαρμόζει αυστηρά τους νόμους. Αν δεν άφηνε παράθυρα η πολιτεία πολλές ομάδες δε θα έπαιρναν μέρος στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Υπάρχουν συνεπής ομάδες απέναντι στην πολιτεία και τους εργαζόμενούς τους. Φτιάχνουμε άρθρα 44 και άρθρα 54, αλλάζουμε ονόματα για να σβηστούν χρέη και λέμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο; Δε γίνεται έτσι».

Σε ερώτηση για το αν το ποδόσφαιρο είναι ακριβό σπορ, υποστήριξε: «Η οικογένειά μου έχει «ματώσει» για το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο ακριβό σπορ αλλά στοιχίζει και ψυχολογικά. Αυτή η ενασχόληση σου τρώει χρόνο από τη δουλειά σου, από την οικογένειά σου. Έχει και τα καλά του όμως, είναι μεράκι, είναι χόμπι, είναι αυτό που αγαπάς».

Για το πώς μπορεί μια ΠΑΕ και ένας ιδιοκτήτης να μη ζημιωθεί, τόνισε: «Αν κάνεις ένα συνετό προϋπολογισμό μπορείς να καταφέρεις να μην μπεις πολλά μέσα. Κάθε ΠΑΕ έχει τη δυνατότητα να καλύπτει το μείον με την δυνατότητα του ιδιοκτήτη της. Στα κυβικά των δικών μας ομάδων, οι πρόεδροι βάζουν χρήματα και αν τύχει κάποια χρονιά και πουλήσεις σε καλή τιμή έναν ποδοσφαιριστή τότε μπορείς να έρθεις ίσα βάρκα ίσα νερά».

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Περιστερίου αναφέρθηκε και σε κάποια έσοδα από τους νεαρούς παίκτες του Ατρόμητου που υπάρχουν στο ρόστερ, λέγοντας: «Λίγα πράγματα έχουμε κάνει, μην φανταστείτε. Είχαμε μια πρόταση από την Τζένοα για το Θανάση Καραγκούνη αλλά όχι τα ποσά που λένε. Ο αδερφός του που πήγε στην Ουντινέζε πήγε με πολύ λίγα χρήματα γιατί ήταν ερασιτέχνης».

Για να προσθέσει στη συνέχεια πως: «Εμείς κοιτάμε το ματς της Τετάρτης για να πάει η ομάδα στον τελικό και να γράψουμε ιστορία όσοι είμαστε στο σύλλογο. Από εκεί και πέρα να πάμε καλά στα άλλα παιχνίδια του πρωταθλήματος και να βάλουμε την ομάδα σε ήρεμα νερά. Το καλοκαίρι θα τα δούμε όλα. Και τα ταλέντα που υπάρχουν, εξάλλου καθρέφτης είναι το γήπεδο και το λέω στους παίκτες μου. Κανείς δε χάνεται και εμείς στην ομάδα έχουμε κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται για χρήματα να στερήσουμε το μέλλον κανενός».

Τέλος, αναφορικά με τα παράπονα του Ατρόμητου για το γεγονός ότι αγωνίστηκε Κυριακή και την Τετάρτη (16/03) θα δώσει τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό Βόλου που έπαιξε Σάββατο, υποστήριξε: «Να πούμε πως ακριβώς έχει το θέμα και να διευκρινίσουμε γιατί μου αρέσει η ειλικρίνεια. Ξέρετε ότι το πρόγραμμα έχει βγει πολύ καιρό πριν και δε μπορεί να ξέρει η διοργανώτρια αν θα παίξει ημιτελικά ο Ατρόμητος. Δεν το γνώριζε κανείς αυτό. Να είμαστε ειλικρινείς. Θα σας πω την εκδοχή του θέματος που προσβλέπει στο ηθικό κομμάτι. Ζητήσαμε το παιχνίδι να πάει Σάββατο όπως και ο Βόλος. Όμως ο Εργοτέλης έπαιξε την Τετάρτη εξ αναβολής με τον ΠΑΟΚ και δε μπορούσε να πάει Σάββατο. Για να αλλάξει τώρα το παιχνίδι της Τρίπολης έπρεπε να θέλουν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου για ευνόητους λόγους δε θέλησε να το δεχθεί κι από εκεί και πέρα τα σχόλια είναι δικά σας».



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved