Στο ύψος του ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Στο ύψος του ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τη Βέροια στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κι έκλεισε όπως έπρεπε μια κακή σεζόν που τον αφήνει για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια εκτός Ευρώπης – Δυο γκολ ο Βιτόλο κι ένα ο Σο για το «τριφύλλι», ο Κόστλι τα γκολ για την ομάδα της Ημαθίας, με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς και οι δυο ομάδες

Στο φινάλε μιας κάκιστης χρονιάς ο Παναθηναϊκός άφησε γλυκιά γεύση στον κόσμο του. Οι «πράσινοι», παρά το γεγονός ότι σάστισαν για ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και επέτρεψαν στα φαντάσματα που… βολτάρουν όλη τη σεζόν πάνω από το ΟΑΚΑ να εμφανιστούν ξανά, κατάφεραν να νικήσουν τη Βέροια και να μην αφήσουν κανένα περιθώριο για ψίθυρους μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Με τον κόσμο του να ζητάει από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νικόλα Πατέρα να συνδράμει στην επικείμενη ΑΜΚ της ΠΑΕ και να βοηθήσει στο να βελτιωθεί η οικονομική, και κατά συνέπεια αγωνιστική, κατάσταση της ομάδας, ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ με νίκη. Οι «πράσινοι» από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζονται στη «Λεωφόρο» και ελπίζουν πως δεν θα έχουν τις ίδιες τραγικές εντός έδρας επιδόσεις, αφού φέτος το «τριφύλλι» πήρε μόλις πέντε νίκες στο «σπίτι» του κι έμεινε πίσω στη βαθμολογία από πολύ νωρίς.

Τουλάχιστον, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει την τελευταία αγωνιστική έστω και αν… καρδιοχτύπησε σε ένα σημείο απέναντι στη Βέροια, έχοντας στην ενδεκάδα του αλλά και στην αποστολή νεαρά παιδιά τα οποία βάσει του πλάνου της ΠΑΕ, με τον Γιάννη Αναστασίου όπως φαίνεται στον πάγκο, θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια…

«Φρέσκος» και νεανικός

Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά χαμηλό μέσο όρο στην ενδεκάδα του, αφού αυτό είχε δείξει ότι θα κάνει ο Γιάννης Βονόρτας κόντρα στη Βέροια. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο με τους Χουχούμη, Τριανταφυλλόπουλο, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σο και Βιτόλο με τον Μπαρμπαρούση στο αριστερό άκρο και τον Σισοκό στο δεξί, την ώρα που ο Φιγκερόα ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης παρέταξε ότι καλύτερο είχε στη διάθεσή του για λογαριασμό της Βέροιας. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Κοτταρίδης, με τους Γεωργιάδη, Ορέστες, Μπάρμπα και Γεωργέα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αμαραντίδης, Καλογέρης και Γκιγιέρμο ενώ την τριάδα της επίθεσης απάρτιζαν οι Κόστλι, Ολαϊτάν και Ιωάννου.

Έγειρε… με το καλημέρα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δεν ήθελε να αφήσει περιθώρια για… ψιθύρους μετά το τέλος του ματς με τη Βέροια. Ένα… χορευτικό του Σισοκό από τη δεξιά πτέρυγα στο 6’ του αγώνα, έβγαλε τον Βιτόλο σε θέση βολής με τον Γεωργιάδη να τον ανατρέπει και τον Ζαχαριάδη να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των «πράσινων» και κόκκινη κάρτα για τον αμυντικό της Βέροιας. Ο Ισπανός εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκού.

Με την αριθμητική υπεροχή το «τριφύλλι» διατηρούσε εύκολα το προβάδισμα, κάτι που του επέτρεπε να ελέγχει τον ρυθμό και να φτάνει πιο εύκολα στα καρέ της Βέροιας. Στο 32’ μάλιστα οι «πράσινοι» έφτασαν στο δεύτερο γκολ τους στον αγώνα, με τον Σο να κάνει δυνατό αριστερό σουτ και να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κοτταρίδη και στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, για το 2-0 του Παναθηναϊκού, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει το προβάδισμά τους, αλλά ο Μπαρμπαρούσης σε τρεις περιπτώσεις δεν βρήκε τον στόχο.

Καλτσάς και Κόστλι για την ανατροπή, ο Βιτόλο για την τιμή!

Παρά το γεγονός ότι η Βέροια έπαιζε από νωρίς με δέκα παίκτες, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στο γήπεδο για να τα παίξει όλα για όλα και δικαιώθηκε! Μόλις στο 56’ ο Καλτσάς έφυγε από την επιτήρηση του Σπυρόπουλου με ωραία ντρίμπλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή κι ο αμυντικός του Παναθηναϊκού τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα ο Ζαχαριάδης να καταλογίσει το πέναλτι και να αποβάλει τον δεξιό μπακ των γηπεδούχων. Ο Κόστλι στο 57’ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, αν κι ο Καπίνο ακούγοντας τη συμβουλή του Φιγκερόα παραλίγο να αποκρούσει, κι έβαλε ξανά τη Βέροια στο ματς.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στο 67’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με μια εντυπωσιακή κεφαλιά του Κόστλι, αφού ο φορ από την Ονδούρα σηκώθηκε ψηλότερα από όλους σε εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά και νίκησε με κεφαλιά τον Καπίνο, για να κάνει το 2-2 και να δώσει στη Βέροια την άνεση της παραμονής, ότι και να γινόταν στον αγώνα της ΑΕΚ στο Περιστέρι, και στην έφεση που περίμεναν να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι».

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, παρά το γεγονός ότι φέτος δεν έχει δείξει πως εκμεταλλεύεται την έδρα του, δεν παράτησε το παιχνίδι. Οι «πράσινοι» με τον Σισοκό να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος και τον Φιγκερόα, παρότι δεν σκόραρε, να είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση, κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Κοτταρίδη και να φτάσει τελικά στο τρίτο γκολ και τη νίκη. Σκόρερ ήταν ξανά ο Βιτόλο με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στο 77’ του αγώνα.

Μάλιστα ο Ισπανός παραλίγο να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αφού έχασε δυο καλές ευκαιρίες, ενώ κοντά στο γκολ έφτασε κι ο Φιγκερόα. Το χειροκρότημα στο φινάλε, ήταν μια μικρή ανταμοιβή για τις τελευταίες εμφανίσεις των «πράσινων» που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά και πιθανός αποχαιρετισμός για παίκτες που δεν είναι βέβαιο πως θα παίξουν ξανά με την πράσινη φανέλα, καθώς δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν, αποχαιρετά το ΟΑΚΑ και βλέπει… Λεωφόρο, έχοντας συγκεντρώσει 40 βαθμούς που το έφεραν στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά μετά το 1997 μένει εκτός Ευρώπης, εκτός αν δεν πάρει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα κι οι «πράσινοι» πάρουν τη θέση τους. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη να δώσουν… αγώνα-μπαράζ, αν οι Ηπειρώτες δεν πάρουν αδειοδότηση, για να καθοριστεί το ποιος τελικά θα παίξει στη Ευρώπη…

Από την πλευρά της η Βέροια, θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στη Super League, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη σεζόν, αφού αυτός ήταν ο αντικειμενικός σκοπός της.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}ba54c2a925{/coveritlive}

Στο ύψος του ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Unsupported video


Πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ολυμπιακός: Από 25 έως 125 ευρώ τα εισιτήρια του τελικού
Ολυμπιακός: Από 25 έως 125 ευρώ τα εισιτήρια του τελικού
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΑΕΚ: Οι οπαδοί έκαναν sold out με Λαμία - Το μήνυμα της ΠΑΕ
ΑΕΚ: Οι οπαδοί έκαναν sold out με Λαμία - Το μήνυμα της ΠΑΕ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved