Βλάχος: «Γίνονται περίεργα πράγματα»

Βλάχος: «Γίνονται περίεργα πράγματα»

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Μιχάλης Βλάχος, υποστήριξε πως συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα στην περίπτωση της τιμωρίας ή όχι της Ενωσης για τα όσα έγιναν την Κυριακή (14/04) στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3 FM

Για τα προβλήματα που έφεραν την ΑΕΚ σ' αυτή τη θέση:

«Είναι φυσικό επακόλουθο μετά τα γεγονότα που συνέβησαν και θα δούμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε γιατί θα έχει αντίκτυπο σε όλο το ποδόσφαιρο ο υποβιβασμός της ομάδας. Τα πιο σημαντικά είναι τα οικονομικά. Φτάνεις να `χεις μικρό μπάτζετ, φτάνεις να χεις παίκτες μικρής αξίας και προσπαθούν να αναρριχηθούν και να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν καταδικάζω τα παιδιά. Αυτά είναι, αυτό μπορούνε, αυτό παίζουνε. Άλλοι μπορούν, άλλοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην βαριά φανέλα της ΑΕΚ. Τους βάζω στο τελευταίο σκαλοπάτι σ' αυτούς που ευθύνονται. Δεν υπάρχει κάτι δυναμικό να στηρίξει την ΑΕΚ και να βοηθήσεις στις δύσκολες στιγμές».

Για το ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Οι παράγοντες που μπήκαν ή οι μέτοχοι:

«Μπήκαν πολλοί προς όφελός τους, ευθύνονται συγκεκριμένα πρόσωπα κι εκεί να πάει η κυβέρνηση να προσωποποιήσει τα χρέη και να διεκδικήσει τα χρέη από τους ανθρώπους. κι από εκεί να πάρει τα χρωστούμενα. Δεν μπήκαν και άνθρωποι που μπορούσαν να τραβήξουν το κουπί».

Για τα επεισόδια:

«Κατά το παρελθόν έχουν γίνει πολλά επεισόδια. Όλα ξεκινάνε από κάπου αλλού. Δεν έχει να κάνει με τα προβλήματα της ΑΕΚ. Ξεκινάμε από πιο βαθιά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Να τηρηθούν οι νόμοι. Δεν υπάρχει ισονομία και ίση αντιμετώπιση στις ομάδες».

Για το αν προβλέπει τιμωρία της ΑΕΚ:

«Είναι φυσιολογικό με τόσα σκαμπανεβάσματα στις αποφάσεις, ο καθένας κοιτάει το όφελός του. Η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα για να μην τιμωρηθεί, άλλοι θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθεί.

Έβλεπα τα γεγονότα και είδα το Φ.Α. που συνέταξε ο Τριτσώνης. Πολλά περίεργα πράγματα... Πως διέκρινε ότι οι φίλαθλοι είχαν ατσάλινες ράβδους και διάφορα άλλα που τους κυνήγησαν να τους χτυπήσουν. Μπορεί να έγιναν επεισόδια, τα κατακρίνω γιατί κι εγώ αθλητής ήμουν, αλλά πως τα είδε αφού ετρεξαν πρώτοι οι διαιτητές; Όταν βλέπω να τρέχουν στην φυσούνα απορώ πως είδε τι κρατούσε ο κάθε φίλαθλος. Μπήκανε διασκορπισμένοι οι οπαδοί για να κάνουν ό,τι ήθελαν να κάνουν. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε στα αποδυτήρια κι αν πήραν έκταση».

Για το αν γνωρίζει γιατί δεν ξανά βγήκε ο Τριτσώνης:

«Είναι δική του απόφαση, γιατί είναι διεθνής και δεν ήθελε να τιμωρηθεί. Άλλοι λένε ότι δέχτηκε πολλά τηλέφωνα και μηνύματα. Εβλεπα την «Δίκη» και είχε έναν παλιό διαιτητή που έλεγε ότι έχουν ένα χρονικό περιθώριο 7-8 λεπτά να ξεκινήσει πάλι το ματς, και βλέπουμε παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη να γίνεται μετά από μιάμιση ώρα και να μην γράφεται τίποτα. Κι έχουμε ένα ματς που έχει περάσει μισή ώρα, του λένε έχει καθαρίσει το γήπεδο, έχει φύγει ο κόσμος και δεν βγαίνει».

Για τα παιδιά των ακαδημιών και πως αντέδρασαν:

«Τα παιδιά είναι 16χρονα παιδιά. Θέλουν να έχουν ένα λαμπρό μέλλον. Το κακό με μένα είναι ότι έχω μια πολύ καλή φουρνιά έχει φέρει πικρία γιατί δεν παίζουν στην Κ-17 του χρόνου στην S.L. για να τα δει και κάποιος.

Αλλά βλέπουν κι αυτά τα καπνογόνα και την εισβολή τις βιαιοπραγίες κι όλο το κακό που έγινε. Τα παιδιά φοβήθηκαν όλα και οι γονείς. Έτρεξα προς τα κει να τα δω. Ηταν ball boys τα παιδιά μου κι έτρεξα να δω τι γίνεται. Και τα έβλεπα δακρυσμένα να φεύγουν από το γήπεδο. Αυτά τα σκηνικά τα στιγματίζουν για χρόνια.

Το βάζω σε δεύτερη μοίρα τον υποβιβασμό όταν πληγώνεται μια παιδική ψυχή. Αν είχε γίνει μια κίνηση νωρίτερα να βάλουν κάποιους ανθρώπους εκεί νωρίτερα όταν είχαν μπει, θα είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα. Γίνονται περίεργα πράγματα. Είδαμε χθες στην Ριζούπολη να γίνονται επεισόδια από την αστυνομία σε ένα γήπεδο που δεν ανοίγει μύτη και μπήκαν βιαίως οι αστυνομικοί. Είναι εκκλησία και είδαμε τρελά επεισόδια από τους αστυνομικούς στα παιδιά του Απόλλωνα. Και στο ΟΑΚΑ ήταν εκεί αλλά δεν έκαναν τίποτα. Δεν κατηγορώ τους αστυνομικούς κι αυτοί εντολές εκτελούν».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με την ακαδημία:

«Όλα τα παιδιά είναι στεναχωρημένα, λυπημένα. Με ρωτούν τι θα γίνει οι γονείς τους. Μια 8άδα, 10άδα απ' αυτά μπορούν να παίξουν και να πάνε ψηλά. Το πιο δύσκολο είναι ότι έχουν δελτία στην ΑΕΚ και δεν μπορούν να φύγουν εκτός κι αν η ΑΕΚ συναινέσει να φύγουν. Εχουμε 5 παιδιά από πολύ καλές ομάδες της Ευρώπης που έχουμε προσκλήσεις να πάνε έξω. Σε Αγιαξ, Βέρντερ και είναι έσοδα αυτά τα παιδιά που μπορεί να καρπωθεί η ΑΕΚ αν αποφασίσουν να τα πάρουν τα παιδιά.

Υπάρχει κι άλλο ερώτημα. Γιατί τραβάνε τα μάτια του εξωτερικού κι όλα τα δικά μας. Όταν τα ενώσεις όλα μαζί βλέπεις γιατί υπάρχει αυτό το χάος στο ποδόσφαιρο. Όταν δεν δίνεις βάρος στις ακαδημίες, που είναι το μέλλον όλου του ποδοσφαίρου...».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/05) - Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/05) - Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/05): «Μάγκας» Ολυμπιακός, «Ναυάγιο» ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/05): «Μάγκας» Ολυμπιακός, «Ναυάγιο» ΑΕΚ
Super League: 90 λεπτά μακριά από τον τίτλο ο ΠΑΟΚ | Video με όσα έγιναν σε Φάληρο και Τούμπα
Super League: 90 λεπτά μακριά από τον τίτλο ο ΠΑΟΚ | Video με όσα έγιναν σε Φάληρο και Τούμπα
Πόλο: Η Προ Ρέκο αντίπαλος του Ολυμπιακού
Πόλο: Η Προ Ρέκο αντίπαλος του Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved