«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο»

«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο»

Ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριξε ότι η νίκη επί της Καβάλας ήταν σημαντική, ωστόσο έστρεψε το ενδιαφέρον όλων στην ΑΕΚ, στον ημιτελικό κυπέλλου της Τετάρτης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι από το πρωί της Δευτέρας (14/03) θα αρχίσει να προετοιμάζει την ομάδα του για την ρεβάνς του 0-0 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Αμπντούν όσο και το θέμα με τις αποκαλύψεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Πετύχαμε ένα αποτέλεσμα πολύ σημαντικό. Με έναν σοβαρό αντίπαλο. Με μια ομάδα καλά φτιαγμένη, που παίζει παθιασμένα. Δεν δίνουν κανένα πλεονέκτημα. Και εμείς με την σπουδαιότητα του παιχνιδιού της Τετάρτης, έπρεπε να κερδίσουμε κάθε τρόπο το ματς. Αλλά και να απελευθερώσουμε τους παίκτες από επιβάρυνση», είπε αρχικά ο Μανόλο Χιμένεθ.

Στη συνέχεια ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» υποστήριξε: «Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό. Λίγο πάθος, λίγες ευκαιρίες και σεβαστήκαμε πολύ η μια ομάδα την άλλη. Στα πρώτα 15 λεπτά φαινόταν πως είχαμε τον έλεγχο, αλλά μετά υπήρξε ισορροπία. Δεν ξέραμε πώς να το ελέγξουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πιο επιθετική ομάδα. Και είχαμε έξι ευκαιρίες για γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που δεν δίνει ευκαιρίες για γκολ. Η Καβάλα είναι μια ομάδα που έχει καλή αμυντική λειτουργία και δεν σου δίνει περιθώρια. Με παίκτη παραπάνω δεν χάσαμε την κυριαρχία όπως έγινε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Μερικές φορές κάναμε το λάθος να πάμε σε άμεση προώθηση της μπάλας μπροστά. Αλλά τις περισσότερες φορές απλώσαμε σωστά το παιχνίδι. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την δουλειά που έκαναν οι παίκτες».

Για τον αγώνα της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Περίπου έχω στο μυαλό μου, την ενδεκάδα της Τετάρτης. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι 100% έτοιμοι. Ακόμα και αν ρισκάραμε, θέλαμε να βάλουμε τον Μανωλά σήμερα να παίξει και να δούμε πως πάει δεξιά. Ακόμα και αν χάνω την φωνή μου δίνοντας οδηγίες στον Μανωλά. Σήμερα θέλω να ξεκουραστώ λίγο. Από αύριο το πρωί θα ετοιμάσω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Από την ώρα που θα ξαπλώσω στο κρεβάτι, θα αρχίσει να στριφογυρίζει το ματς με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα όμως χρειάζεται να ξεφύγουμε λίγο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν θα είναι εύκολο. Αλλά πρέπει να φτάσουμε στον τελικό. Εμπιστεύομαι απόλυτα τους παίκτες μου και θεωρώ πως η πίεση που θα έχουν οι παίκτες από τις συνθήκες, δεν θα τους επηρεάσει».

Σε ερώτηση για το τι περιμένει από τους παίκτες του στη συνέχεια, απάντησε: «Απαιτώ πολλά από τους παίκτες μου. Πάντα έλεγα πως έχω δυο οικογένειες. Την δική μου. Και την ομάδα που έχω. Και για μένα είναι η καλύτερη. Και πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλω να πω. Όταν τα παιδιά μου δεν βγάζουν καλούς βαθμούς στο σχολείο, με εκνευρίζει αυτό. Αλλά συνεχίζω να τους αγαπάω. Το ίδιο ισχύει και με τους παίκτες μου. Έχουν καταλάβει οι πάντες πως μόνο με την φανέλα της ΑΕΚ, δεν κερδίζεις κανένα παιχνίδι. Όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες που βραβεύουμε πριν από το ματς, έχουν γράψει ιστορία. Τώρα όμως πρέπει εμείς να γράψουμε ιστορία. Και αν δεν μπορούμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε. Και για τον Ματέος και για τον Μίτσελ, είχα πει ότι ήταν θέμα χρόνου να προσαρμοστούν. Και ο Μπάχα θα είναι κάθε μέρα και καλύτερος. Είχε έλλειψη παιχνιδιών και φαίνεται περισσότερο από τον καθένα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την δουλειά και των τριών και των υπόλοιπων παικτών».

Ενώ πρόσθεσε ακόμα πως: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, έχω πει πως ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπάθεια που δείχνει στο πρόσωπο μου. Υπάρχουν όμως και πράγματα που με εντυπωσίασαν αρνητικά. Δεν θέλω να έχω έναν παθητικό ρόλο. Δεν έχω έρθει για να κερδίσω λεφτά. Έχω έρθει για να ανταγωνιστώ και να μεταφέρω όλα όσα έχω μάθει ως επαγγελματίας του ποδοσφαίρου. Όλα όσα μπορώ να προσφέρω για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου θα το κάνω. Αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε να μην δίνουμε σημασία σε πράγματα που δεν είναι σημαντικά. Να μην τα διαφημίζουμε τα άσχημα. Και να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Μέσα από την ΑΕΚ θα κάνω τα πάντα, για να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό να παίζεις ποδόσφαιρο και να κάνεις χίλια λάθη, αλλά όταν τελειώνει το παιχνίδι η μπάλα κάτω και όλα τελειώνουν».

Τέλος, ερωτηθείς για τον Τζαμέλ Αμπντούν  αρκέστηκε να απαντήσει: «Θέλω να έχω τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα. Ο Αμπντούν ανήκει στην Καβάλα και ειλικρινά δεν έχω τίποτε άλλο να σκεφτώ εκτός από την δική μου ομάδα. Αλλά έχει μεγάλη αξία και είναι ένας παίκτης που όλη η Καβάλα στηρίζεται επάνω του».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved