Παναθηναϊκός: Κούνησε... λευκό μαντήλι στην Ευρώπη

Παναθηναϊκός: Κούνησε... λευκό μαντήλι στην Ευρώπη

Ελαχιστοποιήθηκαν οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, μετά και τη νέα απώλεια βαθμών στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά μένοντας στο 0-0 με τον Πανιώνιο.

Είναι αλήθεια ότι οι πράσινοι είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι και μάλιστα καθ' όλη τη διάρκειά του, αφού ο Πανιώνιος αρκέστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο.

Μόνο που στο ντεμπούτο του Γιάννη Βονόρτα στον πάγκο των πρασίνων, το «τριφύλλι» λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο του Πανιωνίου, με τον γκολκίπερ της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Νίκο Γιαννακόπουλο, να κατεβάζει -κυριολεκτικά- ρολά και να μην επιτρέπει με σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων την παραβίαση της εστίας του.

Αποκορύφωμα η φάση του 78ο λεπτού, η οποία ήταν και η κορυφαία για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι, όταν σε σουτ του Ζέκα εκτός περιοχής και αφού η μπάλα χτύπησε σε πόδι αμυντικού του Πανιωνίου και άλλαξε πορεία, ο Γιαννακόπουλος κατόρθωσε σε αντίθετη τροχιά με το σώμα του να σταματήσει τη μπάλα με το δεξί του χέρι και εν συνεχεία να την «σκεπάσει» προ του Φιγκερόα που ερχόταν ως τρέιλερ για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός με τη νέα αυτή απώλεια βαθμών απομακρύνεται πάρα πολύ από την πέμπτη θέση, καθώς έμεινε στους 36 βαθμούς, με τον ΠΑΣ και την Ξάνθη πλέον στους 38 και τους Ηπειρώτες να έχουν ένα ματς λιγότερο, αφού φιλοξενούν τη Δευτέρα (8/4) την ΑΕΚ, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια τους αντιμετωπίζουν Κέρκυρα (εντός) και τον ΠΑΟΚ (εκτός). Οι πράσινοι από την πλευρά τους πηγαίνουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό και εν συνεχεία κλείνουν την κανονική περίοδο εντός με την Βέροια, ενώ η Ξάνθη φιλοξενείται την ερχόμενη εβδομάδα από τον Πανιώνιο και τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στα Πηγάδια τον Αρη. Ως εκ τούτου εύκολα γίνεται αντιληπτό το πόσο καθοριστική μπορεί να αποδειχθεί και η σημερινή απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό, απέναντι στον Πανιώνιο που με το βαθμό που κατέκτησε στο ΟΑΚΑ έφτασε τους 35 και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην Super League.

Μάλιστα, οι Νεοσμυρνιώτες θα μπορούσαν στο φινάλε να πετύχουν εκείνοι γκολ, αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις σουτ από Μενδρινό και Αραβίδη, ο Καρνέζης πήρε λίγη από τη... δόξα του Γιαννακόπουλου κρατώντας το 0-0 για τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς εκπλήξεις ο Βονόρτας

Τις δοκιμές που έκανε όλη την εβδομάδα επιβεβαίωσε ο Γιάννης Βονόρτας με την επιλογή του για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός του τριφυλλιού επέλεξε τον Καρνέζη κάτω απο τα δοκάρια και τους Χουχούμη, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλο και Σεϊταρίδη απο αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θέση ανασταλτικού μέσου είχε ο Βιτόλο με τους Σισοκό και Ζέκα αριστερά και δεξιά του, ενώ ο Κουίνσι τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο και ο Μπαρμπαρούσης στο δεξί για να στηρίξουν τον μοναδικό προωθημένο Φιγκερόα.

Ο Κώστας Παναγόπουλος από την πλευρά του, είχε τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, με τον Κούρο στο αριστερό άκρο και τους Κουλουχέρηρ και Παντίδο κεντρικό δίδυμο, ενώ ο Κούρντι ήταν δεξί μπακ. Στη μεσαία γραμμή ο Ρόκας ήταν το σημείο αναφοράς με τους Κολοβό και Σάμαρη να τον συνεπικουρούν, ενώ ο Μενδρινός με τον Γουνδουλάκη ήταν τα στηρίγματα του Αραβίδη που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Μονόλογος αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Αν κι ο Πανιώνιος στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε να μπαίνει απειλητικά στο ΟΑΚΑ κι έκανε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, με τον Αραβίδη να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Καρνέζη, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που γρήγορα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιδόθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Οι πράσινοι είχαν καλές ευκαιρίες με τον Φιγκερόα, τον Μπαρμπαρούση αλλά και τον Πίντο από στημένες φάσεις, όμως, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γιαννακόπουλο ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε όρθια την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ενδεικτικό ειναι πως το τριφύλλι είχε δέκα τελικές στην εστία του Πανιωνίου, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να κάνει πιο εύκολο το έργο του για τη νίκη...

Στο ίδιο έργο θεατές...

Στο δεύτερο ημίχρονο απο την αρχή παίχτηκε το ίδιο έργο. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε διαρκώς σαν την γάτα με το ποντίκι τον Πανιώνιο, έκανε πολλές ευκαιρίες, όμως, δεν κατάφερνε με τίποτα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου. Ο Βονόρτας πέρασε στο παιχνίδι τον Ντίνα, ο οποίος ήταν πιο θετικός από τον Κουίνσι, ενώ στη συνέχεια πέρασε κι ο νεαρός Αποστολόπουλος στη θέση του Σισοκό που έδειξε να έχει κουραστεί. Το τριφύλλι προσπάθησε, είχε καλές ευκαιρίες με Ντίνα, Χουχούμη και Σεϊταρίδη, με τον πορτιέρο του Πανιώνιου στο 78' να κάνει την απόκρουση του ματς σε σουτ του Ζέκα που κόντραρε, άλλαξε πορεία και σταμάτησε... πάνω του κατά τύχη!

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος περιορίστηκε σε απόλυτα παθητικό ρόλο, σταμάτησε να... περνά τη σέντρα απο τοτ 70' και μετά και οι παίκτες του προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ροκανίσουν τον χρόνο. Ο Βονόρτας βλέποντας την εικόνα του αγώνα ρίσκαρε όσο γινόταν. Πέρασε στο ματς και τον Τοτσέ, παίζοντας φουλ επίθεση στα τελευταία λεπτά για να πάρει το ματς και να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Κι εκεί που ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά για να πάρει το παιχνίδι, ο Πανιώνιος έκανε τη δεύτερη αντεπίθεσή του σε όλο το ματς στο 90' με τον Μενδρινό να κάνει δυνατό σουτ και τον Καρνέζη να κρατάει το μηδέν για τον Παναθηναϊκό με εντυπωσιακή επέμβαση. Η πίεση απο πλευράς Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στις καθυστερήσεις, με τον Φιγκερόα στο 93' να κάνει κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γιαννακόπουλου και έμοιαζε να ειναι η τελευταία ευκαιρία των «πράσινων» για να πάρουν το τρίποντο.

Ο επιθετικός μονόλογος δεν καρπποφόρησε με τον Παναιθηναϊκό να έχει και κάποια παράπονα απο τη διαιτησία του Κομίνη και να πηγαίνει στο Καραϊσκάκης την επόμενη εβδομάδα για να παίξει στο ντέρμπι των αιωνίων, χωρίς αντικειμενικές ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}b6e9f1b51b{/coveritlive}



ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χόρεψε αγκαλιά με την κούπα! - Δείτε το video
ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χόρεψε αγκαλιά με την κούπα! - Δείτε το video
Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Στην Πλατεία Κοτζιά το Fan Festival
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Στην Πλατεία Κοτζιά το Fan Festival
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved