«Τούμπα» η φιέστα

«Τούμπα» η φιέστα

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε ο ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς κατάφερε ν’ ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πάρει, τελικά, τη νίκη με σκορ 2-1.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν τέλος στα όνειρα των «ερυθρόλευκων» να… καθαρίσουν την υπόθεση τίτλος τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και έτσι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το επόμενο ματς, με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 12’, μετά από γκολ του Τζεμπούρ, ωστόσο κατάφερε χάρη στο τέρμα του Κουτσιανικούλη και το αντίστοιχο του Βιτόλο (με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι) να πάρει το τρίποντο, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση των Play Off.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά, προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα του… άνοιγε το δρόμο για την κατάκτηση της νίκης. Ο Ολυμπιακός έδειξε ό,τι θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει και αυτό ακριβώς έκανε μόλις στο 12’, όταν μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα, ο Τζεμπούρ με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων «πάγωσαν» από το γρήγορο γκολ των «ερυθρολεύκων», γεγονός που φάνηκε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν σε μια νέα αντεπίθεση των πειραιωτών η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον… ύπνο και μόνο λόγω ατυχίας ο Ζαϊρί δεν έστειλε από μισό μέτρο απόσταση και σε κενή εστία την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Κρέσιτς. Αυτή η φάση λειτούργησε, σε αντίθεση με τη φάση του γκολ, ευεργετικά για την ομάδα του Μάκη Χάβου, καθώς από το επόμενο κιόλας λεπτό προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις να φτάσει στα καρέ του Πάρντο. Οι επιθέσεις των γηπεδούχων ξεκίνησαν από τον άξονα, ωστόσο τόσο ο Ντουντού, όσο και ο Μοντέστο δεν άφησαν τους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους και έτσι οι επιθέσεις… μεταφέρθηκαν στις πλευρές.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και αφού ο Σαβίνι έδιωξε πάνω στη γραμμή του Κρέσιτς, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ισοφάρισαν σε 1-1. Ευθύνη γι’ αυτό φέρει τόσο ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε ν’ απομακρύνει ο Πάρντο, όσο και ο Ρόμενταλ, για το γύρισμά του. Όπως και να έχει, ο Κουτσιανικούλης, ο οποίος «έτρεχε» τη φάση, ήταν ο κερδισμένος της… υπόθεσης και με προβολή ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος, καθώς δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Η πρώτη στο 48’, όταν το διαγώνιο σουτ του Ετό σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Πάρντο, ενώ στο 51’ ο Μουσλίμοβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το πλασέ και έτσι ο Πάρντο παραχώρησε κόρνερ. Την ίδια στιγμή πήρε… φωτιά και η εξέδρα, η οποία προσπάθησε, από τη δική της πλευρά, να βοηθήσει στην επίτευξη του νικητήριου γκολ για τον ΠΑΟΚ. Σ

το 57’ ο Μάκης Χάβος, παρατηρώντας ό,τι η ομάδα του έχει ανεβάσει… ταχύτητα, έριξε στην μάχη τον Βιερίνια (στη θέση του Φωτάκη), ούτως ώστε να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ από τη δεξιά πλευρά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε με τον Φουστέρ (αντικατέστησε τον Ντουντού), ο οποίος πήρε τη γνωστή του θέση πίσω από τον Τζεμπούρ, ενώ ο Ιμπαγάσα πήγε λίγο πιο πίσω, στο πλάι του Μοντέστο. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 68΄ ο Χάβος άλλαξε και την αριστερή πλευρά, καθώς αντικατέστησε τον Κουτσιανικούλη με τον Σαλπιγγίδη. Εκεί όμως αγωνίστηκε μέχρι το τέλος ο Βιεϊρίνια, με τον Σαλπιγγίδη να περνά στη δεξιά πλευρά. Στην πρώτη του, μάλιστα, επίθεση (στο 69’) από την αριστερή πλευρά, ο Βιεϊρίνια ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο και ο Κωνσταντινέας έδειξε, σωστά, την… άσπρη βούλα. Από εκεί ευστόχησε ο Βιτόλο, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (2-1).

Στην επόμενη φάση (73’) ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, καθώς πέρασε στο παιχνίδι τους Πάντελιτς και Ουρτάδο στις θέσεις των Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ. Ο πρώτος πέρασε στην κορυφή, ενώ τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο σκόρερ των «ερυθρολεύκων». Τρία λεπτά αργότερα και ο Μάκης Χάβος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, καθώς πέρασε τον Τσουκαλά στη θέση του Ίβιτς. Δυστυχώς όμως τα συστήματα και οι διατάξεις πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς τα νεύρα κυρίευσαν πολλές φορές τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και λίγο έλειψε να ξεφύγει το παιχνίδι από τον έλεγχο του Κωνσταντινέα. Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία να... κλέψει τον βαθμό με τον Χολέμπας.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό το παιχνίδι ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα ΕΔΩ.



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved