«Σκεφτόμαστε μόνο την Καβάλα»

«Σκεφτόμαστε μόνο την Καβάλα»

Οι παίκτες της ΑΕΚ είναι συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση με την Καβάλα σύμφωνα με τον Νταβίντ Ματέος.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο match programme της αναμέτρησης με τους «Αργοναύτες» ο Ισπανός αμυντικός επεσήμανε πως η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ θα απασχολήσει την ομάδα μετά το τέλος του προσεχούς αγώνα. Επίσης, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του στην ΑΕΚ και δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Τραϊανού Δέλλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τις πρώτες 40 ημέρες στην ΑΕΚ;

«Στην αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες προσαρμογής κυρίως λόγω της γλώσσας, αλλά αυτό κράτησε περίπου μια εβδομάδα. Από κει και πέρα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη ζωή μου στην Αθήνα και ειδικά στην ΑΕΚ, αν και μου λείπει η οικογένεια και οι φίλοι μου».

Πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές του πρωταθλήματος της χώρας μας από την Primera Division;

«Είναι αρκετά διαφορετικά ως πρωταθλήματα. Στην Ισπανία παίζεις πολύ με τη μπάλα και σαφώς είναι μεγαλύτερη η ποιότητα. Εδώ το ποδόσφαιρο είναι αρκετά πιο σκληρό και βασίζεται στη δύναμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη ποιότητας».

Σε έχει βοηθήσει την προσαρμογή σου η παρουσία αρκετών ισπανόφωνων ποδοσφαιριστών στην ομάδα;

«Ασφαλώς η παρουσία Ισπανών και Αργεντινών παικτών με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι όλοι τους εξαιρετικά παιδιά και συνεργαζόμαστε αρμονικά».

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πει ότι στο κοντινό μέλλον θα είσαι βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ποιο είναι το μυστικό για να φτάσει ένας παίκτης σε τόσο υψηλό επίπεδο;

«Το να λέει κάτι τέτοιο ο προπονητής μου είναι ευχάριστο και κολακευτικό. Χρειάζεται, ωστόσο, πολλή δουλειά για να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ έχω έρθει στην ΑΕΚ για να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της και να βελτιωθώ σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω να αποκτήσω αγωνιστικό ρυθμό και να πάρω συνεχόμενα παιχνίδια ώστε να γίνομαι καλύτερος».

Υπάρχει κάποιος από τους Έλληνες συμπαίκτες σου που θεωρείς ότι μπορεί να σταθεί στο ισπανικό πρωτάθλημα;

«Αναμφίβολα ναι. Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε ομάδες της Primera Division».

Κόντρα στον Εργοτέλη σε είδαμε σε ρόλο αμυντικού χαφ. Σου αρέσει να αγωνίζεσαι σε αυτή τη θέση ή προτιμάς τη φυσική σου;

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικός χαφ. Είναι έτοιμος να βοηθήσω σε όποια θέση μου ζητήσει ο προπονητής μου. Το σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι βασικός».

Πώς ένιωσες όταν δέχτηκες αυστηρή κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο σου με την Άρη;

«Μια κόκκινη κάρτα στον πρώτο αγώνα σου σημαίνει ότι δεν κάνεις το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να αγωνιστώ και ήθελα να δώσω χαρά στους φιλάθλους μας, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Ωστόσο, έχω αφήσει πίσω μου εκείνο το παιχνίδι και κοιτάω τα επόμενα».

Την προηγούμενη Κυριακή η ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο σήμερα ή η σκέψη σας είναι στη ρεβάνς του Κυπέλλου;

«Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα αγωνιστούμε καλά κόντρα στην Καβάλα. Όταν κάνουμε το χρέος μας και πάρουμε τη νίκη, μόνο τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον ημιτελικό Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τραϊανό Δέλλα, με τον οποίο συνθέσατε το αμυντικό δίδυμο της ομάδας στα δυο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ;

«Είναι ωραία η αίσθηση να αγωνίζεσαι δίπλα σε έναν τόσο έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει παίξει σε ομάδες σαν τη Ρόμα και την Περούτζια. Αυτό που μου αρέσει όταν είμαι παρτενέρ του Δέλλα στην άμυνα είναι ότι αισθάνομαι σιγουριά, σαν να αγωνιζόμαστε μαζί όλη μου τη ζωή».



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved