Δεν (Χ)αμογέλασε κανείς

Δεν (Χ)αμογέλασε κανείς

Εργοτέλης και Ατρόμητος δεν μπόρεσαν να απομακρυνθούν απο την... επικίνδυνη ζώνη, μετά το 1-1 του σημερινού αγώνα στο Παγκρήτιο.

Σε ένα κακό παιχνίδι, από πλευράς ποιότητας, Εργοτέλης και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1, στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της Super League στο Παγκρήτιο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45’ με τον Ρομάνο και η ομάδα του Περιστερίου ισοφάρισε στο 67’ με τον Αναστασάκο.

Ένα αποτέλεσμα, που σαφώς δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες, δεδομένου ότι ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από την… επικίνδυνη ζώνη, ενώ από την άλλη ο Ατρόμητος παραμένει μόλις έναν βαθμό πάνω από την τριάδα του υποβιβασμού.

Παρατηρώντας κανείς πάντως, τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, θα νόμιζε πως ήταν παντελώς αδιάφορες για το αποτέλεσμα. Σε ένα παιχνίδι… άοσμο και άγευστο, ούτε ο Εργοτέλης, ούτε ο Ατρόμητος προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό.
Από τη μια οι γηπεδούχοι, παρατάχθηκαν με το κλασικό 4-3-3, με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Αλεξόπουλο και Ρουμπάκη, αμυντικά χαφ ήταν οι Τζούνιορ και Ολίσε, με τον Μπέτο σε πιο ελεύθερο ρόλο και τους Ρομάνο, Λεάλ δίπλα στον Μπούντιμιρ.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης, παρά τις απουσίες βασικών παικτών (Μιχαηλίδης, Τάτος, Μπαζίνσκι, Καμαρά), προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο και τον Αναστασάκο, ξεκινώντας χωρίς καθαρόαιμο φορ 4-3-3. Συγκεκριμένα, στο τέρμα ήταν ο Ιτάνζ, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Μελισσάς, Ολιβέιρα, Σκόνδρας, Νάστος, στο κέντρο ήταν οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο και στα άκρα της επίθεσης οι Μπρίτο, Καραγκούνης, με τον Σαγκανοόφσκι στην κορυφή.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Εργοτέλης είχε μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να βγάλει με αξιώσεις τη μπάλα μπροστά. Δίχως σωστή ανάπτυξη, χωρίς κίνηση στους χώρους και με τους παίκτες «κλειδιά» Ρομάνο και Λεάλ, να μην μπορούν να βοηθήσουν επιθετικά, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου δεν απείλησε τον Ατρόμητο, που ήταν σωστά οργανωμένος στην άμυνα.

Μετά το δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να είναι πιο «φρέσκοι» και περισσότερο δραστήριοι, με τους Σφακιανάκη και Μπρίτο να κερδίζουν τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Δασκαλάκη. Στο 21΄ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του καλή οργανωμένη επίθεση, αλλά το τελείωμα της φάσης από τον Νάστο δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του Εργοτέλη.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 36’, όταν ο Μπούντιμιρ προσπάθησε να νικήσει τον Ιτάνζ, που βρισκόταν εκτός θέσης, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Γάλλος έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έκλεινε με το «στείρο» 0-0, καθώς ένα μακρινό σουτ του Μπέτο στο 42’ δεν ανησύχησε τον Ιτάνζ, στην εκπνοή ο Ρομάνο άλλαξε τις… ισορροπίες του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Βίσιο έβγαλε μια ωραία σέντρα από δεξιά και ο Ρομάνο με πολύ έξυπνη κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να διορθώσει το προηγούμενο… λάθος του, βάζοντας στο παιχνίδι τον Αναστασάκο αντί του Καραγκούνη. Η κίνησή του απέφερε άμεσα καρπούς, καθώς ο Ατρόμητος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν η ομάδα που πάταγε καλύτερα στο γήπεδο.
Ο Εργοτέλης «κάθισε» στο 1-0 και έδωσε πολύ χώρο στους φιλοξενούμενους, που όσο περνούσε η ώρα αύξαναν την πίεσή τους. Οι γηπεδούχοι ωστόσο θα μπορούσαν να… καθαρίσουν το παιχνίδι στο 56’, όταν σε ιδανική αντεπίθεση ο Μπούντιμιρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιτάνζ.

Από το 60΄και έπειτα όμως, ο Ατρόμητος είχε την καθολική υπεροχή, με τον Αναστασάκο να γεμίζει την περιοχή και τους Μπρίτο, Σαγκανόφσκι να τον βοηθούν επιθετικά. Σε ένα πολύ καλό τρίλεπτο (59-62’) της ομάδας του Γιώργου Δώνη, όπου απείλησε σε διαδοχικές φάσεις, ο Δασκαλάκης κράτησε όρθιο τον Εργοτέλη, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στη φάση του 67’.
Ο Αναστασάκος πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με πολύ καλό πλασέ, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του Εργοτέλη, κάνοντας ο 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα (70’), ο Ατρόμητος έφτασε μια… ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά ο Σαγκανόφσκι με σουτ από πλάγια θέση, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Εργοτέλης βρισκόμενος με την… πλάτη στον τοίχο, αφυπνίστηκε και επιχείρησε να βγει μπροστά στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Καραγεωργίου αντικατέστησε τον πολύ αρνητικό Μπούντιμιρ με τον Βερπακόφσκις, προκειμένου να δώσει φρεσκάδα και ταχύτητα στην επίθεση, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ιτάνζ.

Όσο η αναμέτρηση κυλούσε προς το τέλος, οι δύο ομάδες έδειξαν να βολεύονται με την ισοπαλία και είχαν περισσότερο το μυαλό τους, το να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν.

Θυμηθείτε τον αγώνα Εργοτέλης-Ατρόμητος, από το Live του Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved