Βήμα επιστροφής στην πεντάδα

Βήμα επιστροφής στην πεντάδα

Την ευκαιρία να επιστρέψει στην προνομιούχο πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα καλείται να εκμεταλλευτεί σήμερα (13/3) ο ΠΑΟΚ, υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (19:30).

Ο μεγάλος στόχος του Κυπέλλου και ο επαναληπτικός αγώνας της ημιτελικής φάσης κόντρα στην ΑΕΚ την Τετάρτη (17/3) υποχρεώνουν το Μάκη Χάβο να θέσει εκτός μάχης μερικά από τα βασικότερα στελέχη του Δικεφάλου με πρώτο τον Λίνο, τον οποίο και προτίμησε να αφήσει εκτός αποστολής, καθώς παρουσίασε συμπτώματα κόπωσης. Πιθανολογείται επίσης, ότι ο 41χρονος τεχνικός θα κρατήσει στον πάγκο τον δεξιό βασικό του οπισθοφύλακα, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, και στη θέση του θα τοποθετήσει τον Έτο, με ρίσκο φυσικά, αφού ο νεοαποκτηθείς αμυντικός δεν ικανοποίησε στην τελευταία του συμμετοχή ως τακτικός στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Όσο για τον αντικαταστάτη του Λίνο, ο Χάβος μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Σαβίνι, εκτός και αν κρατήσει τον Σνάουτσνερ αριστερά και τον Έτο δεξιά, με τον Ιταλό να μένει στη λίστα των αναπληρωματικών.

Η έτερη αλλαγή αφορά στο δεξί άκρο της επίθεσης και πιο συγκεκριμένα στη συμμετοχή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος αγωνίζεται ακατάπαυστα και χρειάζεται οπωσδήποτε ανάσες ξεκούρασης, ακόμα και σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι που μπορεί να κρίνει την είσοδο της ομάδας στα play off. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε ο Φωτάκης (δοκιμάστηκε χθες στην προπόνηση), είτε ο Ελ Ζαρ.Τέλος, χθες στη διάρκεια του τελευταίου οικογενειακού διπλού ο Βασίλης Κουτσιανικούλης έπαιξε ως αριστερός χαφ, με τον Βιεϊρίνια, όπως όλα δείχνουν, να μένει εκτός ενδεκάδας για πρώτη φορά ενώ περιλαμβάνεται στην αποστολή. Άλλωστε, θυμίζουμε, ότι μετά την αποκατάσταση της θλάσης που υπέστη συμμετείχε μόλις σε δύο προπονήσεις, της Παρασκευής και τη χθεσινή, και μάλιστα χωρίς να ακολουθήσει ολόκληρο το πρόγραμμα. Ο Χάβος προφανώς δεν θα πάρει το ρίσκο. Κατά τ' άλλα, ο Κρέσιτς παραμένει κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του τους Τσιρίλο και Κοντρέρας. Στη μεσαία γραμμή το δυνατό δίδυμο των Βιτόλο-Γκαρσία, με ρόλο επιτελικού χαφ ο Τσουκαλάς, πιθανώς και ο Ίβιτς αν αισθάνεται καλύτερα, και στην κορυφή της επιθεσης ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

«Σφύρα τη λήξη»

Αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία, αφού καθένας που σχετίζεται με την ομάδα είτε παίκτης, είτεπαράγοντας, είτε φίλαθλος γνωρίζει, ότι λογικά ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει την είσοδο του στα play off, σε αντίθεση με τον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ που παρουσίαζει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του έβδομου τίτλου του και του πέμπτου κυπέλλου του.

Χαμηλή η προπώληση

Ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ δε θα λείψει παρ’ όλα αυτά ούτε σήμερα από την Τούμπα, παρότι στη διάρκεια της εβδομάδας παρατηρήθηκε χαμηλή κινητικότητα διάθεσης των εισιτηρίων του αγώνα. Πρωτοφανές, αλλά καθόλου παράξενο δεδομένης της εικόνας και των τελευταίων αποτελεσμάτων της ομάδας (με εξαίρεση τον αγώνα με τον Εργοτέλη), καθώς και των οικονομικών συνθηκών, που δεν επιτρέπουν σε όλους να διαθέσουν έστω και τα 15€ της Θύρας 4. Πέραν των άλλων ο κόσμος έχει αναμενόμενα αρχίσει να απαξιώνει ολοένα και πιο έντονα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αυτά που άκουγε ή απλά φανταζόταν, επιβεβαιώνονται πλέον δημοσίως και στοιχειοθετημένα.

Σήμερα τα εισιτήρια με ΑΕΚ

Θυμίζουμε, τέλος, ότι σήμερα (14/3) στις 10:00 ανοίγουν τα εκδοτήρια και πέραν των εισιτηρίων της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό θα διατίθενται και αυτά της συνάντησης με την ΑΕΚ (17/3).



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved