Δικέφαλος ΠΑΟΚ, «ακέφαλος» Παναθηναϊκός (photos)

Δικέφαλος ΠΑΟΚ, «ακέφαλος» Παναθηναϊκός (photos)

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τη νίκη (2-0) στο δεύτερο ημίχρονο, αφού χρειάστηκε να μείνει με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός από το πρώτο, λόγω αποβολής του Σο, για να αξιοποιήσει την υπεροχή της, απέναντι στους πράσινους που δεν στάθηκαν (αγωνιστικά) στο ύψος τους.

Ένας Παναθηναϊκός που δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια τελική προσπάθεια και είχε… άπειρα λάθη στην Τούμπα, υποτάχθηκε λογικά στις ορέξεις του επιθετικού ΠΑΟΚ και βλέπει πλέον την πεντάδα να απομακρύνεται. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη από την αποβολή του Σο, στο 39’, κι έπειτα κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο και κατάφερε με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει το τρίποντο και να μείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος.

«Βράζουν» στον Παναθηναϊκό με τη διαιτησία του Στυλιαρά ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σο στο 30’’ του αγώνα και τον απέβαλε με… περισσή ευκολία στο 39’ της αναμέτρησης, αφήνοντας το «τριφύλλι» με δέκα παίκτες για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Παράλληλα οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για την ανοχή του Στυλιαρά στο σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ, κυρίως πάνω στον Σισοκό, ενώ υπάρχει υποψία οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, στην πρώτη προσπάθεια του Αθανασιάδη.

Αντιστροφή του κλίματος, πάντως, για τον «δικέφαλο του Βορρά», αφού η γκρίνια για τον Δώνη και τα συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία στην έναρξη του αγώνα, μετατράπηκαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς στο φινάλε για τη νίκη του ΠΑΟΚ, αλλά και για την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ως τη λήξη της καριέρας του, η οποία ανακοινώθηκε λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Το σφύριγμα της λήξης βρίσκει τον ΠΑΟΚ στους 52 βαθμούς, μόλις έναν πίσω από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης και τον κόσμο της ομάδας να ζητά νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, πλέον, δεν κρατά την τύχη του στα χέρια του σε ό,τι αφορά την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» έμειναν στους 35 βαθμούς, τρεις πίσω από τον πέμπτο ΠΑΣ Γιάννινα και θέλουν νίκες αλλά και απώλειες των Ηπειρωτών για να καταφέρουν του χρόνου να παίξουν στην Ευρώπη…

Με Καζιγιάμα και Φιγκερόα ο Φάμπρι, με δυνατά άκρα ο Δώνης

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει τόσο το πρόβλημα της απουσίας του Σαλπιγγίδη όσο και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να παίξει η ομάδα του με δυνατά άκρα, για να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και την κατά συνθήκη παρουσία του Τριανταφυλλόπουλου σε θέση δεξιού μπακ. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια του «δικεφάλου» ήταν ο Ιτάνζ, με τους Λίνο, Σίλεντενφελντ, Κατσουράνη και Κωνσταντινίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Κάτσε και Λαζάρ, με τους ταχύτατους Ολίσε και Καμαρά να εναλλάσσονται στα άκρα. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Λόρενς και Αθανασιάδης.

Στον αντίποδα, ο Φάμπρι ξεκίνησε τόσο τον Αργεντινό φορ όσο και τον Ιάπωνα χαφ, για να προσθέσει τεχνική και να κερδίσει στο «κράτημα» της μπάλας, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν βοήθησε το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός είχε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, με τον Μαρίνο να είναι σε θέση αριστερού μπακ και τον Τριανταφυλλόπουλου σε αυτή του δεξιού, λόγω των απουσιών που είχαν οι «πράσινοι». Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπουμσόνγκ και Πίντο, με τον Σο καθαρό «κόφτη». Ο Ζέκα και ο Καζιγιάμα τον πλαισίωσαν ως εσωτερικοί μέσοι, με τον Μαυρία στα αριστερά και τον Σισοκό στα δεξιά να είναι στα «φτερά» του Φιγκερόα.

Τέλειωσε με την αποβολή…

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ είχε επιθετικές διαθέσεις, έκανε κατοχή μπάλας και προσπαθούσε σταδιακά να «χτίσει» τις επιθέσεις του προς την περιοχή του Καρνέζη. Η πρώτη κάρτα του παιχνιδιού, μόλις στο 30’’ στον Σο, βοήθησε στο να «ανοίξουν» τα μαρκαρίσματα από πλευράς Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα ο «δικέφαλος του Βορρά» να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, ο Παναθηναϊκός να τα περιμένει όλα από τον Σισοκό και τις δυο ομάδες να έχουν καθαρά διακριτούς ρόλους στο γήπεδο.

Οι Θεσσαλονικείς επιτίθονταν, αλλά όχι με τον πλέον ορθόδοξο τρόπο, ο Παναθηναϊκός αμυνόταν καλά, όμως, οι ισορροπίες και η μορφή του ματς άλλαξαν στο 39’ της αναμέτρησης. Ο Στυλιαράς στο πρώτο δυνατό μαρκάρισμα του Σο μετά την κάρτα που είχε δεχθεί, του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έτσι ο Παναθηναϊκός έμεινε για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με δέκα παίκτες. Η ομάδα του Φάμπρι πλέον δυσκολευόταν ακόμα και να περάσει το κέντρο, είχε μόνο ένα σουτ του Καζιγιάμα το οποίο μάλιστα κόντραρε στον Φιγκερόα πριν καταλήξει άουτ και το γκολ του ΠΑΟΚ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει…

Το «καθάρισε» με Καμαρά και Βούκιτς

Ο Δώνης βλέποντας πως ο Καμαρά είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ολίσε αλλά είχε εγκλωβιστεί από τον Τριανταφυλλόπουλο και το γεγονός ότι δεν είχε βοήθειες από τον Λίνο ο οποίος απασχολούνταν με τον Σισοκό, πέρασε τον Αφρικανό μέσο στη δεξιά πλευρά της επίθεσης της ομάδας του. Στην πρώτη καλή στιγμή που δημιουργήθηκε για τον ΠΑΟΚ από αυτή την πλευρά, στο 58’, ο Καμαρά εξέθεσε τον Μαρίνο, έκανε το σουτ που κόντραρε πάνω στον μπακ του Παναθηναϊκού και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καρνέζη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι επιθετικός, έχασε ευκαιρίες και ήθελε το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το ματς, αν και ο Παναθηναϊκός ήταν κάτι παραπάνω από ακίνδυνος. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να επιτεθούν, εγκλωβίστηκαν στο να αναζητούν τον Σισοκό ο οποίος ναι μεν πάλεψε, ήταν όμως απελπιστικά μόνος και μοιραία ήρθε το γκολ του Βούκιτς στο 80’ να «τελειώσει» οριστικά το παιχνίδι. Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται πάντως για οφσάιντ του Αθανασιάδη στη φάση του γκολ, ωστόσο, αυτό έχει μικρή σημασία πλέον καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη που τον διατηρεί «ζωντανό» για τη δεύτερη θέση.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν τέταρτη συνεχόμενη νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός μετά από τρία σερί τρίποντα γνώρισε την ήττα και βλέπει την Ευρώπη να απομακρύνεται ξανά…

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46' Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντελφέλντ, Κάτσε, Λάζαρ (90' Κίτσιου), Ολίσε (67' Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (72' λ.τρ.Σπυρόπουλος), Μαρίνος, Σο, Μαυρίας (80' Φορναρόλι), Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Φιγκερόα (67' Εσπάρθα).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

{coveritlive}df9333e211{/coveritlive}

Δικέφαλος ΠΑΟΚ, «ακέφαλος» Παναθηναϊκός (photos)

Unsupported video


ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Χωρίς Βέρμπιτς και Ιωαννίδη στην Τούμπα - Η αποστολή του Τερίμ
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Χωρίς Βέρμπιτς και Ιωαννίδη στην Τούμπα - Η αποστολή του Τερίμ
Basket League, Ολυμπιακός: Μέσα ο Μιλουτίνοφ, εκτός ο Ράιτ στα play offs
Basket League, Ολυμπιακός: Μέσα ο Μιλουτίνοφ, εκτός ο Ράιτ στα play offs
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός: «Κανένα περιθώριο η Αστυνομία - Ακατάλληλο το Πανθεσσαλικό»
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός: «Κανένα περιθώριο η Αστυνομία - Ακατάλληλο το Πανθεσσαλικό»
Τελικός Conference League: Αυτός είναι ο τρόπος διάθεσης εισιτηρίων που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα
Τελικός Conference League: Αυτός είναι ο τρόπος διάθεσης εισιτηρίων που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved