Δια... πυρός και σιδήρου ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πλατανιά (video)

Δια... πυρός και σιδήρου ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πλατανιά (video)

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στα Χανιά, χάρις στα δύο τέρματα του Σαλπιγγίδη (3', 32'). Οι Κρητικοί είχαν φέρει το ματς στα ίσια στο 24' με τον Τετέ, ωστόσο, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, μια και ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα… δώρα της άμυνας των «ερυθρόλευκων» με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί στην αμυντική τους λειτουργία, όταν οι Σταφυλίδης (46’) και Σαλπιγγίδης (76’) αποβλήθηκαν, ο πρώτος με δεύτερη κίτρινη και ο διεθνής επιθετικός λόγω άσεμνης χειρονομίας στον βοηθό.

Έτσι, η ομάδα της Μακεδονίας παρέμεινε σε απόσταση… αναπνοής από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Αστέρα Τρίπολης, ενώ οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς στη «μάχη» που δίνουν για την παραμονή και πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα της Κυριακής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 3’ ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε για ένα ακόμα παιχνίδι του «Δικέφαλου», καθώς εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ του Λαζαρίδη και με κοντινό πλασέ, έπειτα από κεφαλιά του Σίλντενφελντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές και πίεσαν την εστία του Ιτάνζ, ωστόσο, στο 17’ ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά στο σουτ του Ποτουρίδη, όμως, επτά λεπτά αργότερα, ήταν άτυχος, όταν ο Τετέ έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην συνέχεια στην πλάτη του πορτιέρο των «ασπρόμαυρων» και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Πλατανιάς μετά την ισοφάριση πίεσε για το δεύτερο τέρμα, αλλά στο 32’ «προδόθηκε» από την λάθος εκτίμηση του Λαζαρίδη και είδε τον ΠΑΟΚ να παίρνει και πάλι το προβάδισμα, με… δράστη και πάλι τον Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής φορ έκανε το σουτ, ο πορτιέρο των Κρητικών έπεσε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν την μπλόκαρε και αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από την εστία του.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο, στο 39’ το σουτ του Ποτουρίδη πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή πριν το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με το… αριστερό για τον «Δικέφαλο», καθώς στο πρώτο λεπτό, ο Σταφυλίδης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Πάντως, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία στην «επανάληψη», όταν στο 58’ ο Σίλντενφελντ δεν κατάφερε να σκοράρει, έπειτα από γύρισμα του Σαλπιγγίδη.

Στα επόμενα λεπτά, ο Πλατανιάς θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο, οι βαθιές μπαλιές και οι σέντρες από τα πλάγια, ήταν εύκολη… λεία για τους αμυντικούς του «Δικέφαλου». Μάλιστα, στο 76’ οι Θεσσαλονικείς έμειναν με εννέα παίκτες, καθώς ο Σαλπιγγίδης έκανε άσεμνη χειρονομία προς τον α’ βοηθό, Ελευθερίου και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Πλέον, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία του Ιτάνζ, όμως στο 79’ ο Αργυρόπουλος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Γιακουμάκη στο 90’ στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), ο οποίος απέβαλε στο 49’ τον Σταφυλίδη με δεύτερη κίτρινη και στο 76’ τον Σαλπιγγίδη με απ’ ευθείας κόκκινη, ενώ «κιτρίνισε» τους Δημήτρη, Κανακούδη, Αναστασάκο.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Δημήτρης (62’ Γιακουμάκης), Ποτουρίδης, Κανακούδης, Μιρτσέτα (46’ Γκονζάλες), Τετέ, Κάλαϊτζιτς, Λαμπάρθε, Μπέλιτς (72’ Τσιντί), Αναστασάκος.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σταφυλίδης, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ, Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης (51’ Φωτάκης), Ολίσε (51’ Λίνο), Καμαρά (81’ Έτο).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την παρουσίασε το Onsports:

{coveritlive}40a99a59b8{/coveritlive}

Δια... πυρός και σιδήρου ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πλατανιά (video)

Unsupported video


Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved